Tiszta Forrás
2020. április 09.   
Névnap: Erhard, Ákos

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Napi intelem: • • • Nisi Dominus custodierit domum, in vanum vigilant, qui cutodiunt eum. • Ha az Úr nem őrzi a házat, hiába virrasztanak, akik őrzik azt. (Zsolt.127,1) • • •

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 84
- tegnap: 268
2020.02.08. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Szombat

Szombat

                            2020. február 8. – Szombat

 

Abban az időben az apostolok visszatértek Jézushoz, és beszámoltak mindarról, amit tettek és tanítottak. Ő így szólt hozzájuk: „Gyertek ti is, (menjünk) a pusztaságba egy magányos helyre, hogy pihenjetek egy kicsit!” Mert olyan nagy jövés-menés volt körülöttük, hogy még evésre sem maradt idejük. Bárkába szálltak tehát, és elmentek egy elhagyatott helyre, hogy magukban legyenek. De sokan látták, amikor elmentek, és sokan megtudták. Erre minden városból gyalog odasiettek, és megelőzték őket. Amikor Jézus kiszállt és látta a nagy tömeget, megesett rajtuk a szíve. Olyanok voltak, mint a pásztor nélküli juhok.

Ezért tanítani kezdte őket sok mindenre.

Mk 6,30-34

 

 

 


Elmélkedés:

A tanítványok immár maguk mögött tudhatják első önálló munkájukat. Mesterüktől, Jézustól megbízást és hatalmat kaptak, s munkájuk után most visszatérnek hozzá. Elmondják tapasztalataikat, de ezt csak Jézus tudja meg, Márk evangélista nem jegyzi le az utókor számára. Azt viszont megtudjuk a történetből, amit amúgy is sejtettünk, hogy elfáradtak. Ezért javasolja nekik Jézus, hogy vonuljanak félre és pihenjenek, de a nagy terv meghiúsul, mert a tömeg megsejti, hogy hová indulnak a bárkával. Jézus megszánja a népet és tanítani kezdi az embereket, s ettől kezdve már nem is fontos, hogy mi lett a pihenni vágyó tanítványokkal.
Mi lehet a mondanivalója annak, hogy Márk kissé méltatlanul bánik a tanítványokkal? A történetben mindenkinek a figyelme Jézusra irányul és az eseményeknek ő a mozgatója. Nem a küldöttek számítanak, hanem aki küldi, megbízza őket. Emberi képességeik szintén nem lényegesek, hiszen azt messze felülmúlja az a hatalom, az az erő, amit Jézustól kapnak. Nem szükséges részletezni, hogy mit tettek, hiszen másnak úgysincs gyümölcse, mint annak, amit Jézus nevében cselekedtek.
Tudom-e úgy végezni szolgálatomat, tudok-e úgy tanúságot tenni Jézusról, hogy nem önmagamra, hanem az Úrra irányul mindenki figyelme?
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Uram, már rád találtam, mégsem adtam el mindenem, a rossz szokásaim, hibáim, kicsinyességem, melyek gátolnak abban, hogy egészen a tiéd legyek. Ne menj el tőlem, legyél segítségem, győzz bennem a rossz felett, mert nem vágyok másra, csak hogy a fényed uralkodjék bennem. Köszönöm, hogy kincs vagyok a szívedben, segíts, hogy kinccsé váljak mások számára.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás