Tiszta Forrás
2021. január 18.   
Névnap: Margit, Piroska

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 10
- tegnap: 297
2020.11.25. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Szerda

Szerda

                           2020. november 25. – Szerda

 

 

Abban az időben Jézus így készítette elő tanítványait a rájuk váró megpróbáltatásokra:

„Kezet emelnek rátok, és üldözni fognak benneteket. Kiszolgáltatnak a zsinagógáknak és börtönbe vetnek. Királyok és helytartók elé hurcolnak az én nevemért, azért hogy tanúságot tegyetek. Véssétek hát szívetekbe: Ne törjétek fejeteket előre, hogyan védekezzetek. Én olyan ékesszólást és bölcsességet adok majd nektek, hogy egyetlen ellenfeletek sem tud ellenállni vagy ellentmondani. Kiszolgáltatnak benneteket a szülők, testvérek, rokonok és barátok, s közületek némelyeket meg is ölnek. Az én nevemért mindenki gyűlölni fog titeket. De egyetlen hajszál sem vész el a fejetekről. Állhatatossággal őrzitek meg lelketeket.”

Lk 21,12-19

 


Elmélkedés:

Az évszázadok során, Jézus korától egészen napjainkig számtalanszor érte üldözés a keresztényeket. Ezek soha nem érték váratlanul az Egyház közösségét, hiszen maga Jézus figyelmeztette erre az őt követőket. Erről olvasunk a mai evangéliumban.
Ha az Egyház csupán emberi vagy emberekre alapozott csoportosulás volna, akkor aligha létezne immár két évezrede. Mert az ember meginoghat. Az ember könnyen megtéveszthető és félrevezethető. Az ember hiszékeny, gyenge, gyarló és bűnös. Ugyanakkor Isten bűnbánatra szólítja fel és életszentségre hívja. Hitünk szerint nem egyszerűen egy emberi csoportosulás az Egyház, hanem kegyelmi közösség, amelyet a Szentlélek éltet. A vértanúk példája az isteni kegyelem titokzatos működésének köszönhetően nem gyengíti, hanem erősíti az Egyházat. Állhatatosságra, hűségre és hitük megvallására készteti a hívőket.
A hitben való hűséges kitartás az üdvösség feltétele. Krisztus tanítványát senki és semmi nem tántoríthatja el a hittől és Isten szeretetétől. A fizikai erőszak vagy a lelki kényszer sem képes eltéríteni a hittől és a hit szerinti élettől azt a keresztényt, akinél a hit tudatos és személyes döntés eredménye. Akinek felszínes és nem a Jézussal való személyes kapcsolatból táplálkozik a hite, az könnyen meginoghat. Legyünk hűséges és tanúságtevő követői Krisztusnak!
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Mindenható Úristen, aki gondviselésed eszközéül gyarló embereket választasz, ily módon is kitünteted isteni hatalmadat a világ kormányzásában, áraszd ránk kegyelmedet, hogy ki imádva elismerem benned a legfőbb hatalmasságot és minden hatalom kútfejét: annak általad rendelt egyházi és világi képviselőit köteles engedelmességgel tiszteljem, s így isteni törvényednek készséggel hódolva, teljesítsem szent akaratodat.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás