Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 31
- tegnap: 148
2023.09.25. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Hétfö

Hétfö

                           2023. szeptember 25. – Hétfő

 

 

Jézus egyszer így beszélt tanítványaihoz:

Ha valaki lámpát gyújt, nem takarja le, vagy nem rejti az ágy alá. Inkább felteszi a tartójára, hogy aki belép a házba, világosságot találjon.

Semmi sincs elrejtve, ami nyilvánosságra ne jutna; és nincs olyan titok, ami ki ne derülne, és nyilvánvalóvá ne lenne. Ügyeljetek hát, hogy milyen figyelemmel hallgattok! Akinek ugyanis van, az még kap hozzá; akinek pedig nincsen, az még azt is elveszíti, amiről azt vélte, hogy az övé.

Lk 8,16-18

 

 

 

 


Elmélkedés:

Jézus érdekes kijelentéseket tesz az Isten országának természetéről. A házat bevilágító lámpásról és nyilvánosságra kerülő titkokról beszél. Itt nem az emberek személyes titkairól van szó, hanem az Isten országának igazságáról, amit senki nem rejthet el mások elől. Akik hallgatják Jézus szavait, nem zárhatják azt magukba, hanem tovább kell adniuk. Olyan érték, olyan kincs ez, amely mindenki számára utat mutat a mennyei Atyához. Nem gazdagít, ha magamnak megtartom és szegényebb sem leszek, ha megosztom másokkal az örömhírt. Jézus örök életre vezető tanítása világít nekem és másoknak, mindazoknak, akik nem találják a helyes irányt, s akiknek szükségük van az isteni útmutatásra. Az igazság fényét megtalálók kötelessége annak továbbadása. Segítek-e másokat az üdvösség felé tanúságtevő életemmel?
A mondások tanulsága világos számunkra: nem elég hallgatni a tanítást, hanem úgy kell arra tekinteni, mint világosságra, amely fényt hoz az életembe. Ha nem ismerem fel az isteni szó megvilágosító erejét vagy nem értem meg, hogy azt tovább kell adnom másoknak, akkor az egészet elveszíthetem. Az isteni tanítás életünket alakító erő. Cselekedeteinket ehhez érdemes szabnunk, hogy azok miatt sem Isten, sem emberek előtt ne kelljen szégyenkeznünk. Jó és rossz tetteink egyaránt nyilvánosságra kerülnek, de Isten előtt amúgy sincsenek elrejtve.
© Horváth István Sándor

 

Imádság:

 

 

Megfeszített és feltámadt Urunk! Taníts meg minket arra, hogyan küzdjük meg a mindennapi élet harcait, és így teljesebbé váljon életünk. Te türelmesen és alázatosan viseled az emberi élet terheit, miként kereszthalálod és szenvedésed kínjait. Segíts, hogy napi fájdalmainkat és konfliktusainkat, mint növekedésre kapott lehetőségeket fogadjuk, és így egyre hasonlóbbá váljunk hozzád. Add, hogy türelmesen és bátran viseljük a szenvedéseket, bízva abban, hogy te támogatsz.

 

 

 

 

 

+1

Istenem, csodálatos gondviselésed által mindannyian arra vagyunk hivatva, hogy Krisztus testének tagjaivá váljunk. Minden egyes tagnak öröktől fogva meghatároztad a maga feladatát, számolva minden ember adottságával. Ebben a rendben örök előrelátásoddal részemre is kijelöltél egy helyet, ahol szolgálnom kell. Uram, készen állok erre a szolgálatra! Kívánj tőlem akár csendes, hangtalan munkát, akár hősi elszántságot, nagy áldozatokat: követlek, Uram!

 

Ne feledd, a megosztással evangelizálhatsz!

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás