Tiszta Forrás
2022. november 30.   
Névnap: András, Andor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 203
- tegnap: 239
2014.11.18. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Imádkozzunk értük, mert az ő gondjaik a mieink is

Hétmillió gyermeket fenyeget a hideg tél a Közel-Keleten

2014. november 17. hétfő 15:09

Az UNICEF jelentése szerint a térségben a fagyos szél, a jeges eső és az alacsony hőmérséklet jelenti a legnagyobb veszélyt a menekültek, főként hétmillió gyermek számára.


Az ENSZ nemzetközi gyermekvédelmi szervezete megkezdte a téli segélycsomagok, főként meleg ruhák kiosztását, ezzel azonban mindössze egymillió menekült gyermeket tudnak ellátni. Tavaly ebben az időben 5 millió 600 ezer gyermekmenekültet regisztráltak, ám számuk az idei újabb háborús konfliktusok következtében jelentősen emelkedett.

A legfőbb nehézséget a pénzalapok szűkös voltán túl az okozza, hogy a humanitárius segélyszervezetek munkatársai csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudják megközelíteni a menekülttáborokban lakó gyerekeket.


Maria Calivis, az UNICEF közel-keleti térségi felelőse beszámolt arról, hogy Szíriában a 400 ezer menekült gyermek közül csak 217 ezernek tudnak téli segélycsomagot biztosítani. Hasonlóan nehéz a helyzet Irakban, ahol a kurdisztáni régióban a félmillió gyermeknek csak közel a fele kaphatja meg a téli meleg ruhát és cipőt. A Libanonba menekült százezer gyermek háromnegyede részesülhet csak a csomagokból. Nehezen tudják biztosítani a sátrak fűtését, ezért többek között hőszigetelő derékaljakat osztanak ki a lakóhelyüktől távolra menekült gyermekeknek. „Soha nem látott mértékben van szükség humanitárius segélyre a zavaros és összetett helyi konfliktusok miatt” – állítja az UNICEF térségi felelőse.

Forrás: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás