Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
30 látogató

Látogatások

- ma: 736
- tegnap: 1252
2015.07.16. 19:10 JóB
Hozzászólások: 0

A klímaváltozás és a rabszolgaság

A klímaváltozás és a rabszolgaság

A klímaváltozás és a rabszolgaság problémaköréről tartanak konferenciát a Vatikánban

2015. július 16. csütörtök 10:03

Július 21-én és 22-én a világ minden részéről érkeznek polgármesterek, kormányzók, ENSZ-képviselők a Vatikánba, hogy vitát folytassanak a klímaváltozás, a fenntartható fejlődés, az erkölcsi és társadalmi szegénység témáiról – tudósít a Vatikáni Rádió.

 

Az ülést a Pápai Tudományos és a Pápai Társadalomtudományi Akadémia szervezi. A kezdeményezést július 15-én, szerdán mutatták be a Szentszék sajtótermében.

Olyan nagy sikere van a programnak, hogy helyszínt kellett változtatni a nagyszámú érdeklődő miatt. „A modern rabszolgaság és a klímaváltozás – Jólét, népek és a bolygó” címet viselő tanácskozáson jelen lesznek többek között kis települések polgármesterei, például Lampedusáról, de Kalifornia kormányzója, dél-amerikai és afrikai, ázsiai, valamint európai nagyvárosok és fővárosok elöljárói is. A konferencia gondolata a püspökök és a rendőrség képviselői közötti néhány találkozót követően született meg. Javaslatukra hívták össze a kormányzókat és a polgármestereket, mert saját településeiken fel tudják hívni a lakosság figyelmét az életstílus változtatására a termelés és a fogyasztás terén.

Két sürgető témát párosítottak össze a tanácskozásra Ferenc pápa Laudato si' kezdetű enciklikája ihletése nyomán: az emberi tevékenység által kiváltott klímaváltozást és a rabszolgaság új formáit, mivel e kettő szorosan összefügg egymással.

A klímaváltozás problémáját először a Pápai Tudományos Akadémia vetette fel Crutzen és Molina, két Nobel-díjas tudós csoportja kezdeményezésére 25 évvel ezelőtt. Marcelo Sánchez Sorondo érsek, a konferencia sajtóbemutatóján megjegyezte: „amikor azt állítják, hogy mi követjük azt, amit az ENSZ kijelöl, éppen ellenkezőleg, az ENSZ követi azt, amit a Pápai Tudományos Akadémia megfogalmazott negyed évszázada.”

Az emberi viselkedés következtében kialakult klímaváltozást súlyosbítja a relativizmus kultúrája, amely arra ösztönzi az embereket, hogy használjanak ki másokat egészen addig, hogy rabszolgává alacsonyítsák le őket. Ismert a súlyos helyzet, miszerint 30 millió ember él a rabszolgaság körülményei között. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) is elismerte, hogy az emberkereskedők bevételeinek 80%-a, amely éves szinten eléri a 150 milliárd dollárt, a prostitúcióból származik. Úgy tekintjük tehát, hogy a prostitúció a rabszolgaság egy új formája.

A vatikáni tanácskozás célja, hogy a résztvevők írjanak alá egy nyilatkozatot, amelyben elkötelezik magukat a rabszolgaság új formái elleni küzdelemben, és hogy bevonják ezt a harcot az ENSZ fenntartható fejlődésről szóló új jelentésébe, mint fő célkitűzést. Az ENSZ-dokumentumot szeptemberben hagyják majd jóvá – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Sorondo érsek.

 

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás