Tiszta Forrás
2022. május 28.   
Névnap: Emil, Csanád

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 107
- tegnap: 212
2015.07.23. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Folytatódik a XXI. századi keresztény üldözés

Folytatódik a XXI. századi keresztény üldözés
2015. július 23. csütörtök 13:55

 

Kivégezte az Iszlám Állam terrorszervezet azt az egyiptomi koptot, akit két másik afrikai kereszténnyel együtt három napja hurcoltak el a dzsihadisták Líbiában – adta hírül július 22-én az al-Vatan című egyiptomi napilap. Az MTI tudósít.

 

 

A hírt az al-Vatan napilap munkatársaival az emberrablók egyike közölte telefonon. Hivatalosan eddig nem erősítették meg a túsz halálhírét.

A milicista közlése szerint azért „mészárolták le” túszukat, „mert nem volt muzulmán, hanem a hitetlenek vallását gyakorolta”. Kijelentette, hogy a szervezet harcosai „minden hitetlent lemészárolnak, akibe útjuk során belebotlanak”.

Az al-Vatan két nappal korábban arról számolt be, hogy az Iszlám Állam tagjai telefonon léptek kapcsolatba a 21 éves Bahít Afrank Nádzseh Abíd családtagjaival, akik három lehetőség – az iszlám hitre való áttérés, a váltságdíj kifizetése vagy a túsz halála – közül választhattak. Az elrabolt fiatalember rokonai szerint a dzsihadisták 20 ezer dollár (közel 5,7 millió forint) váltságdíjat követeltek, amely összeget a szerdai cikk szerint sikerült is összegyűjteniük.

 

 

Az al-Vatan munkatársai a családon keresztül, telefonon érték el az egyik emberrablót, aki elmondta, hogy végül mégis a fiatal vendégmunkás meggyilkolása mellett döntöttek, hogy „példát statuáljanak a többi (kereszténynek)”.

A család egyik szomszédja szerint a dzsihadisták megszüntették a kapcsolatot a túsz hozzátartozóival, akik azóta semmit sem tudnak sorsáról. A felső-egyiptomi Szóhág tartományban található falucska egy másik lakója szerint Abíd tíz napja hét muzulmán vallású egyiptomival együtt szökött át Líbiába, munkalehetőség reményében. A vendégmunkások egy mikrobuszban tartottak Tripoli felé, amikor az Iszlám Állam egyik ellenőrzőpontjánál megállították őket.

Hivatalos líbiai források szerint a július 19-én, vasárnap elrabolt három kereszténynek az Iszlám Állam által májusban elfoglalt kikötővárostól, a líbiai partvonal közepén fekvő Szirttől délkeletre, en-Naufalíja település közelében veszett nyoma.

Az Iszlám Állam líbiai ága februárban húsz egyiptomi és egy nem azonosított származású afrikai keresztényt fejezett le kamerák előtt, áprilisban pedig harminc etióp kereszténnyel végeztek hasonlóan brutális módon.

A líbiai forradalom előtt becslések szerint legkevesebb egymillió egyiptomi vendégmunkás dolgozott az olajban gazdag szomszéd országban, így biztosítva hátrahagyott családjuk megélhetését. Sajtóértesülések szerint a nyomor elől továbbra is sok egyiptomi menekül a polgárháborús vidékre a rájuk leselkedő veszélyek és a Kairó által bejelentett utazási tilalom ellenére.

Fotó: Orientalista.hu

Magyar Kurír

 

Az iszlám állam februári brutális keresztény gyilkosságáról egy rövid videó (nem véres):

https://www.youtube.com/watch?v=vIa5eJW1pIU

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás