Tiszta Forrás
2021. április 17.   
Névnap: Rudolf, Izidóra

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ZSOLTÁR 32 ~ ~ ~ ~ Örvendezzetek igazak, az Úrban, igaz emberekhez illik a dicséret! ~ ~ Áldjátok az Urat lanttal, zengjetek neki dalt tízhúrú hárfával! ~ ~ Daloljatok neki új éneket, ujjongó szóval ügyesen zsoltárt énekeljetek neki! ~ ~ Mert igaz az Úr igéje, és minden tette hűséggel teli. ~ ~ Az igazságot és a törvényt szereti. ~ ~ Az Úr irgalma betölti a földet. Az Úr szava alkotta az egeket, szájának lehelete minden seregüket. ~ ~ A tenger vizeit mintegy tömlőbe gyűjtötte, az örvényeket tárházakba helyezte. ~ ~ Félje az Urat az egész föld, remegjen előtte a földkerekség minden lakója! ~ ~ Mert ő szólt, és meglettek, parancsolt, és létrejöttek. ~ ~ Felforgatja az Úr a nemzetek szándékait, elveti a népek gondolatait. ~ ~ De megmarad az Úr terve mindörökre, szíve szándéka nemzedékről nemzedékre. ~ ~ Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet tulajdonául kiválasztott! ~ ~ Letekint az Úr az égből, mind látja az emberek fiait. ~ ~ Hajlékából nézi a föld megannyi lakóját. ~ ~ Egytől-egyig ő alkotta szívüket, ismeri minden tettüket. ~ ~ Nem szabadítja meg a királyt a nagy sereg, s a hőst nem menti meg nagy ereje. ~ ~ Nem nyújt neki a ló biztos segítséget, nem szabadítja meg hatalmas ereje. ~ ~ De íme, nézi az Úr szeme azokat, akik félik őt, akik remélik irgalmát, és megmenti a haláltól lelküket, s éhínség idején is táplálja őket. ~ ~ Lelkünket az Úr hordozza, ő segít meg s oltalmaz minket. ~ ~ Valóban, benne örvend a szívünk, és szent nevében reménykedünk. ~ ~ Legyen, Uram, irgalmad rajtunk, amint benned bizakodunk! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
31 látogató

Látogatások

- ma: 283
- tegnap: 525
2015.07.23. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Folytatódik a XXI. századi keresztény üldözés

Folytatódik a XXI. századi keresztény üldözés
2015. július 23. csütörtök 13:55

 

Kivégezte az Iszlám Állam terrorszervezet azt az egyiptomi koptot, akit két másik afrikai kereszténnyel együtt három napja hurcoltak el a dzsihadisták Líbiában – adta hírül július 22-én az al-Vatan című egyiptomi napilap. Az MTI tudósít.

 

 

A hírt az al-Vatan napilap munkatársaival az emberrablók egyike közölte telefonon. Hivatalosan eddig nem erősítették meg a túsz halálhírét.

A milicista közlése szerint azért „mészárolták le” túszukat, „mert nem volt muzulmán, hanem a hitetlenek vallását gyakorolta”. Kijelentette, hogy a szervezet harcosai „minden hitetlent lemészárolnak, akibe útjuk során belebotlanak”.

Az al-Vatan két nappal korábban arról számolt be, hogy az Iszlám Állam tagjai telefonon léptek kapcsolatba a 21 éves Bahít Afrank Nádzseh Abíd családtagjaival, akik három lehetőség – az iszlám hitre való áttérés, a váltságdíj kifizetése vagy a túsz halála – közül választhattak. Az elrabolt fiatalember rokonai szerint a dzsihadisták 20 ezer dollár (közel 5,7 millió forint) váltságdíjat követeltek, amely összeget a szerdai cikk szerint sikerült is összegyűjteniük.

 

 

Az al-Vatan munkatársai a családon keresztül, telefonon érték el az egyik emberrablót, aki elmondta, hogy végül mégis a fiatal vendégmunkás meggyilkolása mellett döntöttek, hogy „példát statuáljanak a többi (kereszténynek)”.

A család egyik szomszédja szerint a dzsihadisták megszüntették a kapcsolatot a túsz hozzátartozóival, akik azóta semmit sem tudnak sorsáról. A felső-egyiptomi Szóhág tartományban található falucska egy másik lakója szerint Abíd tíz napja hét muzulmán vallású egyiptomival együtt szökött át Líbiába, munkalehetőség reményében. A vendégmunkások egy mikrobuszban tartottak Tripoli felé, amikor az Iszlám Állam egyik ellenőrzőpontjánál megállították őket.

Hivatalos líbiai források szerint a július 19-én, vasárnap elrabolt három kereszténynek az Iszlám Állam által májusban elfoglalt kikötővárostól, a líbiai partvonal közepén fekvő Szirttől délkeletre, en-Naufalíja település közelében veszett nyoma.

Az Iszlám Állam líbiai ága februárban húsz egyiptomi és egy nem azonosított származású afrikai keresztényt fejezett le kamerák előtt, áprilisban pedig harminc etióp kereszténnyel végeztek hasonlóan brutális módon.

A líbiai forradalom előtt becslések szerint legkevesebb egymillió egyiptomi vendégmunkás dolgozott az olajban gazdag szomszéd országban, így biztosítva hátrahagyott családjuk megélhetését. Sajtóértesülések szerint a nyomor elől továbbra is sok egyiptomi menekül a polgárháborús vidékre a rájuk leselkedő veszélyek és a Kairó által bejelentett utazási tilalom ellenére.

Fotó: Orientalista.hu

Magyar Kurír

 

Az iszlám állam februári brutális keresztény gyilkosságáról egy rövid videó (nem véres):

https://www.youtube.com/watch?v=vIa5eJW1pIU

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás