Tiszta Forrás
2023. december 11.   
Névnap: Árpád, Árpádina

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 20
- tegnap: 199
2015.08.08. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Újabb keresztény üldözés: Hatvan keresztényt ejtett foglyul az Iszlám Állam Szíriában

Újabb keresztény üldözés: Hatvan keresztényt ejtett foglyul az Iszlám Állam Szíriában
2015. augusztus 7.

 

Legalább hatvan keresztény van a kétszázharminc ember között, akiket az Iszlám Állam terroristái elhurcoltak, amikor elfoglaltak egy kisvárost Homsz térségében – tájékoztat az olasz Avvenire katolikus napilap.

 

Augusztus 5-én, szerdán törtek be a dzsihadisták a Szíria délnyugati részén fekvő Al-Kariatain városába.

 

A Syrian Observatory of Human Rights szír jogvédő szervezet adatai szerint kétszázharminc embert ejtettek túszul, közöttük sok nőt és gyermeket. A városban élő keresztények közül sokan Aleppóból menekültek ide az szélsőségesek elől. A foglyul ejtettek azzal a váddal szerepeltek az Iszlám Állam körözési listáján, hogy együttműködnek a szíriai rezsimmel.

 

Májusban a városban található Mar Elian-kolostorból rabolták el az elöljárót, Jacques Murad atyát, miközben adománycsomagot készített a palmürai menekültek részére. A szír jogvédő szervezet információi szerint most is ebből a kolostorból hurcoltak el néhányat az elrabolt keresztények közül. A Mar Elian-kolostor a Damaszkusztól nyolcvan kilométerre fekvő Deir Mar Musza-kolostor filiája. Ennek alapítóját, Paolo Dall’Oglio jezsuitát 2013. július 29-én rabolták el. Utoljára Rakkában, az Al-Nuszra Front észak-szíriai központjában látták.

 

                                                                                 Jacques Murad atya

 

Al-Kariatain városa 40 kilométerre van a tartományi fővárostól, Homsztól; a háború előtt 18 ezer ember élt itt, köztük kétezer keresztény. Becslések szerint mára körülbelül háromszáz keresztény maradt a városban.

Fotó: Avvenire.it, Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás