Tiszta Forrás
2019. december 08.   
Névnap: Mária, Emőke

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

☼ ☼ ADVENT 2. VASÁRNAPJA van. ~ ~ ♡ ~ ~NAPI EVANGÉLIUM: 2019-12-08 ~ ~ ~ ~ Azokban a napokban eljött Keresztelő János, és hirdette Júdea pusztájában: ˝Térjetek meg, mert elközelgett a mennyek országa.˝ ~ ~ Ő az, akiről Izajás próféta beszél: ˝A pusztában kiáltónak szava: ˝Készítsétek az Úr útját, tegyétek egyenessé ösvényeit. ˝˝ ~ ~ Jánosnak teveszőrből volt az öltözete és bőröv a csípője körül, az étele pedig sáska volt és vadméz. ~ ~ Akkor kiment hozzá Jeruzsálem, az egész Júdea és a Jordán egész környéke. ~ ~ Megkeresztelte őket a Jordán folyóban, és megvallották bűneiket. ~ ~ Amikor pedig látta, hogy a farizeusok és a szaddúceusok közül sokan jönnek, hogy felvegyék a keresztségét, ezt mondta nekik: ˝Viperák fajzata! Ki tanított titeket menekülni a jövendő haragtól? Teremjétek hát a megtérés méltó gyümölcsét. És ne gondoljátok, hogy azt mondhatjátok magatokban: ˝Ábrahám a mi atyánk.˝ ~ ~ Mert mondom nektek, hogy ezekből a kövekből is képes az Isten fiakat támasztani Ábrahámnak. ~ ~ A fejsze már a fák gyökerén van. Minden fát ugyanis, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzre vetnek. ~ ~ Én vízzel keresztellek titeket a megtérésre, de aki utánam jön, erősebb nálam: a saruit sem vagyok méltó hordozni. Ő Szentlélekkel és tűzzel fog megkeresztelni titeket. ~ ~ Szórólapátja a kezében van már, és meg fogja tisztítani szérűjét: összegyűjti búzáját a magtárba, a pelyvát pedig olthatatlan tűzzel elégeti.˝ /Mt 3,1-12/

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 434
- tegnap: 1290
2015.08.08. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Újabb keresztény üldözés: Hatvan keresztényt ejtett foglyul az Iszlám Állam Szíriában

Újabb keresztény üldözés: Hatvan keresztényt ejtett foglyul az Iszlám Állam Szíriában
2015. augusztus 7.

 

Legalább hatvan keresztény van a kétszázharminc ember között, akiket az Iszlám Állam terroristái elhurcoltak, amikor elfoglaltak egy kisvárost Homsz térségében – tájékoztat az olasz Avvenire katolikus napilap.

 

Augusztus 5-én, szerdán törtek be a dzsihadisták a Szíria délnyugati részén fekvő Al-Kariatain városába.

 

A Syrian Observatory of Human Rights szír jogvédő szervezet adatai szerint kétszázharminc embert ejtettek túszul, közöttük sok nőt és gyermeket. A városban élő keresztények közül sokan Aleppóból menekültek ide az szélsőségesek elől. A foglyul ejtettek azzal a váddal szerepeltek az Iszlám Állam körözési listáján, hogy együttműködnek a szíriai rezsimmel.

 

Májusban a városban található Mar Elian-kolostorból rabolták el az elöljárót, Jacques Murad atyát, miközben adománycsomagot készített a palmürai menekültek részére. A szír jogvédő szervezet információi szerint most is ebből a kolostorból hurcoltak el néhányat az elrabolt keresztények közül. A Mar Elian-kolostor a Damaszkusztól nyolcvan kilométerre fekvő Deir Mar Musza-kolostor filiája. Ennek alapítóját, Paolo Dall’Oglio jezsuitát 2013. július 29-én rabolták el. Utoljára Rakkában, az Al-Nuszra Front észak-szíriai központjában látták.

 

                                                                                 Jacques Murad atya

 

Al-Kariatain városa 40 kilométerre van a tartományi fővárostól, Homsztól; a háború előtt 18 ezer ember élt itt, köztük kétezer keresztény. Becslések szerint mára körülbelül háromszáz keresztény maradt a városban.

Fotó: Avvenire.it, Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás