Tiszta Forrás
2023. október 01.   
Névnap: Malvin, Teréz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Napi intelem: • • • Kíméld hangodat a sírástól, és szemedet a könnytől! Mert van jutalma fáradságodnak – mondja az Úr. (Jeremiás könyve 31,16) • • •

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 20
- tegnap: 103
2015.09.04. 20:00 JóB
Hozzászólások: 6

Új Világ - Rend?

 Új Világ - Rend?

 

Több száz migráns gyalog indult a Keletiből Németország felé

  /Forrás: Ma.hu/

 

 

 

 

 

~  A szerkesztő megjegyzése:

Az újkori szervezett népvándorlás kiváltó okairól kevés szó esik. A katasztofális következmények viszont szemmel láthatóak.

Három - különböző politikai beállítottságú - hírcsatorna riportja:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A menekültek a Rákóczi úton, hol a járdán, hol az úttesten, szemben a forgalommal indultak el a Blaha Lujza tér irányába .A migránsok nem sokkal péntek 13 óra előtt indultak el a Keleti pályaudvartól, onnan a Rákóczi úton haladtak, hol a járdán, hol az úttesten. A gyerekek apjuk nyakában, sokaknál Angela Merkelt ábrázoló kép van, azokat emelik a magasba.

A legtöbbjüknél csupán egy palack víz van, azzal indultak el Németország felé. 

Egy fiatalember, aki szírnek vallotta magát, az MTI tudósítójának megerősítette, hogy a határra indultak, céljuk pedig egyértelműen Németország. 

Megjegyezte, hogy a magyarok nagyon kedvesek, de nem akarnak Magyarországon maradni.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elérték az Erzsébet hidat

13:35 - A menet eleje elérte az Erzsébet hidat, a rendőrök továbbra is a buszsávra és a járdára tereli a menetet, illetve a menet elején is rendőrök vannak.

Egy mikrobuszból tíz rendőr szállt ki a Blaha Lujza tér közelében, az Osvát utca magasságában, és megpróbálta feltartóztatni a tömeget, azonban ez nem sikerült. 

Amikor a menet eleje elérte az Erzsébet hidat, a vége a Városház utcánál volt - jelentette az MTI tudósítója. 

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a rendőrség péntek kora délutáni sajtótájékoztatóján mindössze annyit közölt: a rendőrség észlelte a történteket és megteszi a szükséges lépéseket. Erről azonban bővebben nem beszélt.

 

13:50: A menet átért az Erzsébet hídon Budára, és továbbindult a Hegyalja úton. A menekültek a hídon a járdán közlekedtek, a rendőrök továbbra is kísérik a határozott tempóban haladó tömeget.

 

 

14:30 - A Petőfi laktanyánál várakoznak

 

A menet az Erzsébet hídon vonult át Budára, és továbbindult a Hegyalja úton. Valamivel délután két óra után értek a BAH-csomóponthoz, és a felüljárón haladtak tovább. Az út városból kifelé vezető oldalát elfoglalták, de a rendőrség később szabaddá tett egy sávot a forgalom számára. A migránsok a hídon a járdán mentek, a rendőrök továbbra is kísérik a határozott tempóban, de nyugodtan haladó tömeget. A tömeg egyszer már megállt, hogy bevárja a lemaradt időseket. 

Kevéssel fél három előtt a Budaörsi úti Petőfi-laktanyához értek, ahol a menet megállt, hogy ismét bevárja a lemaradókat.

 

15:00 - Szakaszos lezárások

 

A rendőrség azt közölte: a mintegy 500 fős csoport 13 óra körül vált ki a Keleti pályaudvarnál tartózkodó bevándorlók közül, haladási irányukat nem jelölték meg.

Felvették a kapcsolatot a menet elején haladókkal, akik először azt közölték, hogy úticéljuk a budapesti német nagykövetség. Rövid idő elteltével a csoport élén haladók közölték a biztosításra kijelölt rendbiztossal, hogy céljuk gyalogosan eljutni Ausztriába. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a fővárosban folyamatosan biztosítja a csoport haladási útvonalát, amellyel kapcsolatosan nincs a rendőrségnek információja. A főváros közlekedési rendjének fenntartása érdekében a rendőrség a menet útvonalán szakaszos zárásokat hajt végre.

 

15:15 - Elérték a városhatárt

MTI Balogh Zoltán

A menet - amelynek az elején feltűnt egy EU-s zászló is - elérte az M1-M7-es kivezetőjénél lévő benzinkutat, majd nem sokkal később a főváros határát is. 

A benzinkútnál többen is vizet és gyümölcsöt adtak a menetelőknek, akik elfogadták a segítséget.

 

Már mintegy ezren vonulnak

 

A csoport a fővárosból az M1-M7 autópálya közös kivezető szakaszán halad, a járművek a belső sávban közlekedhetnek. 

Az úton lévő csoporthoz időközben többen csatlakoztak, létszámuk körülbelül 1000 fő. Köztük sok az újságíró és a civil is.

 

 

Az M1-es és az M7-es autópálya szétválásánál gyalogos tempóban halad a forgalom

 

MTI/Szigetváry Zsolt

Lassú haladásra kell számítaniuk az autósoknak az M1-es és az M7-as autópálya kivezető szakaszán a pályák szétválásánál, ott tart ugyanis a péntek délután a budapesti Keleti pályaudvartól elindult migránsok menetének eleje - mondta Lipták Gábor, az Útinform információs főmunkatársa az MTI-nek. 

Lipták Gábor szerint az M1-M7 kivezető oldalán, a 7-14 kilométer közötti szakaszon, ahol rendőrök terelik a vonulókat, gyalogos tempóban halad a forgalom. Emiatt az 1-es főúton is lelassult a közlekedés Budaörsnél - tette hozzá.

 

18:50 - Ahol a bevándorlók menete halad az autópályán, nincs autóforgalom

MTI/Szigetváry Zsolt

Ahol a Keleti pályaudvarról elindult illegális bevándorlók menete halad az M1-es autópályán, ott nincs közúti forgalom, a rendőrség a fővároshoz hasonlóan szakaszosan lezárja a sztrádát - mondta az MTI kérdésére Balázs László, az ORFK határrendészeti főosztályának vezetője a rendőrség péntek kora esti budapesti sajtótájékoztatóján. 

A rendőr ezredes hozzátette: a rendőrség követi korábbi elhatározását, hogy békésen kezelje a helyzetet, folyamatosan kapcsolatot tart a megközelítőleg 800, együtt haladó migránssal. 

Arra az újságírói kérdésre, hogy hasonló esetben, ha egy magyar állampolgár kisétálna az autópályára, megbüntetnék, Balázs László azt mondta: a bevándorlókat megfelelő számú rendőr kíséri annak érdekében, hogy senkinek ne essen baja. 

Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője ehhez hozzátette: rendkívüli helyzetről van szó, amelynek kezelése rendkívüli megoldásokat igényel. A menetről azt mondta: a rendőrség folyamatosan próbálta letessékelni az autópályáról a bevándorlókat, de ezt ők folyamatosan megtagadták.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#6    2015.09.06.   20:07:42   __
Ezt a 2014. októberi cikket ma kaptam, vajon mikor fog beigazolódni a mondanivalója?
http://hvg.hu/vilag/20141005_Menekultnek_alcazva_erkezhetnek_Europaba
#5    2015.09.05.   14:06:24   __
Eddig sokan gyerekek és asszonyok is voltak a vonulók között, viszont az Index beszámolója szerint most így áll a helyzet:
"A tegnapi nappal ellentétben szinte csak férfiak vannak a menetben. A videó a Ferenciek terén készült."
Érdemes a felgyorsított 3 másodperces videót megnézni: (vajon hány dzsihádista van közöttük? A 0:18-ban a vastag talán aranykarkötős Viktória:győzelem jelet mutató férfi nekem nagyon feltűnően viselkedett)
http://index.hu/belfold/2015/08/31/menekultek_bevandorlok_krizis_percrol_percre/tobb_szazan_vonulnak_keves_koztuk_a_no_es_a_gyerek_-_video_a_menetrol/
#4    2015.09.05.   13:55:46   __
Ez a beszámoló 2015. 09. 05.-én szombaton 13:00-kor mindent elmond a káoszról:

"A menekülthelyzet lassan egy brazil szappanoperánál is több helyszínen zajlik, megpróbálom röviden összefoglalni, hol mi a helyzet, hol tartanak a menekültek.

- Hegyeshalomnál több ezer menekült van, 4500-at a magyar kormány vitt oda busszal éjszaka, sokan már átmentek Ausztriába, ingajárattal juthatnak el a bécsi pályaudvarra.
- A Keleti pályaudvaron több száz menekült gyűlt össze, egy részük felszállt a győri vonatra, a győri vasútállomáson nagy a rendőri készültség.
- Több százan viszont gyalog indultak el a Keletiből Bécs felé. Már átkeltek az Erzsébet hídon, jelenelg Budán járnak, rendőri kísérettel haladnak az autópálya felé.
- Debrecenben több százan gyűltek össze a vasútállomáson. 12:27-kor indult a Nyugatiba egy vonat Debrecenből Budapestre, erre szálltak fel. A debreceni táborban tegnap még kétezren voltak, ma már fele ennyien sincsenek.
- Cegléden 25 menekült az ottani vasútállomáson is álldogál - valószínűleg a Debrecenből Pest felé tartó vonatról szálltak le önként, vagy szállították le őket.
- A vámosszabadi befogadóállomásról nagyjából kétszáz menekült indult el gyalog Hegyeshalom felé szombat reggel, ők azóta már Győrt is elhagyták, Abdán vannak.
- Bicskéről délelőtt 10 óra után indult el nagyjából 250 menekült az M1-es autópályán Hegyeshalom felé. Őket leterelték az 1-es útra, ott gyalogolnak.
- Ásotthalomnál valamilyen blokádot emeltek a menekültek, a sajtóval akartak beszélni.
- Röszkénél kisebb csoportokban folyamatosan érkeztek a határsértők. A legtöbben a vasúti sín mentén lépték át illegálisan a magyar-szerb határt, ahol nincs határzár."

#3    2015.09.05.   12:10:08   JóB
" Áll a cirkusz, áll a bál
- a pénz körül -
járja koldus, és király,
s a Sátán örül."

Shekaspeare szállóigévé vált mondata ma is érvényes.

Mindent a pénz mozgat, és mindent a pénzzel mozgatnak. A betelepítendő muszlim bevándorlókat is.

A cikk elején látható linkekre kattintva ezt meg is nézhetjük:

- pénzzel támogatják a hazájukból elmenni szándékozó muszlimokat (de ezt a pénzt nem költhetik Amerikába szóló repülőjegyre!!!)

- Dánia "már csak" negyedmillió forinttal tudja támogatni a migránsokat fejenként és havonta!

Mi is zajlik ebben a világban?

Az IMF a Gögögországnak nyújtandó újabb kölcsön (nem segély! > kamatos kamattal terhelt pénzösszeg) fejében előírta, hogy csökkenteni kell a nyugdíjakat az országban.

A európai, keresztény identitással bíró Görögország, az európai kultúra bölcsője, a keresztény kultúra letéteményese ezt kapta a pénzvilág uraitól.

Az iszlám világ ide telepített néptömegei pedig az előzőekben felsorolt juttatásokat kapják.

Isten, a világ teremtője, és mindenható Ura egyszer már elküldte egyszülött Fiát, Jézus Krisztust a világba.

Eljön majd ismét, hogy ítéletet tartson a világ felett. Akkor mindenki megkapja azt, amit érdemel!
#2    2015.09.05.   10:57:38   __
Azt kifelejtettem a hsz-emből, hogy úgy a magyar, mint a külföldi neoliberális média úgy tálalja a migráns kérdést, hogy hazánkat tünteti fel embertelennek és a rendőreinket brutálisnak. Hála Istennek a saját feleségét és gyerekét vonatsínek közé lökő férfi esetében nemsokára ki is derült, hogy ki az igazi brutális és embertelen.
Imádkozzunk a rend őreiért is, mert embertelen feladatot szolgálatot teljesítenek már napok óta, hiszen ők nem pihenhetnek, mert akkor végleg megáll, felborul a normális élet hazánkban.
#1    2015.09.05.   10:48:55   __
Tegnap én is folyamatosan figyelemmel kísértem az eseményeket a neten, majd este a híradóban, felváltva a Hír Tv, ATV és az M1 előadásaiban. Már csak azért is több politikai nézetet valló hírcsatornán, mert természetesen másként tálalták mindenhol. Aztán jött a szalag cím, hogy este 9 órakor Lázár János rendkívüli sajtótájékoztatót tart. Nem irigyeltem az operatív törzs tagjait, akiknek ezt az előre megrendezett káoszt helyre kellett pakolniuk, mivel az osztrákok és a németek nem válaszoltak arra, hogy most kell schengen, vagy nem kell schengen. Azt azért furcsállottam, hogy Pintér Sándor épp egy ilyen helyzetben megy szabadságra, de Orbán Viktor előtt le a kalappal! Nagyon örültem, amikor végre kimondta, hogy Magyarországnak nem kellenek muszlimok, mert mi Szent István keresztény gyökerű országa vagyunk! – nem pontosan idéztem, de a lényeg ez volt.

Egyrészt természetesen sajnáltam a kisgyerekes anyukákat és az apró csemetéiket a gyors tempó miatt, de elgondolkoztam rajta, hogy mennyire eltérő kultúrájú országokból jöttek, mint a miénk, hogy készek voltak a mi meglátásunk szerint felelőtlenül a gyermekeik életét kockáztatni azzal, hogy késő éjszaka a sötétben kiteszik az autópályán a közlekedési és egyéb veszélyeknek. Az európai ember számára ez felfoghatatlan, mert ha nálunk valaki ilyet csinálna magyar állampolgárként, a szülő azonnal a börtönben végezné kiskorú veszélyeztetése miatt, a gyereket pedig azonnal elvennék tőlük. Tehát mi csak pislogni tudtunk tegnap az éjszakai menet felvételeit látva és nem értettük őket. Ők meg nem értettek minket, hogy nekünk ez miért furcsa.

No itt is kezdődik a probléma, ami az eltérő kultúrából, eltérő vallásból és eltérő szokásokból fakad. Ha csak nem fognak integrálódni (és Henri Boluad jezsuita pap szerint nem fognak – lásd.a vele készített intrejút a „Napi aktuális” rovatban – akkor viszont az európai őslakosoknak kellene átvenni az ő életmódjukat. Ez megint nem fog menni, így sok konfliktusra számíthatunk az elkövetkező években, emlékezzünk a párizsi zavargásokra 2005-ben és 2013-ban.

Aztán a buszok éjféltől kezdték elszállítani a menekülteket az M1-es autópályáról, valamint a Keleti pályaudvarról (megjegyzem, mindezt a magyar adófizető polgárok pénzén). Az éjszaka történtek semmit sem jelentenek a továbbiakra nézve. Kovács Zoltán kormányszóvivő azt mondta, ha ez gyakorlattá válik, nagy baj lesz, vagyis: bátorítást nyernek a még úton lévő vagy a még el sem induló menekültek. Igaza is lesz, hiszen már a mai este megint több ezren érkezhetnek a magyar határra:

„A közmédia tudósítója szerint a Macedóniában található Presevo városának ideiglenes befogadóközpontja zsúfolásig megtelt, másfél ezren a kerítésen belül, további ezer ember pedig a kerítésen kívül rekedve várja, hogy elkészüljenek a dokumentumai. A Presevótól 8 kilométerre levő miratovaci sátortáborban is 2-3 ezer ember tartózkodik. A menekültek a papírok birtokban 72 óráig tartózkodhatnak Macedóniában, ahonnan tovább mennek Szerbiába. Itt szintén 72 órájuk lesz, hogy áthaladjanak, nagy részük jó eséllyel a magyar zöldhatáron próbálkozik majd, talán már szombat este. (MTI)”

A Keleti pályaudvar tranzitzónája hajnal 4-re teljesen kiürült, 6-kor viszont már legalább száz menekült várt arra, hogy újabb buszok induljanak a határra.

Ma 9:35-kor ezt láttam az Origón az élő tudósításban:
Újraindulhatnak a nemzetközi vonatok

Mintegy 4500 migránst 104 busszal szállítottak el az éjjel az osztrák határhoz buszokkal – jelentette be Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szombat reggel sajtótájékoztatón.

9:31-kor meg ezt:
Nagyon sokan vannak
Ismét megtelt a Keleti pályaudvar aluljárója.

Szóval a kocka el van vetve, az imán kívül már csak abban bízhatunk, hogy amit a kormány (és ez csak az én magán véleményem, a honlap szerkesztőjét ezért nem terheli felelősség) a nyári hónapok alatt elbaltázott, most már végre felébredt, azt most végre helyre fogja hozni azzal az intézkedéssel, amit tegnap megszavazott a parlamentben: migráns válsághelyzetet fog bevezetni, és a déli határokra letelepíti a honvédséget is, ami már fel lesz jogosítva több jogi formára a migránsok beözönlésének megakadályozásához.