Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 201
- tegnap: 203
2015.09.12. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Szaúd-Arábiában betiltották a National Geographic terjesztését

Szaúd-Arábiában betiltották a National Geographic terjesztését
 

 

 

 

A közel-keleti állam vezetői „kulturális okokból” betiltották a National Geographic arab kiadása augusztusi számának terjesztését a monarchiában. A címlapfotón Ferenc pápa szerepel a Sixtus-kápolnában – az olasz La Stampa napilap internetes portáljának híradását olvashatják.

 

 

 

 

 

 

A tudományos-ismeretterjesztő magazin Twitter-oldalán üzent szaúd-arábiai olvasóinak: elnézést kért tőlük, amiért nem engedélyezték, hogy országukba eljusson az augusztusi lapszám.

A National Geographic arról írt szóban forgó számában, hogy Ferenc pápa „nyugodt forradalmat” hajt végre a Vatikánban, megreformálja az egyházat. A La Stampa szerint ez a tény működésbe hozta a cenzorokat abban az arab országban, ahol eleve tilos az iszlámtól eltérő vallás szimbólumait, tárgyait használni, bemutatni. A nagy múltú amerikai tudományos-ismeretterjesztő magazin korábban azt a véleményt is kifejtette, hogy a vallási intézményeknek alkalmazkodniuk kell a változó világhoz, nem elég, ha őrzik a hagyományt.

 

 

Nem véletlenül ütköztek ellenállásba ezek a gondolatok Szaúd-Arábiában. Ebben az abszolút monarchiában a vahhábizmust gyakorolják, vagyis az iszlámnak azt a nagyon szigorú irányzatát, amely Mohamed első híveinek viselkedését követi, és meg akarja tisztítani az iszlám eszméit a vallásra rárakódott idegen elemektől, következetesen akarja érvényesíteni a Korán eredeti tanait. Szaúd-Arábia terjeszteni is akarja ezt az irányzatot, a szíriai rezsimet támadó fundamentalisták képzésének egyik fő finanszírozója.

Fotó: Lastampa.it

Magyar Kurír

 

A saját véleményem helyett inkább egy tőlem sokkal okosabb történész publicisztikáját osztom meg ezzel a felháborító hírrel kapcsolatban:

http://www.tiszta-lap.hu/vegso_idok/1561/Kopogtatas-nelkul/

http://www.tiszta-lap.hu/vegso_idok/1562/Kopogtatas-nelkul---2/

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás