Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 787
- tegnap: 1252
2015.11.27. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Jól van a New York-i betlehemben talált újszülött kisfiú

Jól van a New York-i betlehemben talált újszülött kisfiú

 

 

Jól van az az újszülött, akit egy New York-i katolikus templom betlehemében találtak november 23-án, hétfőn.

 

A törülközőbe bugyolált kisfiú sírását a Kisded Jézusról (Holy Child Jesus) elnevezett templom gondnoka hallotta meg ebédidejéről visszatérve, aki rögtön riasztotta a plébániai titkárt és Christopher Heanue plébánost, valamint a mentőszolgálatot. Az újszülött pár órával azelőtt születhetett, a helyi kórházba szállították.

Mint Christopher Heanue a BBC News-nak elmondta, nagyon megrendítette az eset, ugyanakkor meg is hatódott. „A templom a rászorulók otthona kell legyen. Ferenc pápa sokszor tanít az irgalomról, és hamarosan kezdődik az irgalmasság szentéve – mi lenne irgalmasabb, mint otthont adni valakinek, aki rászorul?” A plébános elmondta, mennyire örül, hogy a gyermek anyja rátalált erre a templomra, és biztonságos helyen hagyta a gyermekét.

Octavio Cisneros brooklyni segédpüspök elmondta: „A baba egy törülközőbe volt bebugyolálva. Sírt, tehát egészségesnek tűnt; rendesen lélegzett, jó színben volt, a köldökzsinór még rajta volt.”

A templomok „biztos menedéknek” számítanak a New York-i törvények értelmében. A „biztos menedék” törvény (hivatalos nevén: Elhagyott gyermekek védelméről szóló törvény) kimondja, hogy senki nem büntethető, ha az öt napnál fiatalabb gyermekét otthagyja egy megbízható személy gondjaira bízva (vagy a hatóságokat azonnal értesítve) egy templomban, kórházban, rendőr- vagy tűzoltóállomáson. Mivel az újszülött szülőanyja nem ezt tette, felmerült a büntethetősége; a térfigyelő és bolti kamerák segítségével azonosították, azonban végül nem indítottak eljárást ellene.

„Imádkozzunk ezért a gyermekért – írta Heanue atya Facebook-oldalán –, a szüleiért, és azokért, akik majd otthonukba fogadják őt.” A plébánia közösségéből egy fiatal házaspár már jelentkezett is, hogy boldogan örökbe fogadná a kisfiút.

Forrás: Catholic Herald; BBC News

Fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás