Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Holle anyó. ~ ♡ ~ ˝ Jégvirág a fákon, ~ ~ csillogó a táj, ~ ~ Nagykabátba bújok, ~ ~ nyakamban a sál.˝ (Bartos Erika: Tél ) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 156
- tegnap: 148
2015.12.07. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Már megint egy nonszensz hír és megint a katolikus Olaszországból

Már megint egy nonszensz hír és megint a katolikus Olaszországból

 

 

Elmarad a karácsonyi mise egy olasz iskolában a más vallású diákok iránti tiszteletből

2015. december 7. hétfő 12:36

 

 

Nem mutatják be a karácsonyi misét a más vallású és a nem hívő tanulók iránti tiszteletből az észak-olaszországi Monza városának egyik katolikus szakközépiskolájában – írta a Corriere della Sera olasz napilap december 3-án, csütörtökön.

A döntést az oktatási intézmény igazgatója hozta a más vallású diákok „diszkriminációjának” elkerülésére. Arról a miséről van szó, amelyet a téli szünet előtti utolsó napokban az iskola tanáraival és tanulóival közösen szoktak tartani. A mise helyett imatalálkozót rendeznek mindenkinek saját imáival és ünnepi énekeivel.

Az intézmény pedagógusai szerint a mise eltörlése az iskola katolikus identitásáról való lemondással egyenlő. Hozzátették, hogy az elmúlt években minden diák részt vett a misén, és ez sohasem okozott problémát, ahogyan az osztálytermek falán levő feszület sem. Marco Oneta plébános elmondta, hogy a szentmise és az Oltáriszentség szertartása „túl erős” lett volna a nem keresztény diákok számára. Az oktatási intézmény másik négy iskolájában ugyanakkor bemutatják a karácsonyi misét.

Az idei karácsonyi koncert és a hagyományos ünnepi dalok betiltása az iskolaigazgató lemondásához vezetett a szintén lombardiai Rozzano állami általános iskolájában (lásd Lemondott a karácsonyi ünnepet eltörlő olasz iskolaigazgató címmel december 2-án megjelent cikkünket), ahol a feszület sem maradhatott az osztályokban. Itt a szülők és az olasz politika tiltakozása az igazgató távozásához vezetett. 

A szardíniai Sassari egyik köziskolája sem kért a helyi püspök karácsony előtti látogatásából arra hivatkozva, hogy a 250 kisdiák majdnem fele nem keresztény.

A mintegy hétmillió olaszországi általános iskolás, gimnazista és szakközépiskolai tanulóból több mint 800 ezer bevándorló családból származik, akiknek 52 százaléka már Olaszországban született. 300 ezer a muszlim diákok száma, akik 2008-ban még 81 ezren voltak. Az olaszországi tanulók több mint 90 százaléka az állami iskolákban is részt vesz a fakultatív hittanórán.

Forrás: MTI

Fotó: Reppublica.it

Magyar Kurír

 

Kedves Testvérek!

A múltkori rossz hírt ezen a linken lehet elolvasni, aki esetleg még nem látta volna: http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/1838/Betiltottak-a-karacsonyi-koncertet-egy-olasz-iskolaban/

Viszont akkor volt egy jó is: lemondott az iskola igazgató és mégis meg lesz tartva a Karácsonyi ünnepség az olasz Rozzani település iskolájában.

De most? Egy olasz katolikus plébános jelent ki ilyet, hogy a Szentmise és az Oltáriszentség túl erős a más vallásúaknak? Őt vajon kifogja lemondásra kényszeríteni? Szerintem majd maga az Úr Jézus Krisztus ha odakerül a színe elé, mert ezzel Őt magát tagadta meg nyilvánosan és szégyenteljesen a papi hivatásában és egyben kereszténységében is. Isten irgalmazzon neki!

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.12.07.   16:57:26   JóB
A Sátán számára „túl erős” a kereszténység, olyannyira, hogy minden próbálkozás ellenére sem képes legyőzni. Túl erős a tömjénfüst az EU háttérből rángatott vezetői számára is, és a keresztényellenes médiának is csípi a szemét.

Az Egyház kollaboránsainak – akik csak színlelik hitüket, - nem lehet mentségük, hogy nem tudják, mit cselekszenek. Pontosan tudják!

Isten irgalmazzon nekik az ítélet napján!