Tiszta Forrás
2020. július 02.   
Névnap: Ottó

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 125
- tegnap: 157
2015.12.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Hollywood újra a pénz szagát érzi

Hollywood újra a pénz szagát érzi

 

„Eger hőse, Dobó István menni Amerika” – legalábbis úgy néz ki: az amerikai filmipar néhány figurája üzletet lát a magyar történelem dicső fejezetében és alakjában. Abban, ahogy Egernél 1552-ben kemény leckét kapott a kor legerősebb hadserege, az országra és Európára törő Oszmán Birodalom. Némi iróniával úgy is mondhatjuk: „trendi” téma lett a vallások háborúja, ahol pedig felfokozott a figyelem és az érdeklődés, ott a filmesek is le akarják aratni a babérokat, persze a profit után. Nyéki Zsolt írása.

 

Felemás érzés várni, hogy Hollywood kezd-e valamit velünk, s ha igen, hogyan teszi azt. Jól és rosszul is elsülhet ez számunkra, de az semmiképp sem öröm, hogy a hirtelen támadt érdeklődés mögött az újra fellángoló keresztény–muzulmán ellentét lapul. Szebb, jobb lenne, ha a magyarok önfeláldozó tette békeidőben is megkapta volna a tiszteletet az utókortól, az öreg kontinens minden szegletéből, csak egyszerű, csöndes emlékezés formájában. Ma már háborús viszonyok közepette szembesítenek Eger bástyái azzal a tragikus ténnyel, hogy a történelem ismétli önmagát.

 

 

Európa ma is egyik legnagyobb válságát éli át, de egység helyett megosztottság uralja, s már az nagy eredmény, hogy a jelenkor hatalmi központjai, ha késve is, de reagálnak.

 

 

Így értékelhető az Európai Bizottság tegnap benyújtott javaslata az Európai Unió külső határainak védelméről. A politikai elit lassan eszmélt, s nem tudni, mitől jött meg a józan ész: a valóságos veszélytől, vagy annak felismerésétől, hogy további tétlenkedés esetén elsöpri őket az összeurópai népharag. A hivatalos magyar álláspont hónapok óta figyelmeztet erre, miként sok más, természetes önvédelmi reflexből fakadó veszélyre és intézkedésre is, de eddig a süket fülekkel csak a harsány támadások keltek versenyre.


 

Nyugat-Európa nehezen szembesül azzal, hogy az integráció sehol nem volt sikeres, azt meg végképp nem szereti, ha Közép-Kelet-Európából emlékeztetik rá, hogy vezető brit, német és francia politikusok már egymás után jelentették be: a multikulturális társadalom eszméje megbukott.

 

 

A törökök megint jönnek, és már nem lenni csöndes „nur gastarbeiter”. Jó pénzért, egyelőre 3 milliárd euróért vállalják, hogy visszatartják a náluk táborozó kétmilliós migránstömeget, de nemcsak pénzt kérnek, hanem vízummentességet és uniós tagságot is: Európa kapuinak szélesre tárását.

 

 

Csoda, ha Eger csillagaira tekint az utókor?

 

 

Forrás: szon.hu

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.12.18.   16:02:00   JóB
Köszönjük Pela, szépen megszerkesztetted a cikket erről az égetően aktuális témáról.
A Pénz beszél… a szó szoros értelemben. Beszél a Hollywood-i filmguruk szája által, akik jó szimattal érzik mindenütt a pénz szagát.

A kudarcba fulladt vietnami és afganisztáni háború kiábrándult amerikai veterán harcosait a filmvásznon legendává varázsolták a mindent és mindenkit legyőző egyszemélyes hős, Rambo alakjában. Lehet, hogy a kiérdemesült Sylvester Stallone ismét ringbe száll, és Dobó István köpenyébe bújva egymaga kaszabolja le Szulejmán seregét.

A török ismét szedi a „hitetlenektől” a harácsot. Ez is a szó legszorosabb értelmében veendő: most is a keresztény Európa népei a sarc szenvedő alanyai. A hitetlenek, - akik elárulták Európát – kötötték meg ezt a megalázó, és felháborító alkut.

A Pénz beszél .. a kutya ugat. Jobb lenne, ha mindkettő hallgatna.