Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 773
- tegnap: 1252
2015.12.18. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Hollywood újra a pénz szagát érzi

Hollywood újra a pénz szagát érzi

 

„Eger hőse, Dobó István menni Amerika” – legalábbis úgy néz ki: az amerikai filmipar néhány figurája üzletet lát a magyar történelem dicső fejezetében és alakjában. Abban, ahogy Egernél 1552-ben kemény leckét kapott a kor legerősebb hadserege, az országra és Európára törő Oszmán Birodalom. Némi iróniával úgy is mondhatjuk: „trendi” téma lett a vallások háborúja, ahol pedig felfokozott a figyelem és az érdeklődés, ott a filmesek is le akarják aratni a babérokat, persze a profit után. Nyéki Zsolt írása.

 

Felemás érzés várni, hogy Hollywood kezd-e valamit velünk, s ha igen, hogyan teszi azt. Jól és rosszul is elsülhet ez számunkra, de az semmiképp sem öröm, hogy a hirtelen támadt érdeklődés mögött az újra fellángoló keresztény–muzulmán ellentét lapul. Szebb, jobb lenne, ha a magyarok önfeláldozó tette békeidőben is megkapta volna a tiszteletet az utókortól, az öreg kontinens minden szegletéből, csak egyszerű, csöndes emlékezés formájában. Ma már háborús viszonyok közepette szembesítenek Eger bástyái azzal a tragikus ténnyel, hogy a történelem ismétli önmagát.

 

 

Európa ma is egyik legnagyobb válságát éli át, de egység helyett megosztottság uralja, s már az nagy eredmény, hogy a jelenkor hatalmi központjai, ha késve is, de reagálnak.

 

 

Így értékelhető az Európai Bizottság tegnap benyújtott javaslata az Európai Unió külső határainak védelméről. A politikai elit lassan eszmélt, s nem tudni, mitől jött meg a józan ész: a valóságos veszélytől, vagy annak felismerésétől, hogy további tétlenkedés esetén elsöpri őket az összeurópai népharag. A hivatalos magyar álláspont hónapok óta figyelmeztet erre, miként sok más, természetes önvédelmi reflexből fakadó veszélyre és intézkedésre is, de eddig a süket fülekkel csak a harsány támadások keltek versenyre.


 

Nyugat-Európa nehezen szembesül azzal, hogy az integráció sehol nem volt sikeres, azt meg végképp nem szereti, ha Közép-Kelet-Európából emlékeztetik rá, hogy vezető brit, német és francia politikusok már egymás után jelentették be: a multikulturális társadalom eszméje megbukott.

 

 

A törökök megint jönnek, és már nem lenni csöndes „nur gastarbeiter”. Jó pénzért, egyelőre 3 milliárd euróért vállalják, hogy visszatartják a náluk táborozó kétmilliós migránstömeget, de nemcsak pénzt kérnek, hanem vízummentességet és uniós tagságot is: Európa kapuinak szélesre tárását.

 

 

Csoda, ha Eger csillagaira tekint az utókor?

 

 

Forrás: szon.hu

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2015.12.18.   16:02:00   JóB
Köszönjük Pela, szépen megszerkesztetted a cikket erről az égetően aktuális témáról.
A Pénz beszél… a szó szoros értelemben. Beszél a Hollywood-i filmguruk szája által, akik jó szimattal érzik mindenütt a pénz szagát.

A kudarcba fulladt vietnami és afganisztáni háború kiábrándult amerikai veterán harcosait a filmvásznon legendává varázsolták a mindent és mindenkit legyőző egyszemélyes hős, Rambo alakjában. Lehet, hogy a kiérdemesült Sylvester Stallone ismét ringbe száll, és Dobó István köpenyébe bújva egymaga kaszabolja le Szulejmán seregét.

A török ismét szedi a „hitetlenektől” a harácsot. Ez is a szó legszorosabb értelmében veendő: most is a keresztény Európa népei a sarc szenvedő alanyai. A hitetlenek, - akik elárulták Európát – kötötték meg ezt a megalázó, és felháborító alkut.

A Pénz beszél .. a kutya ugat. Jobb lenne, ha mindkettő hallgatna.