Tiszta Forrás
2022. november 30.   
Névnap: András, Andor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ☼ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ☼ ~ ~ Ma este A pityke és a kökény című mesét láthatjátok. ~ ☼ ~ ˝Itt van az ősz, itt van ujra, ~ ~ S szép, mint mindig, énnekem. ~ ~ Tudja isten, hogy mi okból ~ ~ Szeretem? de szeretem. ~ ~ ~ ~ Kiülök a dombtetőre, ~ ~ Innen nézek szerteszét, ~ ~ S hallgatom a fák lehulló ~ ~ Levelének lágy neszét.˝ ~ ~ /Petőfi Sándor/ ~ ☼ ~ Tanuljatok szorgalmasan, gyűjtsétek az ötösöket, és a piros pontokat! ~ ☼ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ☼ ~

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 219
- tegnap: 239
2015.12.30. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

 

December 25-én délután lopták el ismeretlenek a szegedi fogadalmi templom egyik húszkilós perselyét. A ,,ragadós kezű testvérek” nem robbantottak bankot: üres volt a faszekrény.

 

 

Fényes nappal, a déli és a délutáni mise között lopták el ismeretlenek a fogadalmi templomból a dóm egyik perselyét.

A 120 centi magas és 20 kilós, biztonsági zárral ellátott perselyt két éve csináltatta a plébánia. Erre azért volt szükség, mert a régi és gyengébb anyagból készült perselyeket többször feltörték vagy loptak belőlük.

Kondé Lajos plébános elmondta: a december 25-i déli és délutáni mise között történhetett a bűntény, a templom aznap egész nap nyitva volt.

– A fél egyes mise után kiürítettük a perselyt, így a tolvajok üres kézzel távoztak. Munkatársaim a délutáni mise kezdetekor már csak a szekrény hűlt helyét találták – mondta Kondé Lajos. A plébános a persely egykori helye mögötti oszlopra egy feliratot ragasztott ki, amiben a pénztartó főbb paraméterei mellett a tolvajokat is megszólította. „Kedves ragadós kezű testvéreink! Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nektek, hiszen üres persellyel kellett dolgoznotok" – olvasható a papíron.

Az ügyben a plébános nem tett feljelentést a rendőrségen.

Forrás: Délmagyar.hu

Fotó: Délmagyar.hu, Lambert Attila

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás