Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

NAPI EVANGÉLIUM: 2023-09-26 ~ ~ ~ ~ Odajöttek hozzá az anyja és testvérei, de nem juthattak hozzá a sokaság miatt. ~ ~ Szóltak neki: ˝Anyád és testvéreid kinn állnak, látni akarnak téged.˝ Ő azonban ezt felelte nekik: ˝Azok az én anyám és testvéreim, akik Isten igéjét hallgatják és megcselekszik.˝ /Lk 8,19-21/ ~ ~ ~ ~ Ezek az evangélium igéi.

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 37
- tegnap: 162
2015.12.30. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

 

December 25-én délután lopták el ismeretlenek a szegedi fogadalmi templom egyik húszkilós perselyét. A ,,ragadós kezű testvérek” nem robbantottak bankot: üres volt a faszekrény.

 

 

Fényes nappal, a déli és a délutáni mise között lopták el ismeretlenek a fogadalmi templomból a dóm egyik perselyét.

A 120 centi magas és 20 kilós, biztonsági zárral ellátott perselyt két éve csináltatta a plébánia. Erre azért volt szükség, mert a régi és gyengébb anyagból készült perselyeket többször feltörték vagy loptak belőlük.

Kondé Lajos plébános elmondta: a december 25-i déli és délutáni mise között történhetett a bűntény, a templom aznap egész nap nyitva volt.

– A fél egyes mise után kiürítettük a perselyt, így a tolvajok üres kézzel távoztak. Munkatársaim a délutáni mise kezdetekor már csak a szekrény hűlt helyét találták – mondta Kondé Lajos. A plébános a persely egykori helye mögötti oszlopra egy feliratot ragasztott ki, amiben a pénztartó főbb paraméterei mellett a tolvajokat is megszólította. „Kedves ragadós kezű testvéreink! Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nektek, hiszen üres persellyel kellett dolgoznotok" – olvasható a papíron.

Az ügyben a plébános nem tett feljelentést a rendőrségen.

Forrás: Délmagyar.hu

Fotó: Délmagyar.hu, Lambert Attila

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás