Tiszta Forrás
2020. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Minden kedves olvasónknak – határainkon belül, és határainkon túl – nyugodalmas jó éjszakát kívánunk! ~ ~ ~ ♡ ~ ~ ~ Isten, áldd meg a magyart, ~ ~ ~ Jó kedvvel, bőséggel, ~ ~ ~ Nyújts feléje védő kart, ~ ~ ~ Ha küzd ellenséggel; ~ ~ ~ Bal sors akit régen tép, ~ ~ ~ Hozz rá víg esztendőt, ~ ~ ~ Megbűnhődte már e nép ~ ~ ~ A múltat s jövendőt! /Magyar Himnusz/

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 7
- tegnap: 208
2015.12.30. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

Karácsonykor lopták el a szegedi dóm perselyét

 

December 25-én délután lopták el ismeretlenek a szegedi fogadalmi templom egyik húszkilós perselyét. A ,,ragadós kezű testvérek” nem robbantottak bankot: üres volt a faszekrény.

 

 

Fényes nappal, a déli és a délutáni mise között lopták el ismeretlenek a fogadalmi templomból a dóm egyik perselyét.

A 120 centi magas és 20 kilós, biztonsági zárral ellátott perselyt két éve csináltatta a plébánia. Erre azért volt szükség, mert a régi és gyengébb anyagból készült perselyeket többször feltörték vagy loptak belőlük.

Kondé Lajos plébános elmondta: a december 25-i déli és délutáni mise között történhetett a bűntény, a templom aznap egész nap nyitva volt.

– A fél egyes mise után kiürítettük a perselyt, így a tolvajok üres kézzel távoztak. Munkatársaim a délutáni mise kezdetekor már csak a szekrény hűlt helyét találták – mondta Kondé Lajos. A plébános a persely egykori helye mögötti oszlopra egy feliratot ragasztott ki, amiben a pénztartó főbb paraméterei mellett a tolvajokat is megszólította. „Kedves ragadós kezű testvéreink! Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk nektek, hiszen üres persellyel kellett dolgoznotok" – olvasható a papíron.

Az ügyben a plébános nem tett feljelentést a rendőrségen.

Forrás: Délmagyar.hu

Fotó: Délmagyar.hu, Lambert Attila

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás