Tiszta Forrás
2023. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 34
- tegnap: 114
2016.02.18. 15:55 JóB
Hozzászólások: 8

BIZTOSÍTÓ - SOKK

BIZTOSÍTÓ - SOKK

HIÁBA A BIZTOSÍTÁS, NEM KAPTAK PÉNZT

 

(2016. FEBRUÁR 18. 4:28)

 

http://tenyek.hu/belfold/203462_hiaba-a-biztositas-nem-kaptak-penzt.html

 

 

 

Hiába volt biztosítása, nem kapott egy fillért sem az a család, amelyiknek teljesen leégett a háza még tavaly januárban Vajszlón, Baranyában. Mindenük odalett, nem tudtak visszaköltözni. Ennek ellenére először csak egy minimális összeget ajánlottak nekik, aztán azt mondták: gondok vannak a papírjaikkal. Most pedig már ott tart az ügy, hogy biztosítási csalás miatt semmit sem akarnak fizetni nekik.

 

 

„Biztosítás- biztonság!” – hangzik a mindig mosolygó reklámember szájából a jól ismert szlogen.  Kössön élet-, vagyon-, és ki tudja még milyen biztosítást – lehetőleg még ma. Biztosítási cégekből, és ügynökökből nincs hiány. Ígéretekből sem. A jól felkészített, az embereket befolyásolni tudó ügynökhálózat mindet lehetséges módon igyekszik rávenni a leendő ügyfelet, hogy biztosítsa be magát. Még a sivatagban élő beduinokkal is megköttetnék az árvíz elleni biztosítást.

Ne legyenek kétségeink: ezek a multinacionális cégek profitorientáltak, nem érdekli őket a magyar emberek sorsa, kizárólag a minél nagyobb haszon elérése a céljuk. Jelentős befolyással bírnak, lobbi tevékenységük folytán a valamikori magyar kézben lévő biztosítási cégek a multik kezébe kerültek.

Kötelezővé tették a gépjármű tulajdonosok részére a gépjármű biztosítást. Korábban az üzemanyagár emelések során a lehetséges okok között első helyen szerepelt, hogy az ár a gépjármű felelősségbiztosítás fedezetét is tartalmazza. Az üzemanyagár azóta csak növekedett, és egyszer csak fura módon azzal szembesült a jármű tulajdonos, hogy már nem tartalmazza a benzinár a biztosítás költségét.

A multi biztosítók „étlapján” kötelező jelleggel megjelent a gépjármű felelősségbiztosítás. Tekintettel arra. hogy a biztosítás összegét nem tartalmazza semmiféle törvény, a biztosító annyit állapít meg, amennyit nem szégyell. És ezek a díjbeszedő cégek nem szégyellősek.

 

A szerződések egy évre be vannak betonozva, felmondani nem lehet.  A biztosítók tényleges vezetői elérhetetlenek, az ügyfélszolgálattal körülbástyázott hierarchia reklamáció esetén alig foglalkozik az ügyfelekkel.

Bármit megtehetnek, amit csak akarnak. Lehet ugyan fellebbezni az MNB keretén belül működő fogyasztóvédelemhez, de ez a szervezet az esetek többségében a biztosítónak ad igazat.

A trükk az időhúzás, az ügyfél kifárasztása: fizikailag, idegileg. Hiánypótlásokat követelnek, holott a hiányt éppen a biztosítónak kellene pótolnia.

A Baranya megyei Vajszló fiatal háztulajdonosa jóhiszeműen megkötötte a házra vonatkozó biztosítást. Fizette a biztosítási díjat, abban a hiszemben, hogyha valami kár éri, a biztosító a szerződés értelmében megtéríti a kárt. Legvadabb rémálmaiban sem gondolta volna, hogy egy jogállamban előfordulhat, hogy nem fizet a biztosító, ha leég a ház. A mindenét elvesztett, életét is kockára tevő fiatalember sírva panaszolta el a vele történteket.

 

Az eset tanulságos, és valószínűleg nem egyedi. A jogfosztott, megalázott emberek szemében a multinacionális biztosítók hasonlítanak a magas hozamot ígérő brókerekhez.

 

Van-e megoldás? Bizonyára nem történhetnének ilyen, és ehhez hasonló dolgok, ha a biztosítók tulajdonosai nem külföldi cégek lennének, hanem maguk a biztosítottak. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, és egyéb biztosítások szerződött ügyfelei működtetnék a céget.

 

Megfelelő, választott szakemberekből álló felügyelő, és ellenőrző testület gondoskodna a gazdálkodás tisztaságáról, és a tagok által létrehozott közgyűlés döntene a fontosabb kérdésekben. Nyilván egy ilyen pénzügyi gazdálkodó szervezet nonprofit jelleggel működne, ami garantálná a biztosítási díjak alacsonyan tartását, és a megfelelő, tisztességes kárrendezést.

 

Manapság sok mindenről tartanak népszavazást. A magyar nép nagy többségét érzékenyen érintő biztosítás-biztonság kérdésében is felvetődhet ez a lehetőség.

 

Hogy mennyi víz fog még lefolyni a Dunán, mennyi vörös iszap ömlik ki, és hány ház ég le addig, nem tudjuk. De mindenki számára megnyugtató módon kellene ezeket a kérdéseket megoldani. Lehetőleg minél hamarabb.

 

A.D.2016.02.18.©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#8    2016.02.23.   20:26:24   __
Van egy nagyon jó filmdráma a biztosítók ténykedéseiről, ajánlom mindenkinek megtekintésre:
http://www.port.hu/az_esocsinalo_the_rainmaker/pls/w/films.film_page?i_film_id=644
#7    2016.02.20.   13:16:07   JóB
Való igaz, hogy ezer sebtől vérzik ez az ország. A globalizált világ nagypolitikai játszmájában egy sakkfigura vagyunk csupán. A pénzügyi, gazdasági, politikai függés behatárolja az ország irányítóinak cselekvési lehetőségeit. A jelenlegi, 2/3-os többséggel megválasztott vezetés ebben a világpolitikai helyzetben nem feltétlenül, és maradéktalanul tudja megvalósítani az értékeken alapuló jóléti társadalmat.
A káoszteremtő, keresztényellenes erők befolyása nemcsak az országban, hanem az egész világon jelentős. Volt már rá példa a múltban, hogy egy ország vezetése idegen érdekeket szolgált (Európa számos országában ez ma is így van).

Az uszítás, a békétlenség szítása, az emberek megosztása nem a békeszerető, dolgos magyar emberektől ered.

A bűnbánat ideje van. A legfőbb probléma ebben az országban, és az egész világon a bűn elhatalmasodása. A bűn független pártoktól, országoktól, etnikumi hovatartozástól, életkortól és sok minden egyébtől. A megoldást is itt kell keresni, nem a mindenkit befolyásolni akaró propagandisták, és önjelölt látványpolitikusok ígéreteiben.

Megtérés nélkül nincs bűnbocsánat, bűnbocsánat nélkül nincs kiengesztelődés sem Istennel, sem a felebaráttal. Hit nélkül nincs szeretet, szeretet nélkül nincs béke, béke nélkül nincs áldás. Sem itt, sem máshol.

A mi urunk, Jézus Krisztus békét hirdetett, az Ő békéjét hagyta ránk. Ezt a békességet kell megőrizni, ápolni, és továbbadni embertársainknak. Ez a keresztény ember feladata, ez a kereszténység küldetése.
#6    2016.02.19.   14:36:17   __
Mai friss hír a Szon.hu-n:
1,5 milliárdért épül a stadion Kisvárdán. Hol is van Kisvárda? Egy 16 ezer lelkes kisváros Szabolcsban. Ott ahol hatalmas a munkanélküliség, Nógrád megye után a másodikként jeleskedik ebben a kategóriában az országban.
Menjünk tovább:
A másodosztályban játszó klub mérkőzéseire eddig átlagosan 800-an voltak kíváncsiak, a stadionban ehhez képest 2500 férőhely lesz, ami 5500-ra is bővíthető.
Stadion, futball akadémia, sporthotel - ez eddig az 1688 lelket számláló Felcsúton épült, a miniszterelnök gyerekkori aprócska kis KÖZSÉGÉBEN.
Most ugyanezek a beruházások lesznek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szülővárosában. Mindez közpénzből, ahol a miniszter autószalonja és családi háza is van.
Ez az 1.5 milliárd forint kb. 10.000 pedagógusnak az egyhavi jövedelmét jelenti!
És mit keres ez a politikainak látszó hír egy keresztény hírportálon?
Csak annyit, hogy Szeszták Miklós a megyében egy igen ismert és megbecsült sokgyerekes görögkatolikus papcsaládból származik, tehát elméletileg KERESZTÉNY POLITIKUS.
#5    2016.02.19.   13:25:39   __
A netlázadást szerintem is az ellenzék szította, de a tanár tüntetéseket már a nép: betelt a pohár a tanároknál, szülőknél, diákoknál. Egy kis lehetőség az észhez téréshez, már rég nincs meg a forradalmi 2/3-ad, mi lesz 2 év múlva? ISTEN ATTÓL ŐRIZZEN, hogy Gyurcsányék visszakerüljenek! DE! Ha egy magát kereszténynek valló vezetés ennyire eljátssza a becsületét, mert a közép réteg lassan a létminimumra süllyed, az eddig abban élők mély szegénységben tengődnek, akkor ki fog már itt hinni nekik?
#4    2016.02.19.   13:14:09   __
Ps: Én személy szerint köszönöm szépen, de NEM KÉREK TÖBB STADIONT! Kérnék viszont normális oktatást és főkén egészségügyet. Istennek legyen hála, hogy nem kell egyelőre megtapasztalnom a kórházi állapotokat, de ismerőseim elmondása alapján borzalmasan siralmasak. Erre kéne a sok-sok milliárdot áldozni és nem a Felcsúti kisvasútra, ami személyesen is érzékenyen érint, mert a városomból vitték el, pedig itt is lett volna lehetőség a kipofozása után újra sínpályára állítani.
Kétfarkú kutya párt: nevetséges természetesen!!! DE! Valahogy lassan igaz ez a plakát amit mellékelek.
#3    2016.02.19.   13:04:17   __
Ha a milliárdos "keresztény" politikusaink közül egy páran elkezdenének országot és vidéket járni, és a holdudvar nem csak a saját zsebének megtömésével törődne, akkor talán kinyílna a szemük és elsüllyednének szégyenükben. Talán...de nem biztos, ezért mérget nem vennék rá.
#2    2016.02.19.   13:01:01   __
Annak idején Orbánék elmúlt 8 éveztek Gyurcsányékra, természetesen jogosan! De most ki meri kinyitni a száját, és ki mer elmúlt 6 évezni Orbánékra? Egyedül a migráns kérdésben értek egyet a miniszterelnök véleményével, ezzel sok embert meg is fogott, akik nem akarnak Budapesten is Kölni eseményeket megtapasztalni.
#1    2016.02.19.   12:58:10   __
Ez mind nagyon szomorú, hogy a bankok mellett a biztosítók is nyúzzák a magyar népet.
De! Ideje lenne már Habony Árpád körmére is nézni, hogy amikor a szegény pór nép csak szegényedik egyre jobban az elmúlt 6 évben, addig egyeseknek a lagzija a Szépművészeti Múzeumban tartatik. Sőt, menjünk tovább, a magyar nép múzeális kincseit hazaviheti a saját lakásába. Mészáros Lőrinc (aki nem is ért a földműveléshez) és a többi cimbora hány millióért vásárolta meg a magyar földet. Miből? Kedves testvéreim, ti kik olvassátok itt ezeket a sorokat, hány millióból vásároltatok a magyar földből? Szerintem egy fityingért sem. Ez a saját magán véleményem, nem a weblap szerkesztőjéé, és inkább be is fejezem, mert csak mérgezem a lelkem a mai magyar politikai élet, élet? mutyi arcátlanságaival.