Tiszta Forrás
2022. május 21.   
Névnap: Konstantin, András

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 98
- tegnap: 180
2016.02.18. 15:55 JóB
Hozzászólások: 8

BIZTOSÍTÓ - SOKK

BIZTOSÍTÓ - SOKK

HIÁBA A BIZTOSÍTÁS, NEM KAPTAK PÉNZT

 

(2016. FEBRUÁR 18. 4:28)

 

http://tenyek.hu/belfold/203462_hiaba-a-biztositas-nem-kaptak-penzt.html

 

 

 

Hiába volt biztosítása, nem kapott egy fillért sem az a család, amelyiknek teljesen leégett a háza még tavaly januárban Vajszlón, Baranyában. Mindenük odalett, nem tudtak visszaköltözni. Ennek ellenére először csak egy minimális összeget ajánlottak nekik, aztán azt mondták: gondok vannak a papírjaikkal. Most pedig már ott tart az ügy, hogy biztosítási csalás miatt semmit sem akarnak fizetni nekik.

 

 

„Biztosítás- biztonság!” – hangzik a mindig mosolygó reklámember szájából a jól ismert szlogen.  Kössön élet-, vagyon-, és ki tudja még milyen biztosítást – lehetőleg még ma. Biztosítási cégekből, és ügynökökből nincs hiány. Ígéretekből sem. A jól felkészített, az embereket befolyásolni tudó ügynökhálózat mindet lehetséges módon igyekszik rávenni a leendő ügyfelet, hogy biztosítsa be magát. Még a sivatagban élő beduinokkal is megköttetnék az árvíz elleni biztosítást.

Ne legyenek kétségeink: ezek a multinacionális cégek profitorientáltak, nem érdekli őket a magyar emberek sorsa, kizárólag a minél nagyobb haszon elérése a céljuk. Jelentős befolyással bírnak, lobbi tevékenységük folytán a valamikori magyar kézben lévő biztosítási cégek a multik kezébe kerültek.

Kötelezővé tették a gépjármű tulajdonosok részére a gépjármű biztosítást. Korábban az üzemanyagár emelések során a lehetséges okok között első helyen szerepelt, hogy az ár a gépjármű felelősségbiztosítás fedezetét is tartalmazza. Az üzemanyagár azóta csak növekedett, és egyszer csak fura módon azzal szembesült a jármű tulajdonos, hogy már nem tartalmazza a benzinár a biztosítás költségét.

A multi biztosítók „étlapján” kötelező jelleggel megjelent a gépjármű felelősségbiztosítás. Tekintettel arra. hogy a biztosítás összegét nem tartalmazza semmiféle törvény, a biztosító annyit állapít meg, amennyit nem szégyell. És ezek a díjbeszedő cégek nem szégyellősek.

 

A szerződések egy évre be vannak betonozva, felmondani nem lehet.  A biztosítók tényleges vezetői elérhetetlenek, az ügyfélszolgálattal körülbástyázott hierarchia reklamáció esetén alig foglalkozik az ügyfelekkel.

Bármit megtehetnek, amit csak akarnak. Lehet ugyan fellebbezni az MNB keretén belül működő fogyasztóvédelemhez, de ez a szervezet az esetek többségében a biztosítónak ad igazat.

A trükk az időhúzás, az ügyfél kifárasztása: fizikailag, idegileg. Hiánypótlásokat követelnek, holott a hiányt éppen a biztosítónak kellene pótolnia.

A Baranya megyei Vajszló fiatal háztulajdonosa jóhiszeműen megkötötte a házra vonatkozó biztosítást. Fizette a biztosítási díjat, abban a hiszemben, hogyha valami kár éri, a biztosító a szerződés értelmében megtéríti a kárt. Legvadabb rémálmaiban sem gondolta volna, hogy egy jogállamban előfordulhat, hogy nem fizet a biztosító, ha leég a ház. A mindenét elvesztett, életét is kockára tevő fiatalember sírva panaszolta el a vele történteket.

 

Az eset tanulságos, és valószínűleg nem egyedi. A jogfosztott, megalázott emberek szemében a multinacionális biztosítók hasonlítanak a magas hozamot ígérő brókerekhez.

 

Van-e megoldás? Bizonyára nem történhetnének ilyen, és ehhez hasonló dolgok, ha a biztosítók tulajdonosai nem külföldi cégek lennének, hanem maguk a biztosítottak. A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás, és egyéb biztosítások szerződött ügyfelei működtetnék a céget.

 

Megfelelő, választott szakemberekből álló felügyelő, és ellenőrző testület gondoskodna a gazdálkodás tisztaságáról, és a tagok által létrehozott közgyűlés döntene a fontosabb kérdésekben. Nyilván egy ilyen pénzügyi gazdálkodó szervezet nonprofit jelleggel működne, ami garantálná a biztosítási díjak alacsonyan tartását, és a megfelelő, tisztességes kárrendezést.

 

Manapság sok mindenről tartanak népszavazást. A magyar nép nagy többségét érzékenyen érintő biztosítás-biztonság kérdésében is felvetődhet ez a lehetőség.

 

Hogy mennyi víz fog még lefolyni a Dunán, mennyi vörös iszap ömlik ki, és hány ház ég le addig, nem tudjuk. De mindenki számára megnyugtató módon kellene ezeket a kérdéseket megoldani. Lehetőleg minél hamarabb.

 

A.D.2016.02.18.©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#8    2016.02.23.   20:26:24   __
Van egy nagyon jó filmdráma a biztosítók ténykedéseiről, ajánlom mindenkinek megtekintésre:
http://www.port.hu/az_esocsinalo_the_rainmaker/pls/w/films.film_page?i_film_id=644
#7    2016.02.20.   13:16:07   JóB
Való igaz, hogy ezer sebtől vérzik ez az ország. A globalizált világ nagypolitikai játszmájában egy sakkfigura vagyunk csupán. A pénzügyi, gazdasági, politikai függés behatárolja az ország irányítóinak cselekvési lehetőségeit. A jelenlegi, 2/3-os többséggel megválasztott vezetés ebben a világpolitikai helyzetben nem feltétlenül, és maradéktalanul tudja megvalósítani az értékeken alapuló jóléti társadalmat.
A káoszteremtő, keresztényellenes erők befolyása nemcsak az országban, hanem az egész világon jelentős. Volt már rá példa a múltban, hogy egy ország vezetése idegen érdekeket szolgált (Európa számos országában ez ma is így van).

Az uszítás, a békétlenség szítása, az emberek megosztása nem a békeszerető, dolgos magyar emberektől ered.

A bűnbánat ideje van. A legfőbb probléma ebben az országban, és az egész világon a bűn elhatalmasodása. A bűn független pártoktól, országoktól, etnikumi hovatartozástól, életkortól és sok minden egyébtől. A megoldást is itt kell keresni, nem a mindenkit befolyásolni akaró propagandisták, és önjelölt látványpolitikusok ígéreteiben.

Megtérés nélkül nincs bűnbocsánat, bűnbocsánat nélkül nincs kiengesztelődés sem Istennel, sem a felebaráttal. Hit nélkül nincs szeretet, szeretet nélkül nincs béke, béke nélkül nincs áldás. Sem itt, sem máshol.

A mi urunk, Jézus Krisztus békét hirdetett, az Ő békéjét hagyta ránk. Ezt a békességet kell megőrizni, ápolni, és továbbadni embertársainknak. Ez a keresztény ember feladata, ez a kereszténység küldetése.
#6    2016.02.19.   14:36:17   __
Mai friss hír a Szon.hu-n:
1,5 milliárdért épül a stadion Kisvárdán. Hol is van Kisvárda? Egy 16 ezer lelkes kisváros Szabolcsban. Ott ahol hatalmas a munkanélküliség, Nógrád megye után a másodikként jeleskedik ebben a kategóriában az országban.
Menjünk tovább:
A másodosztályban játszó klub mérkőzéseire eddig átlagosan 800-an voltak kíváncsiak, a stadionban ehhez képest 2500 férőhely lesz, ami 5500-ra is bővíthető.
Stadion, futball akadémia, sporthotel - ez eddig az 1688 lelket számláló Felcsúton épült, a miniszterelnök gyerekkori aprócska kis KÖZSÉGÉBEN.
Most ugyanezek a beruházások lesznek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter szülővárosában. Mindez közpénzből, ahol a miniszter autószalonja és családi háza is van.
Ez az 1.5 milliárd forint kb. 10.000 pedagógusnak az egyhavi jövedelmét jelenti!
És mit keres ez a politikainak látszó hír egy keresztény hírportálon?
Csak annyit, hogy Szeszták Miklós a megyében egy igen ismert és megbecsült sokgyerekes görögkatolikus papcsaládból származik, tehát elméletileg KERESZTÉNY POLITIKUS.
#5    2016.02.19.   13:25:39   __
A netlázadást szerintem is az ellenzék szította, de a tanár tüntetéseket már a nép: betelt a pohár a tanároknál, szülőknél, diákoknál. Egy kis lehetőség az észhez téréshez, már rég nincs meg a forradalmi 2/3-ad, mi lesz 2 év múlva? ISTEN ATTÓL ŐRIZZEN, hogy Gyurcsányék visszakerüljenek! DE! Ha egy magát kereszténynek valló vezetés ennyire eljátssza a becsületét, mert a közép réteg lassan a létminimumra süllyed, az eddig abban élők mély szegénységben tengődnek, akkor ki fog már itt hinni nekik?
#4    2016.02.19.   13:14:09   __
Ps: Én személy szerint köszönöm szépen, de NEM KÉREK TÖBB STADIONT! Kérnék viszont normális oktatást és főkén egészségügyet. Istennek legyen hála, hogy nem kell egyelőre megtapasztalnom a kórházi állapotokat, de ismerőseim elmondása alapján borzalmasan siralmasak. Erre kéne a sok-sok milliárdot áldozni és nem a Felcsúti kisvasútra, ami személyesen is érzékenyen érint, mert a városomból vitték el, pedig itt is lett volna lehetőség a kipofozása után újra sínpályára állítani.
Kétfarkú kutya párt: nevetséges természetesen!!! DE! Valahogy lassan igaz ez a plakát amit mellékelek.
#3    2016.02.19.   13:04:17   __
Ha a milliárdos "keresztény" politikusaink közül egy páran elkezdenének országot és vidéket járni, és a holdudvar nem csak a saját zsebének megtömésével törődne, akkor talán kinyílna a szemük és elsüllyednének szégyenükben. Talán...de nem biztos, ezért mérget nem vennék rá.
#2    2016.02.19.   13:01:01   __
Annak idején Orbánék elmúlt 8 éveztek Gyurcsányékra, természetesen jogosan! De most ki meri kinyitni a száját, és ki mer elmúlt 6 évezni Orbánékra? Egyedül a migráns kérdésben értek egyet a miniszterelnök véleményével, ezzel sok embert meg is fogott, akik nem akarnak Budapesten is Kölni eseményeket megtapasztalni.
#1    2016.02.19.   12:58:10   __
Ez mind nagyon szomorú, hogy a bankok mellett a biztosítók is nyúzzák a magyar népet.
De! Ideje lenne már Habony Árpád körmére is nézni, hogy amikor a szegény pór nép csak szegényedik egyre jobban az elmúlt 6 évben, addig egyeseknek a lagzija a Szépművészeti Múzeumban tartatik. Sőt, menjünk tovább, a magyar nép múzeális kincseit hazaviheti a saját lakásába. Mészáros Lőrinc (aki nem is ért a földműveléshez) és a többi cimbora hány millióért vásárolta meg a magyar földet. Miből? Kedves testvéreim, ti kik olvassátok itt ezeket a sorokat, hány millióból vásároltatok a magyar földből? Szerintem egy fityingért sem. Ez a saját magán véleményem, nem a weblap szerkesztőjéé, és inkább be is fejezem, mert csak mérgezem a lelkem a mai magyar politikai élet, élet? mutyi arcátlanságaival.