Tiszta Forrás
2022. november 30.   
Névnap: András, Andor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ☼ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ☼ ~ ~ Ma este A pityke és a kökény című mesét láthatjátok. ~ ☼ ~ ˝Itt van az ősz, itt van ujra, ~ ~ S szép, mint mindig, énnekem. ~ ~ Tudja isten, hogy mi okból ~ ~ Szeretem? de szeretem. ~ ~ ~ ~ Kiülök a dombtetőre, ~ ~ Innen nézek szerteszét, ~ ~ S hallgatom a fák lehulló ~ ~ Levelének lágy neszét.˝ ~ ~ /Petőfi Sándor/ ~ ☼ ~ Tanuljatok szorgalmasan, gyűjtsétek az ötösöket, és a piros pontokat! ~ ☼ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ☼ ~

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 219
- tegnap: 239
2016.04.04. 00:00 __
Hozzászólások: 0

Pakisztánban az iszlám fundamentalizmus elleni fellépésre van szükség Asia Bibi ügyében

Pakisztánban az iszlám fundamentalizmus elleni fellépésre van szükség Asia Bibi ügyében

 

 

Pakisztánban a hatóságoknak sikerült békés eszközökkel véget vetni a muszlim integralisták tüntetésének Iszlámábádban. Négy napja követelték Asia Bibi halálra ítélését. Az ötgyermekes keresztény asszony 2009 óta van börtönben, mert igazságtalanul istenkáromlással vádolták meg.

 

 

 

A pakisztáni kormány küzdelme a szélsőségesek ellen a szavak szintjéről a tettek mezejére kell hogy lépjen” – nyilatkozta Bernardo Cervellera, az Asianews missziós hírügynökség igazgatója a Vatikáni Rádiónak.

„Alapvetően fontos, hogy a fundamentalizmus elleni küzdelem ne pusztán katonai, hanem kulturális szinten is történjen. Ötezer szélsőségest elfogtak már Pakisztánban, de a tálibok húszezer iszlám iskolát nyitottak az országban – figyelmeztetett Bernardo Cervellera. – Ha feltesszük, hogy minden egyes iskolában legalább ezer gyermek tanul, akkor ez több százezer fundamentalistát jelent. Meg kell nézni ezeket az iszlám iskolákat, hogy milyen oktatást nyújtanak, milyen tankönyveket használnak, és a prédikációkat, amelyeket a mecsetekben mondanak. Az állami televízióban olyan műsorok vannak, amelyek felmagasztalják a fundamentalizmust. Ha az ez elleni küzdelem nem teljeskörűen történik, tehát kulturálisan is, és nemcsak katonai és biztonsági megközelítésből, akkor sosem érünk a végére.”

 A pakisztáni keresztény asszony ügyével az Európai Parlament alelnöke, Antonio Tajani is foglalkozik. Felhívást tett közzé, hogy a mérsékelt iszlám nyújtson segítséget Asia Bibi megmentése érdekében. Bernardo Cervellera szerint nagyra értékelendő a kezdeményezés, mert mindannyian tudjuk, hogy az iszlám fundamentalizmus nem terjed ki egészében az iszlámra. Ugyanakkor az is igaz, hogy az iszlám világ megelégszik egyszerűen azzal a kijelentéssel, hogy „ez nem az igazi iszlám, nekünk ehhez semmi közünk”. Pedig igen is van közük hozzá, mint ahogy nekünk, keresztényeknek is, akik részt veszünk a társadalom kérdéseiben. Arra van szükség, hogy a muszlimok is részt vegyenek a társadalomban, lássák és járjanak utána, hogy a Korán tanításából miért forrnak ki ilyen torzulások – hangsúlyozta az Asianews missziós hírügynökség igazgatója.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás