Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 103
- tegnap: 203
2016.04.17. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Ferenc pápa tizenkét szíriai menekülttel tért vissza Rómába

Ferenc pápa tizenkét szíriai menekülttel tért vissza Rómába

Ferenc pápa rövid, pontosan ötórás leszboszi látogatása után szombaton délután fél ötkor visszatért Róma Ciampino repülőterére. A pápával együtt tizenkét szíriai menekült??? érkezett Rómába.

A szerk. megjegyzése: A katolikus hírportál nem tarjta kiemelkedő jelentőségűnek már a cikk címében megjegyezni, hogy MUSZLIMOKAT vitt a pápa a VATIKÁNBA! Felteszem a kérdést: MIÉRT NEM KERESZTÉNYEKET ment meg???

 

A mostani visszaérkezésének a különlegessége abban áll, hogy a pápai különrepülőgép, egyébként az Alitalia Airbus A-320-as gépe, a fedélzetén magával hozott tizenkét szíriai menekültet???. Az eseményről hivatalosan P. Lombardi szentszéki szóvivő számolt be és elmondta, hogy három szíriai család utazott a pápával, hat szülő és hat kiskorú gyermek. Ők már Leszbosz szigetén tartózkodtak a március 20-i EU-Törökország közti megegyezést megelőzően.

A három család elhozatala Ferenc pápa kezdeményezésére született, a konkrét megvalósítás ügyében pedig az Államtitkárság tárgyalt a görög és az olasz külügyminisztériummal. Mindhárom szíriai család muszlim (szerk: itt már azért nem lehet nem elmondani nyíltan a vallásukat), kettő Damaszkuszból, egy pedig Deir Azzor-ból származik, arról a területről, ami az Iszlám Állam ellenőrzése alatt ál. Mindhárom család otthonát lebombázták. A szíriai családok befogadása és eltartása a Vatikán költségére történik???, míg a családok konkrét elszállásolása és ellátása a római Szent Egyed közösség segítségével valósul meg.

Ferenc pápa Róma Ciampino repülőteréről a Vatikán felé menet megállt a Santa Maria Maggiore bazilikánál, hogy a „Római nép üdvössége” kegykép előtt hálát adjon a Szűzanyának a látogatás sikeréért. (Szerk: Milyen siker? Az hogy kimentett muszlimokat, és a keresztényekkel mi lesz? Őket ott hagyta? Ez számomra fájó!)

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

 

És akkor nézzük meg mit üzent az Iszlám Állam Rómának, a Vatikánnak: megjegyzem, ha ezt így fogja folytatni a pápa, akkor semmi szükség nem lesz a Vatikán elfoglalására, mert ő maga fogja belülről beengedni őket! Célom nem az, hogy pálcát törjek felette, hanem az, hogy a tényeket bemutassam, és legfőképpen kifejezzem aggodalmaimat: nem értem az utóbbi időben a viselkedését.

 

Róma ellen készül az ISIS: a Szent Péter téren fejeznék le a pápát

2015. október. 8.

 

Az Iszlám Állam arra készül, hogy 10 éven belül elfoglalja Rómát, a keresztény világ központját. Terveik szerint tömeges kivégzésekre kerül sor a Vatikánban, a Szent Péter téren, és ennek betetőzéseként élő televíziós adásban közvetítik majd a pápa lefejezését is. Összegyűjtenék a melegeket is, akiket a pisai ferde torony tetejéről löknének a mélybe. Mindez nem egy politikai thriller bevezetője, hanem az Iszlám Állam által publikált propagandaanyagokban olvasható. Megdöbbentő terveikről a CBN televízió készített összeállítást.  

Az ISIS kész tervekkel rendelkezik arra, hogyan foglalja el Rómát. Igen, furcsán hangzik, de az Iszlám Állam úgy gondolja, hogy Róma leigázása küldetésének központi eleme, és az iszlám tanításai szerint és Mohamed próféciáinak betöltéséhez szükséges is, mert így készítik elő a muzulmán messiás, a Mahdi eljövetelét.

Az Iszlám Állam egyik legfontosabb célpontja Róma, forgatókönyvük szerint 2025-re várják a végső összecsapást a jó és a gonosz között, a muzulmánok és a nem muzulmánok között. Ebben az egyik legfontosabb lépés Róma elfoglalása, amit már a következő öt évben, azaz 2020-ra el kívánnak érni” mondja Robert Spencer, Az Iszlám Állam útikalauza hitetleneknek című könyv szerzője.

A muzulmán hagyomány szerint Mohamed azt prófétálta, hogy követői a Római Birodalom két fővárosát, Rómát és Konstantinápolyt is elfoglalják majd. Konstantinápoly ma Isztambul, muzulmán város. Rómát azonban még soha nem foglalták el.

Az Iszlám Állam menetrendjében Róma meghódítása után rövidesen Izraelt is elfoglalják, miközben Szaúd-Arábiát és Iránt is legyőzik majd állítja Spencer, aki szerint Róma elfoglalása több lépésben is történhet: Európát az ISIS harcosai áraszthatják el a menekültválság leple alatt. “Nem arról van szó, hogy hagyományos hadsereggel foglalnák el. Arról beszélnek, hogy belülről szimpatizánsokból álló tábort hoznak létre, kívülről pedig emberáradatot indítanak.” (Szerk: jelenleg is ez zajlik)

 

isis-colosseum-twitter-640x480.jpg

"Az Iszlám Állam Rómában" Twitterre feltöltött fotó

Az Iszlám Állam tervei a Fekete zászlók Rómából című kiadványukban is megtalálhatók. Alvó sejteket akarnak felhasználni, és arra számítanak, hogy az európai hadseregekben szolgáló muzulmánoktól, valamint a nem muzulmán szimpatizánsoktól is segítséget kapnak. Szeretnének a szíriai, iraki és líbiai frontokon megszerzett rakétákból is kilőni néhányat Olaszországra.

Emanuele Ottolenghi olasz külügyi szakértő szerint azonban az ISIS jelenleg nem jelent ilyen szintű veszélyt, Európának ennél sokkal égetőbb kérdésekkel kell szembenéznie az Iszlám Állam miatt.

“Szerintem jelenleg sokkal nagyobb fenyegetést jelentenek Európa számára az úgynevezett ‘magányos farkas’ típusú terroristák, akik iskolák, bevásárlóközpontok, boltok, repülőterek ellen terveznek merényletet” mondja Ottolenghi.

Valóban nehéz belátni, hogy az Iszlám Állam miként tudná elfoglalni Rómát, egy 60 milliós ország 3 millió lakosú fővárosát. A szándék azonban megvan, Róma elfoglalása az ISIS szerint bizonyítani fogja az iszlám felsőbbrendűségét a kereszténység felett, és a kereszténység bukását, amit eszkatológiai jelentőségű eseményként kezelnek.

A Róma elfoglalása után kitört háború végkifejlete várakozásaik szerint a szíriai Dabik városa melletti összecsapás lesz. Ez a "muszlim Armageddon".

“Úgy gondolják, hogy ekkor a muzulmánok a nem muzulmánokkal fognak összecsapni az észak-szíriai városban. Ezt követően Jézus mint muzulmán próféta és az iszlám messiás, a Mahdi visszatérnek a Földre, és együtt uralkodnak majd, miközben iszlamizálják az egész világot”  magyarázza Spencer.

Ha a Rómával kapcsolatos tervük sikerül, akkor a pisai ferde torony tetejéről készülnek lehajítani a homoszexuálisokat. Elsődleges célpontjuk azonban a Vatikán. Elképzelésük szerint a legfontosabb esemény a pápa lefejezése lesz a Szent Péter téren, melyet élőben közvetítenek majd világszerte. 

“Nemrégiben egy lengyel férfi áttért iszlám hitre, és csatlakozott az Iszlám Államhoz. Azt mondta, hogy ha elfoglalják Rómát, akkor tömeges lefejezések lesznek a Szent Péter téren. Tehát a terv az, hogy a Szent Péter teret olyan emberek hatalmas kivégzőhelyévé alakítsák, akiket Allah ellenségeinek ítélnek – közöttük is legfontosabb a pápa. A céljuk ezzel az, hogy megfélemlítsék és uralmuk alá hajtsák a világot” mondja Spencer

Az Iszlám Állam apokalipszise című új könyvében William McCants azt írja, hogy az Iszlám Állam hosszabb harcra készül: megvárják, míg az előreküldött egységeik megerősödnek, mielőtt megkezdődik a Rómáért vívott harc.

(forrás: ATV / 700 Klub)

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.04.19.   14:48:10   Kriszta
"A szíriai keresztények kétharmada elhagyta az országot – jelentette ki az ENSZ genfi központjában Antoine Audo aleppói kaldeus-katolikus püspök."
Teljes cikk itt:
http://orientalista.hu/a-sziriai-keresztenyek-assadot-tamogatjak-ketharmaduk-mar-elmenekult/

Annyira jó lett volna ha a tizenkét szír menekültnek legalább az egyharmada Jakobita keresztény.
Annak a kétezer éves, ortodox egyháznak azon kevés még megmaradt hívei, amit még Péter és Pál apostolok alapítottak.
A még megmaradt templomaikban az arámi nyelvet használják amin Jézus is tanította tanítványait :(
Módosítva: 2016.04.19.   14:50:50-kor Kriszta által