Tiszta Forrás
2023. november 28.   
Névnap: Stefánia, Jakab

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 119
- tegnap: 142
2016.04.23. 19:35 JóB
Hozzászólások: 4

Hol van a határ?

Hol van a határ?

A kígyó ravaszabb volt a föld minden állatánál, amit az Úristen teremtett. Ezt mondta az asszonynak: "Valóban mondta Isten, hogy nem ehettek a kert valamennyi fájáról?"

Az asszony így válaszolt a kígyónak: "A kert fáinak gyümölcséből ehetünk. Isten csak a kert közepén álló fa gyümölcséről mondta: Ne egyetek belőle, ne érintsétek, nehogy meghaljatok."

Erre a kígyó így beszélt az asszonyhoz: "Semmi esetre sem fogtok meghalni.

Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek, szemetek felnyílik, olyanok lesztek, mint az istenek, akik ismerik a jót és a rosszat.

Az asszony látta, hogy a fa élvezhető, tekintetre szép, és csábít a tudás megszerzésére. Vett tehát gyümölcséből, megette, adott férjének, aki vele volt, és az is evett belőle. / Ter 3.1-6/

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szerkesztő előszava:

A napokban jelent meg a sajtóban a norvég tömeggyilkosról szóló alábbi cikk. A hidegvérű gyilkos beperelte a norvég államot, mert úgymond megsértették az „emberi jogait”.  Helen Andenaas Sekulic bírónő ezzel kapcsolatos ítélete jól jellemzi a mai globalizált, abnormális világ állapotát.

Hogy mennyi almát esznek naponta a fenti ószövetségi idézetben szereplő fáról az un. „igazságszolgáltatás” székében ülő, a hatalom által kinevezett ítélethozók, azt csak sejteni lehet.   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Pert nyert a norvég tömeggyilkos, megsértették a jogait

 

A tömeggyilkos Anders Breivik részben pert nyert a norvég állammal szemben.

Egy oslói bíróság kimondta, hogy a hatóságok a börtönben megsértették emberi jogait.

A 77-szeres gyilkos keresetében azt állította, hogy a börtönben emberi jogsértések áldozatává vált, és ezt szerdán egy norvég bíróság részben megalapozottnak találta. "Demokratikus államban az embertelen és megalázó bánásmód tilalma alapvető érték. Ez mindenkire vonatkozik, terroristára és gyilkosra egyaránt" – hangoztatta Helen Andenaas Sekulic bírónő.

Ítéletében negatívumként említette Breivik elszigetelését, és nehezményezte, hogy a hatóságok nem szenteltek kellő figyelmet a tömeggyilkos mentális egészségének börtönkörülményei megszabásakor. Az ítélet szerint mindazonáltal a norvég állam nem sértette meg Breivik magánéleti, illetve a családi élethez való jogait. A bírónő ugyanakkor elrendelte, hogy a norvég állam állja Breivik 331 ezer koronára, vagyis csaknem 10 millió forintra rúgó perköltségeit.

Az ítélet nem jogerős, és meghozatala előtt mind a vád, mind a védelem jogászai előre közölték, hogy fellebbeznek, ha nem értenek egyet a bíróság döntésével.

Anders Behring Breiviket 21 évi szabadságveszésre – a Norvégiában kiszabható legnagyobb büntetésre – ítélték, mert 2011 nyarán autóba rejtett pokolgépet robbantott Oslóban a norvég kormány székházánál, majd Utoya szigetén gépkarabéllyal válogatás nélkül agyonlőtt fiatalokat egy táborban. Összesen hetvenhét embert mészárolt le, zömmel tizenéveseket. A 21 évi szabadságvesztéssel Breiviket a Norvégiában kiszabható legsúlyosabb, azaz leghosszabb börtönbüntetésre ítélték.

A tömeggyilkos a börtönben három cellát használhat, futópadot, szobabiciklit, számítógépes játékokat kapott, újságokat, magazinokat, könyveket olvashat. Breivik mindezek ellenére embertelen bánásmódra, kínzásra panaszkodott, és az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva már tavaly októberben beperelte Norvégiát.

Bő egy hónapja tartott bírósági meghallgatásán egyebek közt azt mondta, hogy emberségesebb lett volna őt lelőni, mintsem úgy bánni vele, mint egy állattal. Az állati bánásmód alatt egyebek közt a mikrohullámú sütőben melegített ételek minőségét értette, de elviselhetetlennek nevezte azt is, hogy gyakran hideg a kávéja, és hogy műanyag evőeszközökkel kényszerül enni.

------------------------------------------------------------------------------------

https://www.youtube.com/watch?v=GV-kMeiuG0E  4:33

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#4    2016.04.24.   21:08:31   JóB
Helyben vagyunk: ma már nincsenek magányos terroristák, hanem egy háttérszervezet által előre precízen megtervezett, és kivitelezett akciókról van szó. Szerte a világban.

Az „igazságszolgáltatás” a feje tetején áll, Justitia forog a sírjában.

Nemrégen a strassburgi bíróság arra kötelezte Magyarországot, hogy fizessen ki milliós nagyságrendű kártérítéseket az elítélt bűnözőknek, mert a börtönben a fogvatartottakat nem elég tágas cellákban helyezték el (lehet, hogy a nekik járó testápoló krém sem volt megfelelő minőségű).

Emiatt ítéltek meg pl. Zuschlag Jánosnak, a volt szocialista sikkasztónak, a holokauszt áldozatokkal viccelődő fenegyereknek 5 (azaz öt) millió forint kártérítést, miután letelt a börtönbüntetése.

A nemzetközi „jogvédők” felháborodva vették tudomásul a Dán kormány nem túl régen hozott döntését, miszerint a Dániában letelepülő menekültek ezentúl „csak” félmillió forintnak megfelelő összegű támogatást kapnak havonta.

Valakikről nagyon megfeledkeztek a tiszteletreméltó, független, minden, és mindenki felett ítélő bíróságok, és bizottságok: azokról az emberekről, akik keményen dolgoznak, és ezeket a T. bíróságok által megítélt összegeket a tőlük beszedett adókból fizetik ki!

Ezért nem jut nekik elég pénz: a megfelelő színvonalú egészségügyi ellátásra, arra, hogy egy élet munkája után időben elmehessenek nyugdíjba, hogy ne uzsorahitelből kelljen a házukat felépíteni, hogy normális életet élhessenek abban az országban, ami az övék.

A deviáns, bűnöző, a társadalomban élősködő, egyre nagyobb létszámú embercsoportok az európai civilizáció rákos sejtjei. Az őket támogató, demokratikusnak álcázott szervezetek célja nem más, mint a civilizált, keresztény gyökerekkel rendelkező Európa elpusztítása.
#3    2016.04.24.   20:27:38   Kriszta
A hatályos Norvég törvények szerint 21 év a maximálisan kiszabható büntetés.
Ebből már 5 év eltelt.
Ha jól tudom A. Brevik most 37 éves, és 16 év múlva szabadulhat.
Norvégiában a büntetés letöltése után semmilyen hátrányos megkülönböztetésben nem részesíthetik, tehát "teljes jogú " állampolgárként élhet tovább.
No comment !
A képen az Oslói Szent Olaf szabadkőműves páholy tagjaként.
Kiegészítés:
(...)"2007-ben vették fel az Oslói Szent Olaf szabadkőműves páholyba, de csak négy alkalommal vett részt páholymunkán. Breivik méltatta a szabadkőművességet, mint a kulturális örökség őrzőit, ugyanakkor elégedetlen volt apolitikusságukkal. A merénylet után azonnal kizárták a páholyból." (...)
Forrás: Wikipédia
Módosítva: 2016.04.24.   20:31:42-kor Kriszta által
#2    2016.04.24.   17:04:09   __
"Hol van a határ?"- teszi fel a kérdést a szerkesztő.
Sehol nincs már semmiféle határ. - ez a válasz rá.
Ezt jó lenne szépen lassan mindenkinek tudomásul venni, és jobban fókuszálni Krisztus Második Eljövetelére. Nyugat-Európa már Szodoma-Gomorrában él, csak idők kérdése és a kén és tűzeső lejön az égből, hogy elpusztítsa, aki pedig az angyalok figyelmeztetés ellenére visszatekint, az sóbálvánnyá fog változni, mint Lót felesége.
#1    2016.04.24.   07:44:13   Kriszta
"A hidegvérű gyilkos beperelte a norvég államot, mert úgymond megsértették az „emberi jogait”.
A 77 ártatlanul megölt fiatalnak nem voltak jogai? pl. az élethez való jog ?
A szüleiknek, barátaiknak nincsenek jogaik ?
Egy "emberi" terminátor jogai felül írhatják 77 áldoztat jogát ?
Egyáltalán lehetnek e jogai egy ilyen "embernek" aki saját magát helyezte jogon kívül borzalmas tettének elkövetésekor?
Mit érezhetnek most a hír hallatán a gyermeküket elvesztett szülök, testvérek , barátok ?
Velük ki törődik , ki védi meg az ö jogaikat?

http://magyarhirlap.hu/cikk/53411/Testapolo?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201604