Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
26 látogató

Látogatások

- ma: 31
- tegnap: 148
2016.06.19. 10:15 beckerj
Hozzászólások: 0

Hithű keresztények

Hithű keresztények

Jézussal rúgják a labdát

 

Nem csupán a legendás brazil válogatott, Kaká vállalja büszkén kereszténységét, az egy hete megkezdődött Európa-bajnokságon is többen részt vesznek, akik nem titkolják, hogy Istenhez tartoznak. Kóczián Mária összeállítását adjuk közre, amely a Párbeszéd Háza honlapján jelent meg.

/A képen Christiano Ronaldó látható/

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

A szerkesztő előszava:

Miközben a világ számos részén üldözik a keresztényeket, élvonalbeli sportolók, művészek, tudósok, top modellek, színészek tesznek tanúságot keresztény hitükről. 

Aki figyelemmel kíséri az élvonalbeli futballmérkőzéseket, nagy tornákat (VB, EB, BL stb.), vagy a nemzeti bajnokságokat, tanúja lehet annak, hogy sokan keresztet vetnek már a pályára lépéskor is. A mérkőzés során Istennek köszönik meg, ha sikerül gólt szerezniük. A sztár labdarúgók jelentős része nyiltan vállalja hitét, példát adva ezzel a szurkolóknak, a rajongóknak, a meccseket figyelemmel kísérő emberek millióinak.

A hivatalos média, a világ- és európai labdarúgó szövetségek kevés figyelmet fordítanak erre a jelenségre. Tevékenységük kimerül a "no to racism!" szlogen propagálásában. A labdarúgó csapatokban példaértékű az egymás iránti tolerancia, a kölcsönös megbecsülés. Nincsenek előítéletek, nincs rasszizmus, nincs kirekesztés, hanem egymásért való önzetlen küzdelem létezik csupán. A korrupciótól bűzlő futballszövetségeknek a saját házuk táján kellene először söprögetni, és a reklámok helyett a focira koncentrálni.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Az angol válogatottból közéjük tartozik Daniel Sturridge, a Liverpool játékosa, aki a közösségi médiában rendszeresen beszél hitéről, templomban készült fotókat és bibliai idézeteket oszt meg. Vállalja kereszténységét a háromgyermekes Wayne Rooney is, minden idők angol gólkirály rekordere, akit 2015-ben az év játékosává választottak Angliában.

A belga válogatottban rúgják a labdát a keresztény Romelu Lukaku és Christian Benteke. Utóbbi így nyilatkozott: „Amikor gólt lövök, az első dolog, amit tennem kell, hogy hálát adok érte Istennek. Ő adott nekem erőt, hogy betaláljak a kapuba. Nagyon vallásos vagyok, imádkozom a meccsek előtt, és utána is.”


Mario Götze lőtte a 2014-es világbajnokság győztes német gólját, majd azt üzente rajongóinak, hogy életét a „bizalom, remény, erő, hit” kormányozza, és hozzátette: „Édes Istenem, kérlek, figyelj rám egy pillanatra, nem azért, hogy kérjelek valamire, hanem egyszerűen azért, hogy megköszönjem Neked mindazt, amim van.”

Az osztrák válogatott David Alabát a számunkra örömteli győzelmet hozó osztrák–magyar meccsen láthattuk. Akármennyire is elszomorította őt az eredmény, a játék után elismeréssel gratulált a magyar csapatnak. A filippínó és nigériai ősökkel rendelkező Alaba a FC Bayern München játékosa, mélyen hívő keresztény, a hetednapi adventista egyház tagja. 2013. május 25-én, amikor csapata megnyerte a Bajnokok Ligáját, Alaba a díj átadásakor lekapta a mezét, ami alatt egy „Meine Kraft liegt in Jesus!” („Az én erőm Jézusban rejlik!”) feliratú pólót viselt. A jelenetet nézők milliói láthatták a tévéképernyőkön keresztül.


A magyar válogatott játékosa, a lassan veterán korba lépő Gera Zoltán sem titkolja kereszténységét, s azt sem, hogy milyen sötétségből került ki Isten segítségével. „...Tizenhat évesen azonban megváltoztam. Pontosabban mondva Isten megváltoztatta az életemet. Akkor kezdődött el az igazi életem. Újra elkezdtem focizni. Nehéz gyermekkorom volt, de ma már jól élek, nincsenek problémáim.”

Ők heten Istenben bízva rúgják a labdát Franciaországban, s rajtuk kívül is még sokan. Különösen a spanyol, az olasz, a portugál és a lengyel csapat játékosai között sok a keresztény, főleg katolikus.

Forrás: PárbeszédHáza.hu/reflexio    Fotó: MTI, Eurosport.de

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás