Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
27 látogató

Látogatások

- ma: 22
- tegnap: 148
2016.07.06. 13:50 JóB
Hozzászólások: 0

A „Törvény” nevében ???

A „Törvény” nevében ???

4 milliót kap a "tescós rabló"

 

Börtönbeli panaszai miatt többmilliós kártérítést kap az államtól S. Péter, a tescós rablás vádlottja - írja a Blikk. Az újság szerdai cikke szerint a rablás és egyéb bűncselekmények vádja miatt előzetesben lévő férfi a Fővárosi Törvényszék keddi ítélete alapján majdnem 4 millió forintot kap az államtól. Már negyedszerre nyert pert.

 

 

Az ítélethirdetés indokolásában a bíró tételesen felsorolta a mulasztások listaárát, például a rossz körülmények közötti sétákért félmillió forint, a silány étkeztetés miatt egymillió, a hajvágással kapcsolatos panasza okán tízezer forint üti a markát.

 

S. Péter elégedett volt az ítélettel, de mint elmondta, “folytatja igazságáért és szabadságáért folytatott küzdelmét”. “Minden este 20 percenként felkapcsolták zárkámban a villanyt, lehetetlen volt egy szemhunyást is aludnom. Arról már nem is beszélek, hogy jéghideg vízben kellett zuhanyoznom” – panaszolta.

S. Péter és társai ellen rendkívül súlyos vádakat sorakoztatott fel az ügyészség korábban: gyilkosság egy pénzváltó házaspár ellen, kézigránát-robbantás egy pénzszállító autó kirablása közben. Első fokon 2014 februárjában S. Péter és két társa életfogytiglani börtönbüntetést kapott a Fővárosi Törvényszéken.

2015 júliusában a Fővárosi Ítélőtábla megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte az első fokú ítéletet és új eljárásra utasított. 2016 januárjában a Kúria kimondta, hogy törvénysértő volt ítélőtábla végzése. Ez a döntés az ügy érdemét ugyanakkor nem érinti, a már zajló megismételt eljárás folytatódik, a Kúria elsősorban elvi, eljárásjogi kérdésekben foglalt állást.

Forrás: Hiradó.hu

§  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  §  

A  kirívóan megbotránkoztató bírói ítélet korántsem egyedi. Lassan már bevált gyakorlattá válik. Az elhíresült Zuschlag per fővádlottja (aki mellesleg már szabadlábon van) a nem megfelelő börtönbeli körülményekre hivatkozva beperelte a magyar államot – és láss csodát – 5 azaz ötmillió forint kártérítést ítélt meg neki a bíróság.

 

Egy korábbi hír:    ld. Hol van a határ? című cikkünket:

 http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/2368/Hol-van-a-hatar/

A tömeggyilkos Anders Breivik részben pert nyert a norvég állammal szemben.

Egy oslói bíróság kimondta, hogy a hatóságok a börtönben megsértették emberi jogait.

Ítéletében negatívumként említette Breivik elszigetelését, és nehezményezte, hogy a hatóságok nem szenteltek kellő figyelmet a tömeggyilkos mentális egészségének börtönkörülményei megszabásakor.   A bírónő ugyanakkor elrendelte, hogy a norvég állam állja Breivik 331 ezer koronára, vagyis csaknem 10 millió forintra rúgó perköltségeit.

A tömeggyilkos a börtönben három cellát használhat, futópadot, szobabiciklit, számítógépes játékokat kapott, újságokat, magazinokat, könyveket olvashat. Breivik mindezek ellenére embertelen bánásmódra, kínzásra panaszkodott, és az Emberi Jogok Európai Egyezményének megsértésére hivatkozva már tavaly októberben beperelte Norvégiát.

 

$ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $ $

 

Régebben, a kommunista diktatúrákban cinikus módon a „nép” nevében hirdették ki a népellenes ítéleteket.  A vörös diktatúra ügyelt a látszatra: a bírósági eljárások során precízen, színműveket meghazudtoló koreográfiát szerkesztettek. Mindenki úgy tett, mintha minden a legtökéletesebben megfelelne a vonatkozó törvényeknek és jogszabályoknak. A hazugság „atyja” jó munkát végzett: a megalkuvó, jellemtelen törvényszolgák a népnyúzó, keresztény, és emberellenes diktátorok érdekeit maradéktalanul kiszolgálták.

 

És hogy működik mindez napjainkban?

 

A józanul gondolkodó többség nem hisz a szemének, és a fülének. A Törvény, a jó erkölcs, az alapvető tisztesség brutális arculcsapásának lehetünk a tanúi.  De nemcsak tanúi, hanem szenvedő alanyai is. Az életét végigdolgozó, adót, és mindenféle járulékot fizető tisztességes állampolgár vagy munka nélkül van, vagy csekélyke nyugdíjából tengődik, mert úgymond nem jut elég pénz a megsegítésére. A köztörvényes bűnözőknek pedig milliókat juttat a bíróság. Mindezt a „törvény” nevében!

 

Hová süllyedt ez a világ? Hová süllyedt Európa? Hová züllött az ember?

 

„A választ testvér már elfújta a szél!” – hangzik a valamikor népszerű sláger refrénje. Nincs válasz ma sem: csak hazugság van, a tisztességnek már a látszatára sem ügyelnek a jellemtelen bálványimádók, a bűnözők patrónusai.

 

A bűn megtestesítője, a hazugság atyja tobzódik, és mindenhonnan szedi áldozatait. Még a hitre jutott emberek is meginognak időnként.

 

Harcolnunk kell, ahogyan Pál apostol is mondotta: „…a jó harcot megharcoltam, a hitet megtartottam…”

A gazság ellen csak egy módon lehet harcolni: az IGAZSÁG hirdetésével.

Így, és csak így nyerhetjük el az Élet koronáját, csak így menekülhetünk meg a pokol tüzétől, és így menthetünk meg másokat is.

 

A.D.2016.07.06.©JóB

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás