Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 128
- tegnap: 148
2016.07.14. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Ismét keresztény áldozatokat követel a káromlási törvény Pakisztánban

Ismét keresztény áldozatokat követel a káromlási törvény Pakisztánban

 

 

Asia Bibi, a káromlásért halálra ítélt, évek óta börtönben raboskodó édesanya története nem egyedülálló Pakisztánban. Július 11-én Lahor város közelében egy keresztény fiút vádoltak meg káromlással, egy másik városban pedig egy muszlim lány keresztelője váltott ki szélsőséges indulatokat.

 

 

Lahortól 160 kilométerre van egy kisváros, Szaraj Alamgir, amelynek egyik negyedében muszlimok között él néhány keresztény család.

A Father Colony negyedben a fiatalok mind ismerik egymást. Jaszir Basir muszlim, Nadím James pedig keresztény, ám ennek ellenére jó barátok lettek. Néhány nappal ezelőtt azonban összevesztek. Ezt követően, július 11-én Jaszir bement a helyi rendőrkapitányságra, és megmutatta mobiltelefonján azt a verset, amelyet Nadímtől kapott WhatsAppon keresztül, voltak benne Mohamed prófétát sértő szakaszok. Azonnal megszületett a súlyos vád: káromlás.

Pakisztánban ez a vád – Allah vagy prófétája, Mohamed káromlása – komoly következményekkel jár, a büntetőjogi törvény szerint halálbüntetéssel is sújtható az, aki rosszat mond az iszlámról. A nyomozás elindításához elegendő, ha egy muszlim vallású ember feljelentést tesz. Ráadásul a jogi eljárással párhuzamosan a megvádolt ember környezetében azonnal elindul a lincselés, amely nemcsak a vádlottat sújtja, hanem családját és vallási közösségét is.

Amikor a rendőrség kereste, Nadím már elmenekült hazulról. A rendőrök letartóztatták két lánytestvérét, megkínoztak őket, hogy tanúskodjanak fivérük ellen. A kisvárosban élő harminc keresztény család retteg, hogy a szélsőséges imámok által felhergelt tömeg őket is megtámadja – a rendőrség körülvette a keresztények lakta területet, hogy elkerüljék a vérontást. A kisebbség képviselői Pandzsáb tartományi kormányzójához fordultak, kérve, hogy biztosítsa a körültekintő nyomozást Nadím ügyében, és fékezze meg az indulatokat.

* * * 

Július 10-én mintegy száz kilométerre Iszlámábádtól, Dzshelum város egyik negyedében is tragikus események történtek. Az egyik protestáns lelkipásztor július 10-én, vasárnap feleségül vett egy muszlim lányt, aki úgy döntött, meg is keresztelkedik jegyese barátjánál, a szintén lelkipásztor Kvandílnél.

A hír néhány órán belül bejárta a környéket, kiváltva a lány családjának haragját. Az ifjú pár elmenekült. Éjjel a rendőrség betört Kvandíl otthonába, és elhurcolta a testvérét. Ezt követően a lelkipásztor családja is elhagyta a várost.

További háromszáz keresztény család menekült el, van azonban négyszáz család, akik maradtak, és félnek a megtorlástól. Rendkívüli biztonsági intézkedéseket kellett bevezetni, július 12-én az esti imádság közben a különleges biztonsági erők vették körbe a mecsetet, hogy a szélsőséges imámok ne tudják a keresztények ellen hergelni a tömeget. A környéken általában a békés együttélés jellemző, a szélsőségesek azonban képesek felkorbácsolni az indulatokat. Ugyanakkor voltak olyan muszlim családok, akik elmentek a keresztények otthonaiba, hogy megvédjék őket az esetleges támadásoktól.

 

 

Forrás és fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.07.14.   20:07:08   JóB
EZ VÁR EURÓPÁRA IS !

Ne legyenek kétségeink:

Az Európába bevándorló tömegek nem dolgozni jönnek, és egy csekély kivételtől eltekintve nem menekültek.

Ők hódítani jönnek!

--------------------------------------------------------------------------

Részlet a neves amerikai szerző, dr. Randall Price: Dzsihád – Amerika, Izrael és a radikális iszlám című könyvéből:

Az iszlám felszólítja a muszlimokat, hogy indítsanak háborút a nem muszlimok ellen:

• „Öljétek meg őket, ahol csak rájuk leltek, és űzzétek ki őket onnan, ahonnan kiűztek benneteket! A megkísértés rosszabb, mint az ölés…” (2:191)

• „Harcoljatok ellenük, amíg nem lesz többé megkísértés, s míg a hitvallás csupán Allahé nem lesz! Ha azonban fölhagynak [és megtérnek], szűnjön meg az ellenségeskedés – kivéve az istentelenek ellen!” (2:193)

• „És harcoljatok ellenük, amíg nem lesz több kísértés [a hívők eltántorítására], s amíg a vallás egyes-egyedül Allahé…” (8:39)

• „Ó, próféta! Buzdítsd a hívőket a harcra! Ha akad közöttük húsz állhatatos, azok kétszáz fölött is győzelmet aratnak, és ha akad közöttük száz, akkor azok ezer hitetlen fölött is győzelmet aratnak, mivel olyan nép az, amely nem ért [semmit].” (8:65)

• „És kihirdetés [hangzik el] Allah és a küldötte részéről az emberek előtt a nagy zarándoklat napján, hogy Allah és küldötte minden kötelezettségtől mentesek a pogányokkal szemben…” (9:3)

• „Ha tehát a szent hónapok letelnek, akkor öljétek meg a pogányokat, ahol csak föllelitek őket! Fogjátok el őket! Ostromoljátok meg őket! Állítsatok nekik csapdát az összes leshelyről! Ha azonban megbánással fordulnak [Allahhoz], elvégzik az istentiszteletet és zakatot [alamizsnát] adnak, akkor hagyjátok őket szabadon az ő útjukon! Allah megbocsátó és kegyes.” (9:5)

• „Harcoljatok ellenük! Allah a ti kezetek által bünteti és alázza meg őket, titeket pedig győzelemre segít ellenük…” (9:14)

• „Harcoljatok azok ellen – azok között, akiknek az Írás adatott –, akik nem hisznek Allahban és a Végső Napban, és nem tekintik tilalmasnak azt, amit Allah és az ő küldötte megtiltott és nem vallják az igazság vallását…” (9:29)

• „Ó, próféta! Szállj harcba a hitetlenek és a képmutatók ellen, és legyél kemény velük szemben! A gyehenna lesz a lakhelyük. Szörnyű sors!” (9:73)

• „Ti hívők! Harcoljatok azok ellen a hitetlenek ellen, akik a szomszédságotokban vannak, hadd érezzék a keménységeteket. Tudnotok kell, hogy Allah az istenfélőkkel van!”(9:123)

• „És ne engedelmeskedj a hitetleneknek, és harcolj ezzel ellenük keményen tusakodva!”(25:52)

• „Amikor összetalálkoztok a hitetlenekkel, akkor vágjátok el a nyakukat! Mikor azután nagy rontást tettetek bennük, akkor szorosan kötözzétek meg őket; és utána vagy [gyakoroljatok] nagylelkűséget, vagy [kérjetek] értük váltságdíjat – amíg a háborúság véget nem ér…” (47:4)

--------------------------------------------------------------------------

A radikális muzulmánok abban hisznek, hogy ők nem terroristák, hanem mártírok. Van azonban a kettő között egy óriási különbség – ahogy valaki jogosan rámutatott –, mégpedig az, hogy egy mártír ezt mondja: „Meghalok azért, amiben hiszek”; a terrorista viszont ezt: „Te fogsz meghalni azért, amiben én hiszek.” Figyelembe véve, hogy ártatlan embereket támadnak meg, a napnál világosabb, hogy terroristák.

--------------------------------------------------------------------------

És hogy miért készek meghalni? Azért, mert hetvenkét hurit, azaz égi szüzet ígértek nekik, akik a Paradicsomból hívogatják őket. A Titmzi című hadith a második kötetében (35–40. és 138. oldalak) részletes leírását adja ezeknek az örökké fiatal és halhatatlan lényeknek, akik szexuális szolgáltatásaikat ajánlják fel a halott mártíroknak.

Az egészben az a legironikusabb, hogy a mártíroknak megígért paradicsomi életstílusról sok minden elmondható, csak az nem, hogy erényes lenne; a radikálisok mégis az állítólag „erényes ideálokat” hirdető iszlám legelkötelezettebb követőinek tartják magukat.
Módosítva: 2016.07.14.   20:08:49-kor JóB által