Tiszta Forrás
2022. december 04.   
Névnap: Borbála, Barbara

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Napi intelem: • • • Keresd fel gyakran az istenfélő embert, akiről tudod, hogy megtartja a törvényt, akinek a szíve szíved szerint való, aki, ha megbotlasz, fáradozik érted. (Sirák fia könyve: 37.12) • • •

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 76
- tegnap: 277
2016.07.25. 12:45 JóB
Hozzászólások: 2

Tovább gyilkolják a németeket - a kormány nem tesz semmit

Tovább gyilkolják a németeket -  a kormány nem tesz semmit

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel - foglalt állást Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva hétfő reggel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szerkesztő megjegyzése:

Tombol a terror Németországban, a betelepített iszlamista terroristák célkeresztjébe most Bajorország került. A német kormány nem tartja be sem a Schengeni Egyezményt, sem a menedékkérelemre vonatkozó EU jogszabályokat, sem a német alkotmányban, és ide vonatkozó jogszabályokban előírtakat.

 A német nép létbiztonságát, és alapvető emberi jogait sem tudják biztosítani, ennek ellenére Angela Merkel és kormánya még mindig hatalmon van. A cikkben említett bajor belügyminiszter úgyszintén. Minek kell még bekövetkeznie, hogy ez a népellenes kormány végre távozzon a hatalomból.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A nyomozás hétfő délelőtti állása szerint a Nürnberg mellett fekvő, 40 ezer lakosú település óvárosában az Ansbach Open című szabadtéri fesztivált záró vasárnap esti koncert közben a biztonsági emberek 21.45 körül egy gyanús férfira lettek figyelmesek. A hátizsákos férfi megpróbált bejutni a nézőknek elzárt területre, de nem engedték be, mert nem volt belépőjegye. Egy ideig fel-alá járkált, majd egy közeli borozó teraszánál álldogált, és 22.10 körül feltehetően szándékosan működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt.

 

Joachim Hermann bajor belügyminiszter. (MTI/EPA/Daniel Karmann)

 

Az elkövető meghalt, 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

 

A robbantó egy 27 éves szíriai állampolgár volt, aki két éve érkezett Németországba és menedékjogot kért. Kérelmét a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) egyelőre ismeretlen okból elutasította, de oltalmazotti jogállást kapott, vagyis a hazájában zajló polgárháborúra tekinettel nem utasították ki Németországból. Tavaly július eleje óta lakott Ansbachban egy menekültszálláson.

 

A robbanás után 200 rendőr és 350 mentő, tűzoltó érkezett az ansbachi óvárosba. Mintegy 2500 embert evakuáltak a fesztivál területéről és ez egész környéket lezárták. Pánik nem tört ki, a terület kiürítése viszonylag nyugodtan zajlott. A helyszínelés hétfő reggelig tartott. Közben a rendőrség nagy erőkkel kiszállt a feltételezett elkövető lakóhelyére, szobáját átkutatták, lakótársainak kihallgatása hétfőn délelőtt még zajlott.

 

A szíriai férfi lelkiállapota labilis volt, kétszer megpróbált véget vetni életének, és az öngyilkossági kísérletek miatt korábban kórházban ápolták. A rendőrség is ismerte, kábítószerrel való visszaélés és kényszerítés miatt folytattak eljárást ellene.

 

A robbantás helyszíne és a fémdarabokkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép arra utal, hogy nem csupán öngyilkos akart lenni, hanem igyekezett minél több emberben kárt tenni.

 

Csak a szerencsén múlt, hogy nem haltak meg és nem sebesültek meg többen – mondta Joachim Herrmann hajnalban ansbachbi sajtótájékoztatóján. Kiemelte: kézenfekvő feltételezés, hogy a robbantás iszlamista öngyilkos merénylet volt, de ez egyelőre csak feltételezés.

 

A hatóságok vizsgálják, hogy a robbantónak volt-e kapcsolata iszlamista körökkel. Az biztos, hogy nem vonta magára a hatóságok figyelmét radikális vallási, politikai nézetekkel.

 

A bajor tartományi rendőrség hétfő délelőtt közölte, hogy egyelőre nem terveznek sajtótájékoztatót a nyomozásról.

 

Joachim Herrmann hajnali sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy bárki is visszaéljen a humanitárius menedékjoggal, egy hétfő délelőtti nyilatkozatában pedig elmondta, hogy a bajor tartományi kormány keddi ülésén büntetőjogi és a tartózkodás jogára vonatkozó szigorításokat terjeszt elő. A koncepció még a múlt heti würzburgi iszlamista támadás, a müncheni ámokfutás és a reutlingeni gyilkosság előtt készült, de ezek az esetek is mutatják, mennyire fontos tudatosítani, hogy Németországban kivétel nélkül mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket, vagy távoznia kell.

A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt hétfőn több nyilatkozatában az országba érkező menedékkérők alaposabb ellenőrzését sürgette. Mint mondta, az utóbbi napok súlyos bűncselekményeinek hátterében a lelki labilitás, a terrorizmus és a bűnözés egyaránt fontos motívum, ezért is fontos, hogy Németországban ne csak a menedékkérők, menekültek elhelyezésére összepontosítsanak, hanem állapítsák meg személyazonosságukat, mérjék fel testi és lelki állapotukat, és nagyon alaposan vizsgálják meg, hogy jelentenek-e valamiféle veszélyt.

Forrás:  Hirado.hu

 

Explosion kills 1 in restaurant in Ansbach:          

             https://www.youtube.com/watch?v=_snf3jmj_lU

             https://www.youtube.com/watch?v=e8lWI3RNw20

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2016.07.25.   16:47:34   JóB
Előzmény: #1
˝A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta ULRIKE DEMMER NÉMET HELYETTES KORMÁNYSZÓVIVŐ hétfőn Berlinben az előző napi reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.˝Vajon ugyanezt mondaná-e Ulrike Demmer, ha:

• valamelyik családtagja halt volna meg az iszlám terrortámadás során

• ő, vagy közeli hozzátartózója sebesült volna meg súlyosan (esetleg nyomorék maradna egész életében)

• őt, vagy közeli rokonát erőszakolták volna meg az illegális migránsok a saját városában

• esetleg egy arab országban tett látogatása során az ISIS által elrabolt külföldiek sorsára jutna
#1    2016.07.25.   16:15:44   __
Ébresztő már agyhalott német politikai vezetők!!! Amíg nem lesz áldozat a saját rokonaik köréből, addig ezek semmit nem fognak lépni!


Német kormány: A menekültek nem jelentenek fokozott terrorveszélyt

2016.07.25. 15:20

A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő hétfőn Berlinben az előző napi reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.

Ulrike Demmer a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy Angela Merkel kancellár és a kormány gyászolja a Reutlingenben meggyilkolt asszonyt és együttérez a két támadás sebesültjeivel.

A kancellár ugyan Brandenburg tartományi nyaralójában tartózkodik, de "állandó szolgálatban van" és folyamatosan tájékoztatják a támadások ügyében indult eljárások fejleményeiről - tette hozzá.

A reutlingeni támadásról elmondta, hogy nincs szó "állambiztonságot fenyegető bűncselekményről", vagyis a hatóságok nem terrorcselekményként sorolják be az esetet. Az ansbachi támadás hátteréről még nem lehet tudni részleteket.

Arra a kérdésre, hogy a két bűncselekmény miként befolyásolhatja a kormány menekültpolitikájának lakossági megítélését, Ulrike Demmer azt mondta, hogy be kell várni a vizsgálatok részletes eredményeit, és hangsúlyozta: az utóbbi hónapok terrorcselekményeinek többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai.

Hasonlóan fogalmazott Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter is a Berliner Morgenpost című lapban hétfőn ismertetett nyilatkozatában, amelyben hangsúlyozta, hogy nem lenne helyes a menekültek általánosító, kollektív meggyanúsítása.

Jelenleg 59 esetben folytatnak nyomozást annak gyanújával, hogy menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott "sok százezres" nagyságrendben érkeztek menekültek az országba - húzta alá.

Mint mondta, a kormány mindent megtesz az érkezők számának "fenntarthatóan alacsony" szintre csökkentéséért. Mivel azonban a szenvedés a világon nem lesz kevesebb, törekedni kell arra is, hogy "egyrészt jobban védjük külső határainkat, másrészt biztonságos és legális úton Európa, és így Németország is befogadjon méltányos számban menekülteket közvetlenül a válságövezetekből", mert csak így lehet visszaszorítani az embercsempészetet - mondta a miniszter.

Hangsúlyozta: gondoskodni kell arról, hogy a menekültek esélyét a befogadásra a rászorultságuk határozza meg, és ne az, hogy mennyi pénzt tudnak "kizsarolni" belőlük az embercsempészek.

A biztonságot is szolgálja a menekültek legális befogadása közvetlenül a válságövezetekből, mert így már azelőtt el lehet végezni a menekültek biztonsági átvilágítását, hogy belépnek az országba. A kormány ezen a megoldáson dolgozik, mert ezt tarja helyesnek biztonságpolitikai szempontból - mondta Thomas de Maiziere.

Vasárnap délután a Baden-Württemberg tartományi Reutlingenben egy szíriai menedékkérő a hatóságok szerint szerelemféltésből meggyilkolt egy lengyel nőt, majd megsebesített még két embert. Késő este a bajorországi Ansbachban egy szíriai oltalmazott működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt. Az elkövető meghalt, 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

Forrás: index.hu