Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 98
- tegnap: 131
2016.07.25. 12:45 JóB
Hozzászólások: 2

Tovább gyilkolják a németeket - a kormány nem tesz semmit

Tovább gyilkolják a németeket -  a kormány nem tesz semmit

Valószínűleg iszlamista öngyilkos merénylet történt Ansbachban vasárnap éjjel - foglalt állást Joachim Herrmann bajor tartományi belügyminiszter a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva hétfő reggel.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szerkesztő megjegyzése:

Tombol a terror Németországban, a betelepített iszlamista terroristák célkeresztjébe most Bajorország került. A német kormány nem tartja be sem a Schengeni Egyezményt, sem a menedékkérelemre vonatkozó EU jogszabályokat, sem a német alkotmányban, és ide vonatkozó jogszabályokban előírtakat.

 A német nép létbiztonságát, és alapvető emberi jogait sem tudják biztosítani, ennek ellenére Angela Merkel és kormánya még mindig hatalmon van. A cikkben említett bajor belügyminiszter úgyszintén. Minek kell még bekövetkeznie, hogy ez a népellenes kormány végre távozzon a hatalomból.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A nyomozás hétfő délelőtti állása szerint a Nürnberg mellett fekvő, 40 ezer lakosú település óvárosában az Ansbach Open című szabadtéri fesztivált záró vasárnap esti koncert közben a biztonsági emberek 21.45 körül egy gyanús férfira lettek figyelmesek. A hátizsákos férfi megpróbált bejutni a nézőknek elzárt területre, de nem engedték be, mert nem volt belépőjegye. Egy ideig fel-alá járkált, majd egy közeli borozó teraszánál álldogált, és 22.10 körül feltehetően szándékosan működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt.

 

Joachim Hermann bajor belügyminiszter. (MTI/EPA/Daniel Karmann)

 

Az elkövető meghalt, 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

 

A robbantó egy 27 éves szíriai állampolgár volt, aki két éve érkezett Németországba és menedékjogot kért. Kérelmét a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) egyelőre ismeretlen okból elutasította, de oltalmazotti jogállást kapott, vagyis a hazájában zajló polgárháborúra tekinettel nem utasították ki Németországból. Tavaly július eleje óta lakott Ansbachban egy menekültszálláson.

 

A robbanás után 200 rendőr és 350 mentő, tűzoltó érkezett az ansbachi óvárosba. Mintegy 2500 embert evakuáltak a fesztivál területéről és ez egész környéket lezárták. Pánik nem tört ki, a terület kiürítése viszonylag nyugodtan zajlott. A helyszínelés hétfő reggelig tartott. Közben a rendőrség nagy erőkkel kiszállt a feltételezett elkövető lakóhelyére, szobáját átkutatták, lakótársainak kihallgatása hétfőn délelőtt még zajlott.

 

A szíriai férfi lelkiállapota labilis volt, kétszer megpróbált véget vetni életének, és az öngyilkossági kísérletek miatt korábban kórházban ápolták. A rendőrség is ismerte, kábítószerrel való visszaélés és kényszerítés miatt folytattak eljárást ellene.

 

A robbantás helyszíne és a fémdarabokkal még pusztítóbb erejűvé tett pokolgép arra utal, hogy nem csupán öngyilkos akart lenni, hanem igyekezett minél több emberben kárt tenni.

 

Csak a szerencsén múlt, hogy nem haltak meg és nem sebesültek meg többen – mondta Joachim Herrmann hajnalban ansbachbi sajtótájékoztatóján. Kiemelte: kézenfekvő feltételezés, hogy a robbantás iszlamista öngyilkos merénylet volt, de ez egyelőre csak feltételezés.

 

A hatóságok vizsgálják, hogy a robbantónak volt-e kapcsolata iszlamista körökkel. Az biztos, hogy nem vonta magára a hatóságok figyelmét radikális vallási, politikai nézetekkel.

 

A bajor tartományi rendőrség hétfő délelőtt közölte, hogy egyelőre nem terveznek sajtótájékoztatót a nyomozásról.

 

Joachim Herrmann hajnali sajtótájékoztatóján felháborítónak nevezte, hogy bárki is visszaéljen a humanitárius menedékjoggal, egy hétfő délelőtti nyilatkozatában pedig elmondta, hogy a bajor tartományi kormány keddi ülésén büntetőjogi és a tartózkodás jogára vonatkozó szigorításokat terjeszt elő. A koncepció még a múlt heti würzburgi iszlamista támadás, a müncheni ámokfutás és a reutlingeni gyilkosság előtt készült, de ezek az esetek is mutatják, mennyire fontos tudatosítani, hogy Németországban kivétel nélkül mindenkinek tiszteletben kell tartania a törvényeket, vagy távoznia kell.

A Német Rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke, Rainer Wendt hétfőn több nyilatkozatában az országba érkező menedékkérők alaposabb ellenőrzését sürgette. Mint mondta, az utóbbi napok súlyos bűncselekményeinek hátterében a lelki labilitás, a terrorizmus és a bűnözés egyaránt fontos motívum, ezért is fontos, hogy Németországban ne csak a menedékkérők, menekültek elhelyezésére összepontosítsanak, hanem állapítsák meg személyazonosságukat, mérjék fel testi és lelki állapotukat, és nagyon alaposan vizsgálják meg, hogy jelentenek-e valamiféle veszélyt.

Forrás:  Hirado.hu

 

Explosion kills 1 in restaurant in Ansbach:          

             https://www.youtube.com/watch?v=_snf3jmj_lU

             https://www.youtube.com/watch?v=e8lWI3RNw20

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2016.07.25.   16:47:34   JóB
Előzmény: #1
˝A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta ULRIKE DEMMER NÉMET HELYETTES KORMÁNYSZÓVIVŐ hétfőn Berlinben az előző napi reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.˝Vajon ugyanezt mondaná-e Ulrike Demmer, ha:

• valamelyik családtagja halt volna meg az iszlám terrortámadás során

• ő, vagy közeli hozzátartózója sebesült volna meg súlyosan (esetleg nyomorék maradna egész életében)

• őt, vagy közeli rokonát erőszakolták volna meg az illegális migránsok a saját városában

• esetleg egy arab országban tett látogatása során az ISIS által elrabolt külföldiek sorsára jutna
#1    2016.07.25.   16:15:44   __
Ébresztő már agyhalott német politikai vezetők!!! Amíg nem lesz áldozat a saját rokonaik köréből, addig ezek semmit nem fognak lépni!


Német kormány: A menekültek nem jelentenek fokozott terrorveszélyt

2016.07.25. 15:20

A menekültek körében nem nagyobb és nem kisebb a terrorveszély, mint a lakosság más csoportjaiban - mondta Ulrike Demmer német helyettes kormányszóvivő hétfőn Berlinben az előző napi reutlingeni és ansbachi támadással kapcsolatban.

Ulrike Demmer a kormányszóvivői tájékoztatón elmondta, hogy Angela Merkel kancellár és a kormány gyászolja a Reutlingenben meggyilkolt asszonyt és együttérez a két támadás sebesültjeivel.

A kancellár ugyan Brandenburg tartományi nyaralójában tartózkodik, de "állandó szolgálatban van" és folyamatosan tájékoztatják a támadások ügyében indult eljárások fejleményeiről - tette hozzá.

A reutlingeni támadásról elmondta, hogy nincs szó "állambiztonságot fenyegető bűncselekményről", vagyis a hatóságok nem terrorcselekményként sorolják be az esetet. Az ansbachi támadás hátteréről még nem lehet tudni részleteket.

Arra a kérdésre, hogy a két bűncselekmény miként befolyásolhatja a kormány menekültpolitikájának lakossági megítélését, Ulrike Demmer azt mondta, hogy be kell várni a vizsgálatok részletes eredményeit, és hangsúlyozta: az utóbbi hónapok terrorcselekményeinek többnyire nem menekültek követték el, és ez a tény egybevág azokkal az aktuális vizsgálatokkal, amelyek szerint a menekültek nem jelentenek nagyobb vagy kisebb terrorveszélyt, mint a lakosság más csoportjai.

Hasonlóan fogalmazott Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter is a Berliner Morgenpost című lapban hétfőn ismertetett nyilatkozatában, amelyben hangsúlyozta, hogy nem lenne helyes a menekültek általánosító, kollektív meggyanúsítása.

Jelenleg 59 esetben folytatnak nyomozást annak gyanújával, hogy menekülteknek közük lehet "terrorista struktúrákhoz", holott "sok százezres" nagyságrendben érkeztek menekültek az országba - húzta alá.

Mint mondta, a kormány mindent megtesz az érkezők számának "fenntarthatóan alacsony" szintre csökkentéséért. Mivel azonban a szenvedés a világon nem lesz kevesebb, törekedni kell arra is, hogy "egyrészt jobban védjük külső határainkat, másrészt biztonságos és legális úton Európa, és így Németország is befogadjon méltányos számban menekülteket közvetlenül a válságövezetekből", mert csak így lehet visszaszorítani az embercsempészetet - mondta a miniszter.

Hangsúlyozta: gondoskodni kell arról, hogy a menekültek esélyét a befogadásra a rászorultságuk határozza meg, és ne az, hogy mennyi pénzt tudnak "kizsarolni" belőlük az embercsempészek.

A biztonságot is szolgálja a menekültek legális befogadása közvetlenül a válságövezetekből, mert így már azelőtt el lehet végezni a menekültek biztonsági átvilágítását, hogy belépnek az országba. A kormány ezen a megoldáson dolgozik, mert ezt tarja helyesnek biztonságpolitikai szempontból - mondta Thomas de Maiziere.

Vasárnap délután a Baden-Württemberg tartományi Reutlingenben egy szíriai menedékkérő a hatóságok szerint szerelemféltésből meggyilkolt egy lengyel nőt, majd megsebesített még két embert. Késő este a bajorországi Ansbachban egy szíriai oltalmazott működésbe hozott egy robbanószerkezetet, amely a hátizsákjában volt. Az elkövető meghalt, 12 ember megsebesült, hárman közülük súlyos állapotban vannak.

Forrás: index.hu