Tiszta Forrás
2023. december 11.   
Névnap: Árpád, Árpádina

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 35
- tegnap: 199
2016.08.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen

Ezt az anyagot emailen kaptam, a nyaralás és az olimpia miatt elkerülte a figyelmemet. Nézzék meg önök is, hol tart ma a keresztény Európa...

Tisztelt Bayer Zsolt úr!

 Augusztus 3-án, egy héttel a francia pap torkának elvágása után, a párizsi Szent Rita templomba mise közben berontott a francia rohamrendőrség és - mint egy köztörvényes bűnözőt - földre teperte a papot és megbilincselve elvezették. A gyülekezetet szétverték,a templomot pedig lebontották. 
 Mindezt az elvileg még keresztény államvallású Franciaországban. A Vatikán és a pápa hallgat, mint szar a fűben. Az összes humanitárius, emberjogi szervezet, és a fősodratú sajtó szintén. 
 Hol vannak ilyenkor az oly sokat hangoztatott európai értékek?
Az alábbi linkeken több oldalról tud információkat szerezni az ügyről
V.M.
 
http://4christum.blogspot.hu/2016/08/the-bergoglian-mercy-eviction-with.html
http://www.blikk.hu/aktualis/lebontjak-az-allatok-templomat/c37tvhj
Képek:
https://www.google.hu/search?q=Szent+rita+templom+P%C3%A1rizs&sa=N&espv=2&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwi246if27TOAhWGBywKHcwhD9c4ChCwBAgx&dpr=1
 
 
 

Forrás:   Bádog - Bayer Zsolt blogja

 

 

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen – Egy egész templomot lakoltatnak ki, hívőstől, papostol, mindenestől

 

Nem elég, hogy a terroristák ölik a keresztény papokat, de a kormány utasítására, már a rendőrség is neki megy a papságnak. Erőszakosan kilakoltatnak egy egész templomot, közben a szertartást végző papot a földön húzzák végig.

 

A keresztény Európa haldoklásának drámai mementójaként szolgálnak azok a képek és videók, amelyeken francia rohamrendőrök ráncigálják ki a papokat és a hívőket egy templomból. Mindez egy nappal a múlt héten szélsőséges iszlamisták által meggyilkolt pap temetése után történt. A párizsi Szent Rita templomot bontásra ítélték, mert parkolót akarnak a helyére építeni. Sokan a közösségi médiában fakadtak ki a helyzet miatt.

Tizenkét rohamrendőr csapott le egy ülőtüntetésre Párizs 15. kerületében, ahol több tucat ember tiltakozott a helyi Szent Rita templom lebontása ellen – számolt be az RT.com. A tüntetők – köztük helyi tanácstagok is – nem voltak hajlandóak elhagyni a bontás megkezdésére váró templomot. Videók jelentek meg az interneten arról, hogy a rendőrség elrángatja a tüntetőket.

Az egyik képen látható, ahogy a rendőrség kirángat egy papot a templomból, mert nem volt hajlandó félbehagyni a misét, amit éppen tartott.

Misét tartó papot rángatnak a földön

„Körülbelül harminc ember elfoglalta az épületet, a bontás ellen tiltakoztak. A kiürítés incidens nélkül lett végrehajtva”

– írta hivatalos közleményében a párizsi rendőrség.

A ministráns fiút, mint egy bűnözőt kísérik ki a rendőrök

Az RT tudósítója, Harry Fear a helyszínen tartózkodott és megtudta: a helyieket különösen a bontás időpontja háborított fel.

„Olyan mintha még egyszer meggyilkolnák a papot, aki a múlt héten meghalt”

– mondta egy helyi lakos.

Múlt héten egész Európát sokkolta, hogy két szélsőséges iszlamista túszokat ejtett az észak-franciaországi Rouen egyik elővárosában, Saint-Etienne-du-Rouvray-ban, egy templomban. A 85 éves Jacques Hamel papot letérdeltették, majd átvágták a torkát.

A Szent Rita helyén parkolót terveznek építeni. A párizsiak a Twitteren is felszólaltak a bontás ellen, és hangsúlyozták annak szimbolikusságát, különösen Jacques Hamel pap múlt heti meggyilkolása után.

A jobboldali Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen a Twitteren azt írta,

„és mi lenne, ha a szalafista mecsetek, nem pedig a templomok helyére építenének parkolókat?”

„A dzsihadisták elvágták egy pap torkát. Anne Hidalgo (párizsi polgármestere) pedig segíti őket a templomok lerombolásával”

, írta az X_av_ nevű felhasználó.

„Egy nappal a meggyilkolt pap szertartása után lebontanak egy templomot, hogy parkolót építsenek…. Komolyan”

– írta egy francia blogger, Charles Baudry.

A kegytárgyakat az utcára dobálják ki

A templom hivatalosan tavaly óta zárva volt, 2015 októbere óta tervezték lebontani. A Szent Rita ennek ellenére működött, egy új katolikus egyházközséget szolgált. A France TV Info szerint hárommillió euróra lenne szükség a templom megmentésére. Az ingatlan tulajdonosa eladta, miután nem tudta többé fizetni a bérleti díjat. A helyi papok azt mondják, nincs hova menniük, ha lerombolják a Szent Ritát.

„Eddig a pillanatig senki sem ajánlott nekem mást. Esküvőket, keresztelőket, mindenfajta szertartást rendszeresen tartunk. Nem mehetünk egyszerűen el anélkül, hogy valaki valami mást ajánlana nekünk. Vagy akkor az utcán tartjuk a szertartásokat”

– mondta a France 3 műsorszolgáltatónak Dominique Philippe párizsi érsek.

Többedszerre is felvetődik a kérdés: hogyan akarjuk Európát megvédeni, ha saját kultúránkat, vallási értékeinket sem tiszteljük és tudjuk megvédeni?

Majd pedig így rombolják le a kilakoltatott templomokat:

 

 

 

Forrás: „Olyan mintha még egyszer meggyilkolnák a papot, aki a múlt héten meghalt” | Alfahír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.08.13.   21:56:40   JóB
˝Paris vaut bien une messe!˝ - Párizs megér egy misét.

A szállóigévé vált mondatot Bourbon Henrik (a későbbi IV. Henrik francia király) mondta, mikor a trón biztosításáért áttért a katolikus hitre.

Henriket római katolikusnak keresztelték, de protestánsként nevelték. Henrik beszállt a francia trónért folyó harcba, belátta azonban, hogy örökösi jogok ide vagy oda, hugenottaként nem szerezheti meg tartósan a zömében katolikus királyság koronáját, ezért 1593. július 25-én áttért a katolikus vallásra. Ekkor hangzott el híres, szállóigévé vált mondása.

Züllött életet élt. Első feleségétől elvált, 9 házasságon kívüli gyereke született, és 6 ismert szeretője volt. A vallás számára nem jelentett mást, mint eszközt a hatalom megszerzésére.

˝Párizs megér egy misét.˝ - ma is. Párizsnak is, Brüsszelnek is. Ma a „királyi székben” nem igazi királyok ülnek, hanem a háttérből irányító hatalmi elit hűséges, és mindenben engedelmes fizetett szolgái.

A mise az uralmat gyakorlók számára nem jelent semmit: ha az aktuális politikai helyzet úgy kívánja, be lehet ültetni illegálisan bevándorolt iszlamista migránsokat, a betelepítettek csónakját akár oltárnak is lehet használni, a szentmisét celebráló pap torkát a hívek szeme láttára el lehet vágni, a misét kommandós alakulattal fel lehet oszlatni.

Vasárnaponként a párizsi Notre Dame árnyékában már régen nem a hithű keresztény franciák sétálgatnak, hanem a Sária bevezetését követelő betelepített muzulmánok tüntetnek.

A kölni dóm környékén pedig merkel-migráns bűnbandák terrorizálják az őshonos német lakosokat (hozzá kell tennünk, hogy hallgatólagos rendőri segédlettel).

„Halálodat hirdetjük Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!”

A Sátán, és szolgálói Jézus halálát ünneplik, a hithű keresztények pedig Jézus feltámadását. A Sátán mindennapi hazugságaival áll szemben Isten öröktől létező, és örökkévaló abszolút igazsága.

Amikor eljön dicsőségben a feltámadott Krisztus, ezt az örök igazságot juttatja érvényre itt a Földön is. Ítéletet mond mindenki felett. Az Istenben hívő, a hitben állhatatosan kitartó emberek eljutnak Isten országába. A Sátán konok, gonosz és gyűlöletes szolgálóinak pedig az örök kárhozat lesz az osztályrészük.