Tiszta Forrás
2020. március 30.   
Névnap: Zalán

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 115
- tegnap: 234
2016.08.13. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen

Ezt az anyagot emailen kaptam, a nyaralás és az olimpia miatt elkerülte a figyelmemet. Nézzék meg önök is, hol tart ma a keresztény Európa...

Tisztelt Bayer Zsolt úr!

 Augusztus 3-án, egy héttel a francia pap torkának elvágása után, a párizsi Szent Rita templomba mise közben berontott a francia rohamrendőrség és - mint egy köztörvényes bűnözőt - földre teperte a papot és megbilincselve elvezették. A gyülekezetet szétverték,a templomot pedig lebontották. 
 Mindezt az elvileg még keresztény államvallású Franciaországban. A Vatikán és a pápa hallgat, mint szar a fűben. Az összes humanitárius, emberjogi szervezet, és a fősodratú sajtó szintén. 
 Hol vannak ilyenkor az oly sokat hangoztatott európai értékek?
Az alábbi linkeken több oldalról tud információkat szerezni az ügyről
V.M.
 
http://4christum.blogspot.hu/2016/08/the-bergoglian-mercy-eviction-with.html
http://www.blikk.hu/aktualis/lebontjak-az-allatok-templomat/c37tvhj
Képek:
https://www.google.hu/search?q=Szent+rita+templom+P%C3%A1rizs&sa=N&espv=2&biw=1280&bih=899&tbm=isch&tbo=u&source=univ&ved=0ahUKEwi246if27TOAhWGBywKHcwhD9c4ChCwBAgx&dpr=1
 
 
 

Forrás:   Bádog - Bayer Zsolt blogja

 

 

Rendőri erőszak a keresztény papok ellen – Egy egész templomot lakoltatnak ki, hívőstől, papostol, mindenestől

 

Nem elég, hogy a terroristák ölik a keresztény papokat, de a kormány utasítására, már a rendőrség is neki megy a papságnak. Erőszakosan kilakoltatnak egy egész templomot, közben a szertartást végző papot a földön húzzák végig.

 

A keresztény Európa haldoklásának drámai mementójaként szolgálnak azok a képek és videók, amelyeken francia rohamrendőrök ráncigálják ki a papokat és a hívőket egy templomból. Mindez egy nappal a múlt héten szélsőséges iszlamisták által meggyilkolt pap temetése után történt. A párizsi Szent Rita templomot bontásra ítélték, mert parkolót akarnak a helyére építeni. Sokan a közösségi médiában fakadtak ki a helyzet miatt.

Tizenkét rohamrendőr csapott le egy ülőtüntetésre Párizs 15. kerületében, ahol több tucat ember tiltakozott a helyi Szent Rita templom lebontása ellen – számolt be az RT.com. A tüntetők – köztük helyi tanácstagok is – nem voltak hajlandóak elhagyni a bontás megkezdésére váró templomot. Videók jelentek meg az interneten arról, hogy a rendőrség elrángatja a tüntetőket.

Az egyik képen látható, ahogy a rendőrség kirángat egy papot a templomból, mert nem volt hajlandó félbehagyni a misét, amit éppen tartott.

Misét tartó papot rángatnak a földön

„Körülbelül harminc ember elfoglalta az épületet, a bontás ellen tiltakoztak. A kiürítés incidens nélkül lett végrehajtva”

– írta hivatalos közleményében a párizsi rendőrség.

A ministráns fiút, mint egy bűnözőt kísérik ki a rendőrök

Az RT tudósítója, Harry Fear a helyszínen tartózkodott és megtudta: a helyieket különösen a bontás időpontja háborított fel.

„Olyan mintha még egyszer meggyilkolnák a papot, aki a múlt héten meghalt”

– mondta egy helyi lakos.

Múlt héten egész Európát sokkolta, hogy két szélsőséges iszlamista túszokat ejtett az észak-franciaországi Rouen egyik elővárosában, Saint-Etienne-du-Rouvray-ban, egy templomban. A 85 éves Jacques Hamel papot letérdeltették, majd átvágták a torkát.

A Szent Rita helyén parkolót terveznek építeni. A párizsiak a Twitteren is felszólaltak a bontás ellen, és hangsúlyozták annak szimbolikusságát, különösen Jacques Hamel pap múlt heti meggyilkolása után.

A jobboldali Nemzeti Front vezetője, Marine Le Pen a Twitteren azt írta,

„és mi lenne, ha a szalafista mecsetek, nem pedig a templomok helyére építenének parkolókat?”

„A dzsihadisták elvágták egy pap torkát. Anne Hidalgo (párizsi polgármestere) pedig segíti őket a templomok lerombolásával”

, írta az X_av_ nevű felhasználó.

„Egy nappal a meggyilkolt pap szertartása után lebontanak egy templomot, hogy parkolót építsenek…. Komolyan”

– írta egy francia blogger, Charles Baudry.

A kegytárgyakat az utcára dobálják ki

A templom hivatalosan tavaly óta zárva volt, 2015 októbere óta tervezték lebontani. A Szent Rita ennek ellenére működött, egy új katolikus egyházközséget szolgált. A France TV Info szerint hárommillió euróra lenne szükség a templom megmentésére. Az ingatlan tulajdonosa eladta, miután nem tudta többé fizetni a bérleti díjat. A helyi papok azt mondják, nincs hova menniük, ha lerombolják a Szent Ritát.

„Eddig a pillanatig senki sem ajánlott nekem mást. Esküvőket, keresztelőket, mindenfajta szertartást rendszeresen tartunk. Nem mehetünk egyszerűen el anélkül, hogy valaki valami mást ajánlana nekünk. Vagy akkor az utcán tartjuk a szertartásokat”

– mondta a France 3 műsorszolgáltatónak Dominique Philippe párizsi érsek.

Többedszerre is felvetődik a kérdés: hogyan akarjuk Európát megvédeni, ha saját kultúránkat, vallási értékeinket sem tiszteljük és tudjuk megvédeni?

Majd pedig így rombolják le a kilakoltatott templomokat:

 

 

 

Forrás: „Olyan mintha még egyszer meggyilkolnák a papot, aki a múlt héten meghalt” | Alfahír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2016.08.13.   21:56:40   JóB
˝Paris vaut bien une messe!˝ - Párizs megér egy misét.

A szállóigévé vált mondatot Bourbon Henrik (a későbbi IV. Henrik francia király) mondta, mikor a trón biztosításáért áttért a katolikus hitre.

Henriket római katolikusnak keresztelték, de protestánsként nevelték. Henrik beszállt a francia trónért folyó harcba, belátta azonban, hogy örökösi jogok ide vagy oda, hugenottaként nem szerezheti meg tartósan a zömében katolikus királyság koronáját, ezért 1593. július 25-én áttért a katolikus vallásra. Ekkor hangzott el híres, szállóigévé vált mondása.

Züllött életet élt. Első feleségétől elvált, 9 házasságon kívüli gyereke született, és 6 ismert szeretője volt. A vallás számára nem jelentett mást, mint eszközt a hatalom megszerzésére.

˝Párizs megér egy misét.˝ - ma is. Párizsnak is, Brüsszelnek is. Ma a „királyi székben” nem igazi királyok ülnek, hanem a háttérből irányító hatalmi elit hűséges, és mindenben engedelmes fizetett szolgái.

A mise az uralmat gyakorlók számára nem jelent semmit: ha az aktuális politikai helyzet úgy kívánja, be lehet ültetni illegálisan bevándorolt iszlamista migránsokat, a betelepítettek csónakját akár oltárnak is lehet használni, a szentmisét celebráló pap torkát a hívek szeme láttára el lehet vágni, a misét kommandós alakulattal fel lehet oszlatni.

Vasárnaponként a párizsi Notre Dame árnyékában már régen nem a hithű keresztény franciák sétálgatnak, hanem a Sária bevezetését követelő betelepített muzulmánok tüntetnek.

A kölni dóm környékén pedig merkel-migráns bűnbandák terrorizálják az őshonos német lakosokat (hozzá kell tennünk, hogy hallgatólagos rendőri segédlettel).

„Halálodat hirdetjük Urunk, és hittel valljuk feltámadásodat, amíg el nem jössz!”

A Sátán, és szolgálói Jézus halálát ünneplik, a hithű keresztények pedig Jézus feltámadását. A Sátán mindennapi hazugságaival áll szemben Isten öröktől létező, és örökkévaló abszolút igazsága.

Amikor eljön dicsőségben a feltámadott Krisztus, ezt az örök igazságot juttatja érvényre itt a Földön is. Ítéletet mond mindenki felett. Az Istenben hívő, a hitben állhatatosan kitartó emberek eljutnak Isten országába. A Sátán konok, gonosz és gyűlöletes szolgálóinak pedig az örök kárhozat lesz az osztályrészük.