Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ESTI IMA: ~ ~ ~ ~ Istenem, ahová tettél, ott szolgállak. ~ ~ Ahol megsejtelek, megcsodállak! ~ ~ Amim van, azért magasztallak, ~ ~ Amim nincs, azért nem zaklatlak. ~ ~ Ami a munkám, azt csinálom! ~ ~ A jó szót érte sose várom. ~ ~ Ha nem sikerül, nem kesergek, ~ ~ Jézus nevében mindjárt mindent újra kezdek. ~ ~ Csak egyet kérek tőled mindenáron: ~ ~ Jöjj el értem, ha jön halálom, ~ ~ Atyám, Megváltóm, Királyom! ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 189
- tegnap: 203
2016.09.24. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Egy tizenhét éves fiatalon hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

Egy tizenhét éves fiatalon hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

 

 

A vonatkozó törvény 2014-ben történt módosítása óta először hajtottak végre eutanáziát egy kiskorún Belgiumban. Az eset kapcsán Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) elnöke tiltakozásának adott hangot, és az élet szentségét hangsúlyozta.

 

 

 

 

A törvénymódosítást követően Belgium az egyetlen ország a világon, ahol korhatár nélkül engedélyezhetik az ítélőképességük birtokában lévő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedők számára az eutanáziát.

Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) elnöke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) alelnöke elítélte az esetet, nyilatkozatában az élet védelmének fontosságát hangsúlyozta: „A hír fájdalommal és aggodalommal tölt el bennünket. Az élet szent, és az életet vállalni kell, mindig, akkor is, ha ez nagy erőfeszítéssel jár. Minden ember, aki hisz az élet szentségében, nemcsak a hívők, hanem azok is, akik laikus értelemben értéket tulajdonítanak az életnek, tegyenek konkrétan tanúságot az élet iránti szeretetről.”

 

 

A törvénymódosítás heves vitát váltott ki Belgiumban. 2013-ban a helyi keresztény felekezetek, illetve a zsidó és a muszlim közösség képviselői közös nyilatkozatot tettek közzé a jogszabály módosítása ellen. A dokumentum aláírói „filozófiai érvekre támaszkodva” kívántak hangot adni véleményüknek, „úgy mint állampolgárok, és úgy mint vallási hagyományaik őrzői”.

A belga püspökök bűnténynek nevezték a törvényt, amely megnyitja az utat más életellenes bűncselekmények előtt.

Forrás: MTI, Il Fatto Quotidiano, Vatikáni Rádió

Fotó a netről.

Magyar Kurír

 

A szerk. megjegyzése: sajnálom ezeket a szerencsétlen embereket és imádkozom értük, mert nem tudják, hogy egy olyan hatalmas Istenünk van aki minden kereszt súlya alatt megtart bennünket. Imádkozzatok ti is testvéreim értük is, és azért is, hogy ne legyen ilyen több ilyen agyhalott ország, aki követi a belga példát.

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás