Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 749
- tegnap: 1252
2016.09.24. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Egy tizenhét éves fiatalon hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

Egy tizenhét éves fiatalon hajtottak végre eutanáziát Belgiumban

 

 

A vonatkozó törvény 2014-ben történt módosítása óta először hajtottak végre eutanáziát egy kiskorún Belgiumban. Az eset kapcsán Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) elnöke tiltakozásának adott hangot, és az élet szentségét hangsúlyozta.

 

 

 

 

A törvénymódosítást követően Belgium az egyetlen ország a világon, ahol korhatár nélkül engedélyezhetik az ítélőképességük birtokában lévő, gyógyíthatatlan betegségben szenvedők számára az eutanáziát.

Angelo Bagnasco bíboros, az Olasz Püspöki Konferencia (CEI) elnöke, az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának (CCEE) alelnöke elítélte az esetet, nyilatkozatában az élet védelmének fontosságát hangsúlyozta: „A hír fájdalommal és aggodalommal tölt el bennünket. Az élet szent, és az életet vállalni kell, mindig, akkor is, ha ez nagy erőfeszítéssel jár. Minden ember, aki hisz az élet szentségében, nemcsak a hívők, hanem azok is, akik laikus értelemben értéket tulajdonítanak az életnek, tegyenek konkrétan tanúságot az élet iránti szeretetről.”

 

 

A törvénymódosítás heves vitát váltott ki Belgiumban. 2013-ban a helyi keresztény felekezetek, illetve a zsidó és a muszlim közösség képviselői közös nyilatkozatot tettek közzé a jogszabály módosítása ellen. A dokumentum aláírói „filozófiai érvekre támaszkodva” kívántak hangot adni véleményüknek, „úgy mint állampolgárok, és úgy mint vallási hagyományaik őrzői”.

A belga püspökök bűnténynek nevezték a törvényt, amely megnyitja az utat más életellenes bűncselekmények előtt.

Forrás: MTI, Il Fatto Quotidiano, Vatikáni Rádió

Fotó a netről.

Magyar Kurír

 

A szerk. megjegyzése: sajnálom ezeket a szerencsétlen embereket és imádkozom értük, mert nem tudják, hogy egy olyan hatalmas Istenünk van aki minden kereszt súlya alatt megtart bennünket. Imádkozzatok ti is testvéreim értük is, és azért is, hogy ne legyen ilyen több ilyen agyhalott ország, aki követi a belga példát.

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás