Tiszta Forrás
2019. december 13.   
Névnap: Luca, Otília

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

OLVASMÁNY: 2019-12-13 ~ ~ ~ ~ Így szól az Úr, a te megváltód, Izrael Szentje: Én vagyok az Úr, a te Istened, aki tanítalak téged, hogy hasznodra váljék, aki vezetlek az úton, amelyen járnod kell. ~ ~ Ha figyeltél volna parancsaimra, olyan volna békességed, mint a folyam, és igazságod, mint a tenger hullámai; ivadékod annyi volna, mint a föveny, és méhed sarja annyi, mint homokszemei; nem veszne ki és nem tűnne el neve színem elől. / Iz 48,17-19/

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 514
- tegnap: 1185
2016.10.31. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországot

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg vasárnap reggel Közép-Olaszországot

 

A vasárnap reggeli, az augusztusinál erősebb földrengésben összeomlott a 14-16. századi Szent Benedek-székesegyház Norciában, mely Szent Benedek és ikertestvére, Szent Skolasztika hajdani lakóháza fölé épült.

 

 

A polgári védelem vezetője szerint nem kaptak hírt halálos áldozatokról, de több százan megsérültek - jelentette a Reuters.

 

 

Az olasz polgári védelem első adatai szerint  a rengés 7,1 -es  erősségű volt, nem sokkal később azonban a korábbi adatokat javítva 6,1-re mérte a helyi idő szerint 7 óra 41 perckor történt földmozgás erősségét. 

 

 

Az amerikai földtani intézet (USGS) először ugyancsak 7,1 es földrengést jelzett, később ezt 6,6-ra módosította; a tegnap reggelit az elmúlt évtizedek legerősebb Olaszországot sújtó földmozgásának tartják.


 

A vasárnap reggeli, az augusztusinál erősebb földrengésben súlyosan megrongálódott, szinte megsemmisült a norciai Szent Benedek-székesegyház is, mely Szent Benedek és ikertestvére, Szent Skolasztika hajdani lakóháza fölé épült; a monostorban élő szerzetesek interneten tettek közzé fotókat.

 

 

Az epicentrum a szerdai földrengések térségében volt, Norcia és Perugia között, mintegy tíz kilométeres mélységben.

 

 

Norcia városában és Macerata térségében újabb épületdarabok omlottak le. Norcia utcáin az emberek letérdepelve imádkoztak, miközben egymást követték az utórezgések. Rómában, és a jóval északabbra lévő Velencében szintén érezhető volt a rengés.

 

 

Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír; a múlt heti, a környéket sújtó földmozgások után sokan elhagyták a térséget.

 

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás