Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: A halász meg a felesége. ~ ♡ ~ ˝Jön már az ismerős százlábú, deres ősz.~ ~ Sepreget, kotorász, meg-megáll, lombot ráz, kruplit ás, szüretel… ~ ~ Sóhajtoz nagyokat, s harapja , kurtírja a hosszú napokat.˝ /Kányádi Sándor: Jön az ősz/ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
22 látogató

Látogatások

- ma: 115
- tegnap: 127
2016.12.20. 03:10 JóB
Hozzászólások: 5

Terror - Kamion rohant egy karácsonyi vásárba Berlinben

Terror - Kamion rohant egy karácsonyi vásárba Berlinben

Kilenc ember halt meg és sokan megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy lengyel rendszámú teherautó - közölte a német főváros rendőrsége a Twitteren. Valószínűleg terrortámadás érte a német fővárost. A berlini rendőrség őrizetbe vett egy embert, akinek állampolgárságáról egyelőre ellentmondásos hírek érkeztek. A teherautóban egy halottat találtak, az ő személyéről se rendelkezünk megerősített információkkal.

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, röviddel 20 után.

A Bild című lap szerint legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg. Egy rendőrségi szóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt.

/A legutóbbi információk szerint a merényletnek 12 halálos áldozata, és 58 sebesültje van. Legújabb fejlemények: a cikk végén/

 

Elkapták az elkövetőt

 

A merénylet után a teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről, de rendőrségi források szerint elfogták már. Meg nem erősített sajtóhírek szerint egy pakisztáni származású férfit fogtak el a rendőrök.

 

Az elkövető mellett ülő személy életét vesztette. Halálának oka egyelőre ismeretlen, a közösségi médiában több helyen felröppent a hír, hogy a kamion eredeti, lengyel sofőrjéről lehet szó.

 

Drámai a helyzet

 

A német főváros kormányzó polgármestere drámai helyzetről beszélt. A rendőrség arra szólította fel a berlinieket, hogy ne hagyják el otthonaikat, és ne terjesszenek híreszteléseket. Angela Merkel német kancellár kormányszóvivőjén keresztül együttérzését fejezte ki a támadás miatt a Twitteren – hozzátette: ha valóban merénylet történt, az bizony szimbolikus erejű, a feltételezett terroristák ugyanis egy karácsonyi vásárt választottak célpontjukul.

Az M1-nek nyilatkozó biztonságpolitikai szakértő, Georg Spöttle elmondta, hogy egész Berlinre kiterjesztették a terrorfenyegetettség veszélyét, méghozzá indokoltan, hiszen ha valóban terrortámadás történt, akkor a korábbi példák alapján feltételezhető, hogy az efféle támadások megismétlődhetnek – ráadásul azért is eshetett egy ilyen karácsonyi vásárra a választás, mivel az efféle, rengeteg gyanútlan, szórakozni vágyó embert tömörítő helyszínek nagyon puha célpontnak bizonyulnak.

 

Nem tudni, van-e magyar áldozat

 

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóreferense az M1-en elmondta: a hatóságok a halálos áldozatok és a sérültek állampolgárságával kapcsolatban még nem tudnak tájékoztatást adni.

 

Ha bárki érdeklődni szeretne ismerőse, rokona után, vagy információval rendelkezik, Magyarország Berlini Nagykövetségén teheti meg. Az ügyeleti telefonszám: 0049-172-3233-930

 

Készültek rá

 

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

 

 

Megtalálták a kamion tulajdonosát

 

Egy gdanszki szállítmányozási vállalkozó, Ariel Zurawszki a lengyel TVN24-nek nyilatkozva azt mondta, hogy fényképek alapján felismerte a teherautóját. Hozzátette, nem hiszi, hogy az alkalmazásában lévő teherautósofőrnek köze lenne a berlini tragédiához. Szerinte a teherautót ellophatták.

 

“Ez nem az én gépkocsivezetőm. Ő ezt nem tehette” – mondta a vállalkozó. Kifejtette, hogy mintegy 130 kilós férfiről van szó, és egy ilyen tömegű ember aligha oldhat kereket a tömegben gázolás után. A vállalkozó utoljára hétfőn délben beszélt a teherautósofőrrel, aki Olaszországból szállított árut Berlinbe. A német fővárosban kellett maradnia, mert a teherautó kirakodását kedd reggelre halasztották.

 

Zurawszki azt mondta, hogy a német rendőrség már kapcsolatba lépett vele.

 

Csehország megszigorította a biztonsági intézkedéseket a városokban

 

A cseh rendőrség azonnali hatállyal megszigorította mindazoknak a helyeknek az őrzését, ahol nagyobb tömegek tartózkodnak – közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter késő este a Twitteren. A döntés reagálás a berlini merényletre.

 

Francia szolidaritás

 

Francois Hollande francia államfő közleményben jelezte, hogy a “franciák osztják a németek gyászát ebben a tragédiában, amely egész Európát sújta” – olvasható az Elysée-palota közleményében. A francia elnök “együttérzését fejezi ki Angela Merkel német kancellárnak, a német népnek és a családoknak”.

 

Forrás: Hirado.hu

http://www.hirado.hu/2016/12/19/furgon-rohant-egy-karacsonyi-vasarba-nemetorszagban/#

video: Attack on Berlin Christmas market:

https://www.youtube.com/watch?v=aAsKO8iAvT4  7:03

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Legújabb fejlemény:    2016.12.22

(a cikkben leírtak alapján felmerül a hatósági bűnpártolás lehetősége is!)

A berlini merénylet elkövetésével vádolt Anis Amri már büntetett előéletűként érkezett Olaszországba, ahol négy évet ült börtönben, miután részt vett a lampedusai menekülttáborban kitört lázongásokban. Az olasz hatóságok nem tudták kiutasítani, 2015-ben nyomát vesztették a 24 éves tunéziai származású férfinak.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20161222-ezt-lehet-tudni-anis-amrirol-a-berlini-merenylorol.html

.....................................................................................................................................

Milánóban lelőtték a berlini merénylőt

http://www.origo.hu/nagyvilag/20161223-milanoban-tuzparbajban-lelottek-a-berlini-merenylot.html

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#5    2016.12.28.   14:59:14   __
Vita Németországban: Meg kellene szabadulni a bűnöző menekültektől?

Egy hajléktalan felgyújtása miatt ismét súlyos dilemma elé került a német közvélemény. Mint megírtuk, karácsony este hét szíriai menekült fiatal felgyújtott egy padon alvó hajléktalant az egyik berlini metrómegállóban. A 37 éves hajléktalan életét csak az mentette meg, hogy az utasok és egy szerelvény vezetője időben eloltották a tüzet, a férfi így megúszta sérülés nélkül.

Az embertelen tettet a csoport egy plafonra szerelt térfigyelő kamera alatt hajtotta végre. A kamerafelvételeken az is látszik, hogy amikor beszállnak a metróba, még röhögnek is, láthatóan szórakoztatónak találják saját tettüket, miközben éppen ég a hajléktalan férfi ruhája.

A tettesek ellen remélhetőleg büntetőeljárás indul, és utána el kell ítélni őket bíróság előtt. Jó lenne utána megszabadulni tőlük.

– ez nem egy migránsellenes propagandaoldalról származó vélemény, hanem a korábbi berlini idegenrendészeti megbízott nyilatkozta a komoly és megbízható lapnak számító Berliner Zeitungnak. Barbara John ezt azzal indokolta, hogy "ha ezek a a fiatalok ezzel kezdik bűnözői karrierjüket, az vajon hol fog végződni?"

A hajléktalant felgyújtó csoport 15-21 évesekből áll. Csak ketten nagykorúak, a többiek 15-17 évesek. Mindannyian menekültként érkeztek Németországba, de státuszuk különböző: a csoportból ketten 2014 óta élnek Németországban, öten később érkeztek. Előbbi kettőnek már van tartózkodási engedélye, a másik ötnek még folyamatban van a menedékjogi eljárása.

A hajléktalan ugyan nem sérült meg, a fiatalokra mégis nagyon súlyos büntetés várhat csoportosan elkövetett emberölés kísérlete miatt. Egy jogi szakértő a Bildnek azt mondta: a csoport 21 éves vezetője akár életfogytiglani börtönt is kaphat, a 15-18 éves elkövetők pedig akár 10 évet is.

Mivel menekültekről van szó, ilyen súlyos bűncselekmények esetén a bíróság a a vádlottak kitoloncolást is el szokta rendelni. A gyakorlat az, hogy akit elítélnek, Németországban kezdi meg büntetését, majd visszaszállítják hazájába.

Ez a mostani helyzetet nézve azonban nem megy éppen gördülékenyen. A fiatalokat most nem lehetne visszaküldeni hazájukba, Szíria ugyanis háborús övezetnek számít. Ilyenkor a kitoloncolást arra az időre felfüggesztik, amíg az illető hazájában stabilizálódik a helyzet.

Ez a kérdés azért is nagyon éles most, mert a berlini karácsonyi vásárba kamionnal belegázoló és 12 embert meggyilkoló iszlamista terrorista is egy olyan ember volt, akinek elutasították a menekültkérelmét és már a kitoloncolását is elrendelték, de ezt adminisztratív okokból időlegesen fel kellett függeszteni, mivel Tunézia hivatalosan nem jelzett vissza a német félnek. Németországban most készítik elő egyebek mellett a kitoloncolás szabályainak szigorítását.

"Ki kell tudni mondani, hogy a menekültekkel bűnözők és pszichopaták is érkeztek hozzánk" -mondta az előbb már idézett berlini idegenrendészeti megbízott.

Forrás: index.hu
#4    2016.12.25.   07:07:53   Kriszta
Bayer Zsolt: Terror és majom
Álláspont. Egy majomnak nagyjából egy nap alatt meg lehet tanítani, hogyha megnyomja a piros gombot, akkor kap egy banánt

Bayer Zsolt – 2016.12.21. 00:54

Európa számos nagyhatalmú vezetője sajnos nem rendelkezik egy majom szellemi képességeivel, bár kétségtelen, hogy Európa ezen nagyhatalmú vezetői szintén főemlősök.

Továbbá az is napnál világosabb, hogy az európai sajtó jelentős részének képviselői szintúgy nem rendelkeznek egy majom szellemi képességeivel, bár – ránézésre legalábbis – szintén főemlősök.

Ez most, a berlini terrortámadás kapcsán ismét bizonyítást nyert.

Nézzük előbb a Magyarországon telephellyel rendelkező liberális sajtó beszámolóit, a polkorrekt bullshitet: „A támadó elmenekült, de utóbb elfogták. Az első hírek szerint lengyel volt a támadó (…)

Thomas de Maizière német belügyminiszter viszont keddre virradóra az ARD és az N24 televíziónak nyilatkozva nem zárta ki, hogy merénylet történt. »Nem szeretném kiejteni a számon azt a szót, hogy ’merénylet’, de sok minden erre utal« – fogalmazott.”

Ezek a HVG örökbecsű sorai. (Szeretném külön felhívni a figyelmet a lengyel elkövetőről szóló „első hírekre”, hiszen ez mutatja leginkább, hogy ezek az alakok nem rendelkeznek egy majom képességeivel. Mert ugye ma, Európában, ha merénylet történik valahol, akkor egy majom is tudja már, hogy egy iszlamista gyilkost, arabot, afgánt vagy pakisztánit kell keresni. A polkorrekt sajtó viszont lengyelt is tud sejteni a háttérben, még ha csak rövid ideig is…) A következő idézet még ezeknél is jobb, nem csoda, ezt a 444 írta, íme: „A rendőrség szerint a sofőr jobbra-balra rángatta a kormányt, hogy minél több embert el tudjon gázolni. A rendőrség közleménye szerint a támadásban tizenkét ember halt meg, negyvennyolcan pedig megsérültek. Voltak, akiket a teherautó ütött el, másokat a bódék gerendái sebesítettek meg. A hatóságok egyelőre óvatosan fogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy terrortámadás történt-e, de alapvetően abból indulnak ki, hogy nem balesetről van szó. Ugyanakkor az eset háttere egyelőre még tisztázatlan.

Az ügy kivizsgálását közben a szövetségi ügyészség vette át. Thomas de Maizière belügyminiszter pedig időt kért, amíg a hatóságok kiderítik, mi történt pontosan. Szerinte addig korai lenne terrortámadásról beszélni, de elismerte, hogy a legtöbb jel erre utal.” Csodálatos, nem? A sofőr jobbra-balra rángatja a kormányt, hogy minél több embert el tudjon ütni, de a hatóságok még óvatosan fogalmaznak azzal kapcsolatban, hogy vajon mi is történhetett valójában, a német belügyminiszter pedig ennél is sokkal óvatosabb, hiszen szerinte „korai lenne” terrortámadásról beszélni.

Hát persze. Hiszen még az is lehet, hogy egy elszabadult lengyel katolikus akarta megbüntetni a karácsonyt a fogyasztás fiesztájává változtató bűnösöket, vagy csak egy sok vodkát ivó lengyel okozott szörnyű balesetet, esetleg egy éppen kamionsofőri tanfolyamot végző derék pakisztáni (vagy afgán? – ma Európában már ezt sem lehet tudni!) menekült vesztette el uralmát a jármű fölött.

Ez még mind-mind lehet. Hiszen csak a majom tudja pontosan: Piros gomb = banán, terror = iszlamista. Merkel pedig sokáig hallgatott. Kedden délelőtt a német kancellár néma volt. A világ már elítélte a merényletet, Trump már megszólalt, csak a német kancellár hallgatott. És erre a hallgatásra meg is van minden oka. Ugyanis ő a főbűnös mindabban, ami ma Euró­pában és Európával történik. Minden egyes terrortámadásban meggyilkolt német (és más európai) ember halála ott szárad ennek a közveszélyes nőnek a lelkén. (Aztán megszólalt. Bár ne tette volna. Ugyanis azt tudta mondani, úgy kezdte, hogy terrortámadás történhetett. Igen, lám-lám, a majom alatt…) Soha, egyetlen pillanatra se felejtsük el, honnan indult ez az agyrém, ami ma velünk, európaiakkal történik. Onnan indultunk, hogy aki összefüggést lát a migráció és a terrorizmus között, az náci.

Onnan jutottunk el a német orvostanhallgatót meggyilkoló afgán állatig, aki tizenhét évesnek hazudta magát, és akit Görögországban már elítéltek tíz évre, mert már ott is megpróbált megölni egy nőt. Aztán egy év múlva elengedték (!), majd akadálytalanul bejutott Németországba, ahol nevelőszülőknél helyezték el (!). Onnan jutottunk el eddig a pakisztáni (vagy afgán?) állatig, aki most a tömegbe hajtott a karácsonyi vásáron, és megölt egy tucat embert; a pakisztáni (vagy afgán?) állatig, aki amúgy februárban kért és kapott menedékjogot Németországban. (Ha tényleg pakisztáni, akkor miért is? Mi az ok, amiért egy pakisztáni ma menekültstátust kaphat Európában?) És ez csak a legutóbbi néhány hét termése. Még szót sem ejtettünk az elmúlt év sok száz halottjáról, akiket mind-mind iszlamista terroristák öltek meg, Merkel szelfitársai.

Még szót sem ejtettünk a francia közszolgálati televízió két nappal ezelőtti műsoráról, amelyben rejtett kamerás felvételeken mutatták meg, hogy Párizs külvárosai bizony no-go zónák, amelyekben például a nőket nem engedik be rohadék arabok a nyilvános helyekre.

Megvan még, ahogy néhány hónapja európai politikusok meg az európai sajtó kioktatta a magyar külügyminisztert no-go zónák ügyében, miszerint olyanok márpedig nincsenek?

Ideje, hogy az európai tömegek végre tényleg fellázadjanak. Mert lázadoznak most is végre, de gyorsabban kéne ezt tenni. Mert nincsen idő. Fel kell lázadni, ki kell takarítani Európából az iszlamista szemetet, utána pedig perbe kell fogni és el kell ítélni mindazokat, akik ezt az iszlamista szemetet beengedték ide, és akik miatt európai emberek százai haltak meg (és ki tudja, még hányan fognak meghalni!). A per helyszíne lehetne Nürnberg. Már csak a szimbólum miatt is.

Hogy világos legyen.

Forrás: Magyar Hírlap
Módosítva: 2016.12.25.   07:28:36-kor Kriszta által
#3    2016.12.22.   10:12:49   __
"Az életéért küzdhetett a lengyel sofőr a kamionban. Német lapinformációk szerint még a kormányt is megpróbálta elrántani, hogy a terrorista ne hajthasson a tömegbe a karácsonyi vásárnál. Ezután lőtte le a merénylő, akit azóta sem találnak.

A Bild a boncolás adataira hivatkozva írja azt, hogy a 37 éves lengyel sofőr, Lukasz Urban, akinek a kamionját eltérítette a terrorista, még élt a merénylet idején. A lap rendőrségi forrásai szerint „küzdelem” is zajlott a sofőrfülkében.

Ezt írja a Deutsche Welle is. Nekik Urban unokatestvére beszélt arról, hogy a sofőrnek vágott és lőtt sebei is voltak, az arca pedig feldagadt, és véres volt. Azt mondta: biztos benne, hogy az életéért küzdött.

A lengyel férfi megragadhatta a kormányt, és megpróbálta elrántani, hogy ne hajtsanak a karácsonyi vásárba. De nem sikerült neki. Miután a kamion megállt, a merénylő agyonlőtte a lengyel férfit, és elmenekült.

A Welt szerint az is lehet, hogy ezzel a küzdelemmel a lengyel sofőr megakadályozta, hogy még több embert gázoljon el a terrorista.

Közben az is kiderült, hogy Urban már hétfőn el akart indulni Berlinből a rakománnyal, de várnia kellett. Délután háromkor beszélt utoljára a feleségével, egy órával később viszont már nem vette fel neki a telefont. A GPS-adatok szerint nem sokkal ez előtt a második hívás előtt a kamion megmozdult: kicsit előre-, majd hátrament. Valószínűleg ekkor próbálgatta a terrorista, hogyan kell vezetni.

Ezután 7:40-ig egy helyben maradt, majd elindult, és a karácsonyi vásárba rohant a kocsival. 50-80 méteren keresztül tarolta le a bódékat."

Forrás szintén az Origó.hu

#2    2016.12.22.   10:09:17   __
Előzmény: #1
Csak most vettem észre, hogy testvérem már előttem belinkelte az általam feltett cikket.
#1    2016.12.22.   10:05:55   __
"Ezt lehet tudni a berlini merénylőről

A berlini merénylet elkövetésével vádolt Anis Amri már büntetett előéletűként érkezett Olaszországba, ahol négy évet ült börtönben, miután részt vett a lampedusai menekülttáborban kitört lázongásokban. Az olasz hatóságok nem tudták kiutasítani, 2015-ben nyomát vesztették a 24 éves tunéziai származású férfinak.

A berlini merénylet elkövetésével gyanúsított tunéziai fiatalember 2011-ben érkezett migránsként Olaszországba, többedmagával felgyújtotta a lampedusai menekülttábort, és négy évet töltött olasz börtönökben, de az olasz hatóságok mégsem tudták őt kiutasítani az országból – jelentették kedden az olasz hírügynökségek.
Négy évre ítélték Olaszországban

A 24 éves Anis Amri öt évvel ezelőtt az egyik, migránsokkal teli hajón érkezett a dél-olaszországi partokhoz. A férfi ekkor már büntetett előéletű volt Tunéziában elkövetett bűncselekmények miatt.

Lampedusa szigetének menekülttáborába került, ahol 2011 szeptemberében részt vett a táborban kitört zavargásokban. A lázongást tunéziaiak egy csoportja robbantotta ki. Felgyújtották a tábort, és összecsaptak a beavatkozó olasz rendőrökkel.

Anis Amrit letartóztatták, és négy év börtönre ítélték. Először a szicíliai Catania, majd Palermo börtönébe, az Ucciardonéba került. Az Ansa olasz hírügynökség értesülései szerint a férfi az olasz börtönökben veszélyes és erőszakos magatartást tanúsított.

2015-ben az olaszok nyomát vesztették

Hat hónappal büntetése végleges letöltése előtt, 2015-ben szabadult, zsebében az olasz hatóságok kiutasítási határozatával. A szintén szicíliai Caltanisetta táborába került, ahol a kiutasításra ítélt migránsokat gyűjtik össze,

Tunézia azonban nemet mondott a férfi visszafogadására.2015-ben az olasz hatóságok Anis Amri nyomát veszítették, aki Németországba ment tovább, ahol menedékkérőként jelentkezett.

A férfi ellen a tunéziai hatóságok is nyomozást indítottak, a német szövetségi legfőbb ügyészség pedig százezer euróig terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel az elfogását elősegítő információkért."

Forrás: Origó.hu

A szerk. megjegyzése:
Szóval jó kis bűnlajstrom van a rovásán, a szegény "migráns" felgyújtotta a befogadók által rendelkezésére nyújtott otthont, most pedig "szép köszönetet mondott" a menekült státuszáért a németeknek. Isten nyugosztalja az ártatlan áldozatokat! De még mindig agymosott a német emberek nagy része, élükön Angi asszony. Talán ez az eset majd visszaveti a pártjában a jelölő kedvet a következő választásokon.

A lengyel kamion sofőr pedig egy mártírt halált halt hős, mert még az utolsó pillanatban az élete árán is megpróbálta megakadályozni ezt az elvetemült gazembert, hogy a tömegbe hajtson. Adjon neki a jó Isten odafent csodálatos otthon a Mennyei Hazában Karácsony Szentünnepén, a gyászoló családtagjainak pedig békességet, és áldást, amen!