Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
19 látogató

Látogatások

- ma: 71
- tegnap: 161
2017.02.02. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 1

Keresztény válasz az üldöztetésre - Konferencia Budapesten

Keresztény válasz az üldöztetésre - Konferencia Budapesten

2051-ig mintegy 701 millió migráns érkezésére lehet számítani, csak Franciaországba 93 millióra

 
A Pro Hungaria Sacra – Szent Magyarországért Egyesület január 29 -n Budapesten konferenciát tartott arról, miként teljesedik be ma, kiváltképpen a Közel-Keleten, Jézus Krisztus tanítványaihoz intézett szava: „Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.” (Jn 15, 20).
 
Remélve, hogy a konferencia anyaga hamarosan az azt szervező egyesület által interneten is elérhető lesz, azért az elhangzottakból nem árt szemezgetnünk addig is.
 
http://prohungariasacra.blogspot.se/
 
Márfi Gyula veszprémi érsek köszöntőjében elmondta, hogy a világon a legüldözöttebb vallás egyértelműen a kereszténység. És ez nem mai történet. Gondoljunk csak a múltból a japán, vietnami, kínai, koreai, ugandai vértanúkra. (Csak egy példa: a úgynevezett kínai bokszerlázadás során (1899-1901) vagy harmincezer keresztényt gyilkoltak meg, köztük öt püspököt.) Napjainkban pedig Indiától a Közel-Keleten át Észak-Afrikáig átlagosan négy percenként egy keresztényt ölnek meg. 
 
Szólt a kettős mércéről is: amíg a zsidó holokauszt tagadása bűncselekmény, a keresztények genocídiuma megkérdőjelezése nem. Sőt a kereszténység gyalázása a legkülönfélébb ürügyekkel folyik, kiváltképpen a papi pedofília elképesztő felnagyításával – holott a pedofiloknak mindössze 0, 5 %-a klerikus. Az is jellemző, hogy az Európai Unió alkotmánya európai örökségként csak a görög-római világot és az újkori európai „felvilágosodás”-t említi – elfeledve, vagy nem tudva, hogy az antikvitás értékeit éppen a kereszténység mentette meg az enyészettől, a pusztulástól.
 
„Tertia via non datur.” Nincsen harmadik út. Vagy Krisztusét, vagy Mohamedét választhatjuk. Nincsen más megoldás, mint kitartanunk Krisztus mellett – zárta beszédét a főpásztor, aki az iszlamizáció ellen eddig is számtalanszor felemelte a szavát.
 
Török József egyháztörténész professzor külföldi sajtóforrások szemlézésével rámutatott arra, hogy az iszlamizáció által a cél Európa meggyengítése és a nemzetállamok megszüntetése. Riasztó prognózisokat közölt. Például 2051-ig mintegy 701 millió migráns érkezésére lehet számítani csak Franciaországban! Angliában pedig már most az a helyzet, hogy a polgári peres eljárásokban az iszlám törvényei, a saria paragrafusai az irányadók. Az iszlám térhódítás négyes terve: 1. mecsetek építése, 2. az ifjúság oktatásra a muzulmán hitre, 3. iszlám jelenlét a társadalom minden rétegében, 4. megragadni a politikai hatalmat. 
 
Európa vezető politikusait a professzor „piromániás tűzoltók”-nak nevezte, akik miközben oltják a tüzet, egyben gerjesztik is. Ráadásul az ultrabal szövetségesére talált az iszlamizmusban a nemzetállamok felszámolása érekében. A cél – amint Philippe de Villens megfogalmazta egykor –, hogy minden keresztény ünnep eltűnjön. Provokálják a francia népességet szokásaikkal, mint a burka viselésével, tesztelve a franciákat, miként viszonyulnak az ő szokásaik erőszakos terjesztéséhez. Franciaországban az elmúlt tizenöt évben több lett a nem francia származású ember, mint a francia származású. Végül arra intette hallgatóságát, adjunk hálát Istennek, hogy mi, magyarok, itt élhetünk a Kárpát-medencében, ami Nyugat-Európához képest még a béke szigete. 
 
A konferencia során tanulságos áttekintést adott továbbá Kassab Adonis a szíriai kereszténység múltjáról és jelenéről, Déri Balázs pedig arra a kérdésre válaszolt előadásában, hogy mit tanulhat a katolikus keresztény a muszlimtól? Mindenekelőtt identitástiszteletet. A muszlimok komolyan veszik a vallásukat – és mi a mienkét? A muszlimoknál óramű pontossággal megvan, mikor kell a napi ötszöri imát elvégezni. Nálunk a déli harangszóra hányan mondják el az Úrangyalát? Valdis Grinsteins pedig a liberalizmus és a gender-ideológia kapcsolatát fejtegette. Ma már ott tartunk, hogy Nyugaton a genger-elmélet hívei szerint két férfi ugyan valóban nem házasodhat, de ha az egyik nővé operáltatja át magát, akkor a másik férfivel frigyre léphet! Végül Fakhouri Youssef előadásában annak lehetőségeit vizsgálta, hogyan védekezzenek mindazok, akiket keresztény hitük miatt üldöznek? Kétféleképpen: a keresztény identitás megismerésével és megvallásával, és, ha szükséges, fizikai fegyverekkel – hozzátéve persze, hogy nem a már békésen közöttünk élő muszlimokkal szemben kell felvennünk a létharcot, hanem az iszlamista betelepülőkkel.
 
Végighallgatva a kitűnőbbnél kitűnőbb előadásokat, csak egy óhaja lehetett valamennyi hallgatónak: minél több ilyen konferenciát kellene szervezni, minél több felkészült előadóval. Nélkülözhetetlen szellemi fegyver minden ilyenkor elhangzott szó. Hálás köszönet értük az előadóknak és a konferencia szervezőinek!
 
 Ifj. Tompó László
 
Forrás:  Pro Hungaria Sacra - Szent Magyarországért Egyesület
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2017.02.03.   18:06:27   JóB
A probléma (de nevezzük inkább katasztrófának) gyökere – röviden:

Eladó a betű, a szó,
eladó a gondolat,
eladtak már minden eszmét,
helyén üres lyuk maradt.
Eladták magát az Istent,
harminc pénz, s a foglaló,
eladják ma is, mert hiszen
pénzért minden kapható.

http://www.tiszta-lap.hu/kozossegi_ter/3233/Elado---az-egesz-vilag/

---------------------------------------------------------------

Túl sok már a templomban a kufár, és kevés az igazi, apostoli lelkületű pásztor és bárány.

ld. János 2:13-25 > https://www.youtube.com/watch?v=o8fMKB-4vg8

Máté. 21:12-17 > https://www.youtube.com/watch?v=uyce9WQz6ws

Módosítva: 2017.02.03.   18:07:10-kor JóB által