Tiszta Forrás
2023. szeptember 25.   
Névnap: Eufrozina, Kende

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: A halász meg a felesége. ~ ♡ ~ ˝Jön már az ismerős százlábú, deres ősz.~ ~ Sepreget, kotorász, meg-megáll, lombot ráz, kruplit ás, szüretel… ~ ~ Sóhajtoz nagyokat, s harapja , kurtírja a hosszú napokat.˝ /Kányádi Sándor: Jön az ősz/ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 124
- tegnap: 127
2017.02.06. 11:45 JóB
Hozzászólások: 0

Ferenc pápa ellen tiltakozó plakátok lepték el Rómát

Ferenc pápa ellen tiltakozó plakátok lepték el Rómát

Az olasz terrorizmus ellenes nyomozó-igazgatóság (Digos) nyomozást indított vasárnap a Ferenc pápát támadó plakátok miatt, amelyeket több száz példányban Róma utcáin ragasztottak ki szombat éjjel.

Az ismeretlen plakátragasztók az egyházfő intézkedéseit bírálják.

A Vatikánnal szomszédos római teret is teljesen befedő plakátokon Ferenc pápa látszik haragos arckifejezéssel.

A kép alá római dialektusban írt szöveg azt kérdezi Ferenc pápától:

hova lett az irgalmassága, miután "felügyelet alá helyeztél egyházi kongregációkat, eltávolítottál papokat, lefejezted a máltai lovagok rendjét és Szűz Mária ferenceseit, tudomást se vettél bíborosokról".

A plakát névtelen, se szervezet neve, se logó nincsen rajta feltüntetve. Az egyébként engedély nélkül kiragasztott plakátok egy részét a római önkormányzat már letépte vagy lefedte.

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=TtzEVBKSA6U

http://www.tgcom24.mediaset.it/cronaca/lazio/roma-sui-muri-manifesti-di-contestazione-a-papa-francesco_3055195-201702a.shtml

http://www.ilmessaggero.it/primopiano/cronaca/roma_manifesti_contro_papa_francesco-2238186.html

 

Forrás: Internet

 

(A szerkesztő megjegyzése: a Ferenc pápa elleni bírálatok és indulatok bizonyára nem véletlenül fokozódnak. Az egyházban a „konzervatívnak” titulált vezető beosztású emberek tömeges leváltása és háttérbe szorítása az un. „reformerek” javára nem szolgálja az egyház érdekeit.

Isten irgalmassága és igazságossága nem választható el egymástól. Az evangéliumi irgalmasság nem a bűnök, és törvénytelenségek takargatását jelenti. A normális emberi élethez szükséges alapvető törvények betartása és betartatása minden állam, és minden emberi közösség elemi létérdeke és kötelessége. Egy pásztornak a saját nyáját kell elsősorban szeretnie, és oltalmaznia.

Isten és embertársaink szolgálata csak akkor lesz hiteles, ha az a krisztusi tanításon alapszik. Ha nemcsak szavakkal, hanem hiteles életmóddal, jó gyümölcsöt érlelő tettekkel is alá van támasztva.

Isten ítélőszéke előtt előbb, vagy utóbb mindnyájunknak meg kell jelenni, hogy számot adjunk tetteinkről.)

 

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás