Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 118
- tegnap: 148
2017.02.21. 21:20 JóB
Hozzászólások: 0

A keresztények vére

A keresztények vére

A szerkesztő előszava:

Ismét meggyilkoltak egy fiatal misszionáriust, aki idejét, erejét, fiatalságát áldozva segíteni ment Bolíviába. Napi rendszerességgel ölik a keresztényeket a világ minden részén. A római birodalom legsötétebb időszakára emlékeztet ez a már-már intézményesített brutalitás.

Hogy miért fordulhat ez elő? Fordított világban élünk: az önzetlen, felebaráti szereteten alapuló segítő keresztényeket nem védi a törvény. A karitatív intézményekben nincsenek őrök, bárki szabadon betörhet, gyilkolhat. Ezt látjuk manapság az egész világon. A bűnözőknek „emberi jogaik” vannak, kártérítést ítél meg nekik a bíróság, mert úgymond az elítéltnek kifogása van az ellátással, koszttal, vagy akármi mással kapcsolatban. A sátánista, iszlám zászló alatt garázdálkodó terroristák szabadon járnak-kelnek Európában. Elég, ha menekültnek vallják magukat, és nyitva áll az út előttük Európába: lehet robbantani, ártatlanokat gyilkolni, papok torkát elvágni.

Tertullianus, a Kr. utáni II. század második felében, a római birodalom keresztényüldözésekben bővelkedő korszakában élt gondolkodó írta: „Semen est sanguis christianorum!” Mag a keresztények vére!” Az egyház megerősödésének korában így bővítették Tertullianus mondatát:  „Martyrum sparsum est semen sanguinis surrexit seges Ecclesiae.  A vértanúk vére az Egyház magvetése.”

˝A kereszténységhez, a Krisztus hívőkhöz való viszonyulás ma is ugyanaz, mint Jézus korában volt. Van, aki követi Jézust, és van, aki üldözi. Nincs a világon még egy olyan vallás, ahol annyian esnének áldozatul, mint a keresztények. Ez nem lehet véletlen. A sötét oldal erői Isten művének megsemmisítését tűzték ki célul. A Sátán tombol, mert érzi, hogy kevés ideje van hátra. A világ teljesen kifordult önmagából. A brutális gyilkosságok, az erkölcs, tisztesség, az alapvető emberi normák semmibe vétele napi gyakorlattá vált.˝ (Quo vadis Humanity?)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest

2017. február 20. hétfő 12:32

Tömegek búcsúztatták február 19-én, vasárnap a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest a dél-lengyelországi Libiążban. A 25 éves Helena Kmieć állami temetésben részesült, és halála után magas lengyel kitüntetést kapott.

A lengyel szerzetesnővérek által működtetett gyermekotthonban önkéntesként dolgozó fiatal nőt január végén egy éjjeli rablótámadás során gyilkolták meg a bolíviai Cochabambában.

A Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek által bemutatott gyászmise előtt Helena Kmiećet karitatív munkájáért a Lengyel Köztársaság Arany Érdemkeresztjével tüntették ki.

A fiatal önkéntesben „a felebarátnak nyújtott önzetlen segítség és őszinte szeretet, a jóság jelképét búcsúztatjuk” – állt Beata Szydło miniszterelnök levelében, amelyet a kabinetfőnök, Beata Kempa olvasott fel. Helena Kmieć tevékenységét méltatva Szydło a szalvatoriánus rend alapítója, Johann Baptist Jordan jelmondatát idézte: „Amíg egyetlen olyan ember is él a földön, aki nem ismeri és nem szereti Jézust, nem szabad megpihenned!”

„Imádkozunk, hogy élete és áldozata meghozza a megbékélés, a szeretet gazdag gyümölcsét” – állt abban a levélben, melyet a gyászszertartás alkalmából a bolíviai püspöki kar küldött.

Helena Kmieć a szalvatoriánus rend világi munkatársa volt, januárban féléves misszióra érkezett Bolíviába. Halála előtti kéthetes szolgálata során a katolikus gyermekotthon felújításában segített, épp az újranyitás előtti napon gyilkolták meg. A bűntett elkövetésével két, a helyszín közelében letartóztatott bolíviai férfit gyanúsítottak meg.

Helena Kmieć a tavaly júliusi krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozó önkénteseként ismerkedett meg a Bolíviában dolgozó nővérekkel, ezt követően kezdte el az ottani munkára való felkészülést. Önkéntesként korábban Magyarországon is járt, a galgahévízi szalvatoriánusoknál 2012-ben szervezett nyári gyermektábort. A lengyel közszolgálati televízió vasárnap az ott készült fényképet is közzétette, melyen Helena magyar nemzeti színeket festett arcára.

Gyermekekkel foglalkozott Temesváron, valamint az afrikai Zambiában teljesített szolgálat során is. Polgári foglalkozása stewardess volt, a Wizz Air légitársaságnál dolgozott.

Több mint kétezer lengyel katolikus misszionárius – egyházi személyek és világiak egyaránt – teljesít szolgálatot a világ 97 országában. Az 1989-es rendszerváltás óta öt lengyel pap, valamint egy nővér szenvedett mártírhalált. Közülük két konventuális minorita szerzetest, a Peruban 1991-ben a Fényes Ösvény maoista gerillaszervezet által meggyilkolt Michał Tomaszeket és Zbigniew Strzałkowskit 2015 decemberében boldoggá avatták.

Forrás: MTI

Fotó: Wiadomosci.gazeta.pl

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás