Tiszta Forrás
2023. december 03.   
Névnap: Ferenc, Olívia

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 102
- tegnap: 131
2017.05.23. 06:00 beckerj
Hozzászólások: 4

Terrortámadás Manchesterben

Terrortámadás Manchesterben

A rendőrség terrorcselekményként kezeli a történteket. Ariana Grande teltházas koncertjén robbantottak, a koncertről távozó tömegben pánik tört ki.

Manchester rendőrfőkapitánya kedd hajnalban hivatalosan megerősítette, hogy tizenkilenc halálos áldozata és hozzávetőleg ötven sérültje van a Manchester Arena rendezvényközpontban előző éjjel történt robbantásos merényletnek.

 

Ian Hopkins az észak-angliai nagyváros rendőrkapitánysága előtt tartott rövid sajtótájékoztatóján közölte: a sérülteket hat manchesteri kórházban kezelik. Állapotukról nem mondott részleteket. 

Hopkins megerősítette azt is, hogy a rendőrség jelenleg - amíg ettől eltérő információja nincs - terrorcselekményként kezeli a történteket. A rendőrfőkapitány szerint a manchesteri rendőrség szorosan együttműködik az országos terrorelhárító rendőri hálózattal és a brit hírszerző szolgálatokkal.

Hozzátette: a rendőrség arra kéri a lakosságot, hogy kerülje a Manchester Arena környékét, mert a vizsgálat nagy erőkkel folytatódik a helyszínen. Hopkins nem tért ki arra, hogy őrizetbe vettek-e valakit a robbantással kapcsolatban.Teltházas koncerten történt a robbanás.

 

A merénylet Ariana Grande amerikai énekesnő teltházas koncertjének végén történt, a 21 ezer férőhelyes Manchester Arena bejárati csarnokában, a jegypénztárak közelében. A BBC azt írja, az aréna közlése szerint ekkor az emberek már kifele igyekeztek a koncertről.

A koncertről távozó tömegben a robbanás után pánik tört ki. A rendezvényen nagyon sok fiatal, köztük gyerekek is voltak.

A BBC amerikai biztonsági illetékeseket idézett, akik nem zárták ki, hogy öngyilkos merénylet történt, de brit hivatalos részről ezt egyelőre nem erősítették meg.

Ariana Grande énekesnő, akinek a koncertje után történt a robbantás, a Twitteren üzent rajongóinak, ahol azt írta: "Összetörtem. A szívem mélyéből nagyon sajnálom. Szavaim sincsenek."A kedd hajnali manchesteri robbantás vizsgálatába a brit közlekedési rendőrség is bekapcsolódott, mivel a Manchester Arena alatt működik az észak-angliai nagyváros egyik főpályaudvara, a Manchester Victoria Station. A hatósági tájékoztatás szerint a robbantás után a pályaudvaron leállt a vasúti közlekedés.

 
A konzervatívok felfüggesztik kampányukat

Theresa May brit miniszterelnök kedd hajnalban bejelentette, hogy a kormányzó Konzervatív Párt felfüggesztette választási kampányát. Nagy-Britanniában június 8-án előrehozott parlamenti választásokat tartanak.

May közölte azt is, hogy elnökletével kedd délelőtt értekezletet tart a brit kormány rendkívüli helyzetek esetén összeülő szakértői testülete, a COBRA. 

A miniszterelnök kifejezte együttérzését az áldozatok hozzátartozóinak, és biztosította őket arról, hogy a kormány teljes részletességgel feltárja a történtek hátterét.

Forrás: hvg

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#4    2017.05.24.   15:57:38   __
Na Zsoltikám, vajon hány liberális migránssimogató idióta fogja megint visszaadni a kitüntetéseit ezért az őszinte írásodért? De kit érdekel ez? Csak adogassák, ha nekik nem kell!

Nekünk viszont az ő demagóg embert és Istent káromló (mert az életet Isten adja és az szent!) dumájuk nem kell, hanem a keresztény, Szent István királyunk értékeit valló hitünk, életünk, nyugodt mindennapjaink kellenek. És mehetnek a Soros bérencek a jó fenébe hazánkból, ők ne dirigáljanak nekünk abban, hogy mi mit akarunk.

Viszont idő kérdése sajnos, hogy az EU a CEU miatt mikor fog nekünk keresztbe tenni, ezért inkább ezerszer Moszkva, mint Brüsszel. Nem állítom, hogy Putyin egy szent, de a népét összekovácsolja az ortodox keresztény hite és ő maga ezt kihasználva próbálja az országát a nyugattól megmenteni. Eddig még elég sikeresen hála Istennek....
#3    2017.05.24.   08:05:54   Kriszta

De hát tudtuk…

Igen, tudtuk előre. Pontosan tudtuk, hogy csak idő kérdése, és valahol be fog következni. Valahol majd megint felrobban egy bomba, valahol megint közénk hajt egy teherautó, valahol ismét megkéselnek valakit közülünk az utcán.

Most Manchester lett a helyszín. Éppen Manchester, Anglia, a brexit küszöbén. Manchester, egy koncert, huszonkét áldozat – döntő többségük tizenéves lány –, ötvenkilenc sebesült. Pánik, kétségbeesés, szolidaritás, szép szavak, gyertyák.

De hát tudtuk előre.

És most, ebben a nyomorult pillanatban, ahogy leírom ezeket a sorokat, most is tudom, és mindannyian tudjuk. Tudjuk, hogy csak idő kérdése, és bekövetkezik megint. És majd megint nézzük megrendülve a borzalom képsorait, és feledésbe merül majd Manchester, ahogy feledésbe merült az összes többi is, mert mindig lesz egy új, tudjuk, várjuk, és nem is félünk, mert nincsen bennünk semmilyen normális önvédelmi reflex.

Tőlünk annyira futja, hogy majd megint mondunk szép szavakat, elhelyezzük a szolidaritás és a gyász virágait, meggyújtjuk az emlékezés gyertyáit és elmondjuk az összes kötelező lózungot a szeretetről meg arról, hogy nem szabad általánosítani, és a mi lelkünket nem fogja megtörni a terror, és a terroristák soha nem fogják elérni a céljukat.

„Ez még csak a kezdet” – mondja a kamerába egy arab terrorista az Iszlám Állam által közzétett videón, amelyben üdvözlik és magukra vállalják a manchesteri merényletet.

Igen. Tudjuk. Tudjuk, és nem teszünk semmit. Tudjuk, hogy háborút indítottak ellenünk, és gyertyákat gyújtogatunk, mint a nyálfolyató idióták.

Ha a mindennapi életben valaki újra és újra belenyúl a konnektorba, újra és újra átmegy a piroson a száguldó autók között, újra és újra bemegy abba a kocsmába, ahol mindig megverik és újra és újra beleköt azokba, akik megverik, ha valakihez mindig betörnek, ennek ellenére nyitva hagyja az ajtaját és kiírja, hogy hol tartja az értékeit, nos, az ilyen embert gyámság alá helyezik, sőt leginkább elviszik egy szép kastélyba, amelyet elegáns park vesz körül, mindig halk zene szól, kedves emberek intézik a dolgokat fehér köpenyben, és rács van az ablakokon.

Amikor Európa teszi ezt, kollektíven, akkor az önsorsrontás, az ön- és közveszély neve „európai értékek” meg „liberális demokrácia”. Onnan lehet megismerni az európai értékeket és a liberális demokráciát, hogy egészen kiválóan tud gyertyát gyújtani az ellenség által megölt halottai emlékére, csodálatosan tud virágokat elhelyezni a halottai vérében ázó aszfalton, és nagyszerűen tud állig felfegyverzett kommandósokat kiállítani UTÓLAG a merényletek helyszínére, miután elszállították a holtakat és a sérülteket.

Egyetlenegyet nem tud ez az Európa: leszámolni egyszer s mindenkorra az ellenségeivel és megvédeni önmagát – bármi áron. Ezt nem tudjuk. Csak azt tudjuk, most is, hogy csak idő kérdése, és megtörténik megint. Csak azt tudjuk, hogy most szerte Európában az arab negyedek, a no-go zónák mélyén tízezrek ünneplik titokban a gyaurok halálát és éltetik hősként a gyilkosokat. A mi gyilkosainkat. Ezt tudjuk, de nem teszünk semmit, legfeljebb annyit, hogy haragosan kijelentjük: nincsenek is no-go zónák!

Eközben ma Londonban a leggyakoribb fiúnév a született gyerekek között az, hogy ALI.
(Norvégiában,Svédországban pedig a MOHAMED. *szerk.)

Halálra vagyunk ítélve. És meg is érdemeljük. Illetve nem, mégsem. Európa nyugati fele van halálra ítélve, és ha az ottani polgárok mindezt eltűrik, akkor meg is érdemlik a sorsukat. Itt, az egykori fal innenső felén még eleven az önfenntartás ösztöne. Nyugaton ezt úgy hívják: az európai értékek megsértése. Az. Jó, ha tudjuk: ez maga a túlélés záloga. És sajnos nem volt senki, aki ezt elmondta volna időben azoknak a szerencsétlen tiniknek, akiket most el fogunk temetni.

A legfiatalabb áldozat egy nyolcéves kislány – uramisten! Egy nyolcéves kislánynak is meg kellett halnia, csak azért, hogy ezek a nyomorultak bebizonyítsák: arra is képtelenek vagyunk, hogy megvédjük a gyerekeinket. Azt akarják értésünkre adni, hogy gyengék vagyunk, alávalóak vagyunk, hitványak vagyunk, hiszen a családunkat sem tudjuk megvédeni. Ezért lettek célpontok az európai nők, ezért az üzenetért.

Mert abban a leírhatatlan, középkori, alantas világban, ahol ezeknek a gazembereknek a lelke és a tudata él, nincs nagyobb megaláztatás és megalázás, mint megbecsteleníteni az ellenség asszonyait, leányait. Pontosan ezért esnek neki az utcákon és a tereken a nőknek, ezért fogdossák, tapogatják őket a mocskos kezeikkel, ezért erőszakolják meg a gyereklányokat és az öregasszonyokat is, hogy értésünkre adják: semmik és senkik vagyunk.

És most a gyerekek lettek kiszemelve áldozatnak. A legvédtelenebbek, legkiszolgáltatottabbak, legnaivabbak – s persze a legdrágább kincseink. Ezért robbant most a bomba Manchesterben azon a koncerten, ahol a nézők döntő többsége tini, sőt tinilány.

Ennél aljasabbat, ennél gyávábbat, ennél mocskosabbat már el sem követhettek volna. Ezért ki kellene irtani az összes dzsihadistát, iszlamista terroristát, hogy írmagjuk se maradjon – és kitakarítani egyszer s mindenkorra őket erről a kontinensről! Ehelyett majd megint jön a szokásos picsogás, meg a figyelmeztetés, hogy ne legyünk iszlamofóbok. Hát persze…

Minden egyes migránspárti, bevándorláspárti politikust, nem kormányzati szervezetet, idióta „jogvédőt” oda kellene ültetni a vádlottak padjára, a gyilkosok mellé. Mert nagyobb a felelősségük még annak a nyomorult iszlamista állatnak a felelősségénél is, aki felrobbantotta a bombát. Ameddig Európa ezt nem fogja fel, addig menthetetlen. Sajnálom.

Bayer Zsolt
Magyar Idök
#2    2017.05.23.   20:04:12   __
Megkerestem konkrétan a lányom emailjét, és ezt írta benne:
"Femina - Gyerek - Az egész világ rajong az anyukáért, aki tündérmeseként fotózza a család életét":
http://femina.hu/gyerek/elena-shumilova-idilli-gyerekkor/

Nekem is hasonló volt
#1    2017.05.23.   19:49:19   __
Breaking news:
Manchesteri terror: őrizetben egy férfi, 8 éves kislány is a halottak közt:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170523-terrortamadas-menchester-nagy-britannia-iszlam-allam.html

Gondolkodom: 8 éves kislány a halottak között...de miért is? Mit keres egy ilyen gyermek az édesanyjával egy 23 éves (nem éppen tini) sztár koncertjén?
Talán én vagyok túl maradi? 8 éves korában a kislányomat és a 4 évvel fiatalabb öccsét még bábszínházba, állatkertbe és cirkuszba vittem....Ennyit változott a világ azóta? De vajon ezzel lépést kell minden édesanyának tartania a mai liberális világban kockáztatva a gyermeke életét egy ilyen tömött stadionban az EU-ban, ahol már évek óta nyilvános a terror veszély? Miért? Mert mindenki ezt csinálja?

Anyák napjára a 34 éves lányom, aki szintén UK-ban él a férjével, csak délen és nem északon, megköszönte nekem, hogy milyen szép gyermekkora volt a sok kirándulással, meséléssel mesekönyvből és az "Öreg néne őzikéjével", amit még az akkor divatos dia vetítőn meséltem el neki. 8 éves volt? Nem, sokkal több....és rengeteg időt töltött a szabadban, gyíkokat meg vadkacsákat hozott haza a kertes házba, ahol legfeljebb a "Hupikék törpikék" magnó kazetta szólt neki a 8-ik szülinapján....Szóval ha előröl kezdhetném sem csinálnám másként és a felnőtt lányom sem akarná modernebbül...
A fiam is nemrég köszönte meg, hogy milyen jó volt a gyerekkora számítógép nélkül....
Ma is lehetne így nevelni gyermekeinket, de a liberális világ rákényszeríti az akarat gyenge szülőkre a menő stílust, kár, mert gyermekek életébe kerül :(