Tiszta Forrás
2023. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
16 látogató

Látogatások

- ma: 11
- tegnap: 161
2017.06.04. 06:15 JóB
Hozzászólások: 8

Terrortámadás Londonban

Terrortámadás Londonban: gázolás, késelés, hat halott, 30 sérült

2017-06-03T224026Z 2060411646 RC13920398B0 RTRMADP 3 BRITAIN-SEC
 
 
 
 
 

Az Iszlám Állam vállalta magára a szombat esti londoni merényletet, amelyben heten meghaltak, és negyvennyolcan megsérültek.

„Az Iszlám Állam harcosainak egy alakulata hajtotta végre a tegnapi londoni támadást” – idézi az MTI a dzsihadista terrorszervezet közleményét, amit az Aamák hírügynökség tett közzé.

Vasárnap késő estig tizenkét embert tartóztattak le a terrortámadással összefüggésben. A Sky News és a BBC is azt írta, hogy hét nőt vettek őrizetbe. Később egy 55 éves férfit szabadon engedtek, őt semmivel sem gyanúsították meg.

Megnevezték az első áldozatot

Közben kiderült, hogy az egyik halálos áldozat kanadai állampolgár. Chrissy Archibald családja közleményben tudatta, hogy a nő „egész életében azért küzdött, hogy minden embert értékesnek tekintsenek és tiszteljenek”. Szociális munkásként hajléktalanokon segített, és azért utazott Európába, hogy a vőlegényével lehessen.

Olaszországban is szigorítanak

Rómában összeült a nemzetbiztonsági tanács, és úgy döntöttek, hogy új biztonsági protokollt léptetnek életbe. Ez azzal jár majd, hogy a leglátogatottabb tengerparti üdülőhelyeken teljesen lezárják a járművek elől az utcákat és a tereket. Kiemelten figyelnek majd 1700 rendezvényt, koncertet, fesztivált és más tömeges programot.

A biztonsági készültség szintje továbbra is kiemelt marad. Ennél magasabb szintre csak akkor emelkedhet, ha Olaszország területén követnek el terrortámadást.

Megtartják a választásokat

Szombaton este kevéssel tíz óra után egy fehér furgon 80 km/órás sebességgel végigszáguldott a London Bridge-en, és járókelőket ütött el. Néhány perccel később a kocsi karambolozott, majd a benne ülők késekkel megtámadtak több kocsmát és éttermet. Nyolc perccel a riasztás után a rendőrök mindhárom terroristát lelőtték a Wheatsheaf Pubnál. Ötven golyóval végeztek velük.

Theresa May brit miniszterelnök a szokásosnál is keményebb beszédben ítélte el a merényletet, és bejelentette, hogy a kijelölt időpontban, csütörtökön megtartják a választásokat.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#8    2017.06.10.   13:09:21   Kriszta
Előzmény: #6

Módosítva: 2017.06.10.   16:19:05-kor Kriszta által
#7    2017.06.07.   18:20:53   Kriszta
Övék a mennyek országa

Siklósi Beatrix és Marossy Géza közel-keleti keresztényüldözésről szóló dokumentumfilmjét a Duna Televízió hétfőn este mutatta be. A dokumentumfilm bővelkedik megrázó képsorokban, döbbenetes találkozásokban és megrendítő vallomásokban.

link:
http://www.hirado.hu/2017/06/06/itt-nezheti-vissza-az-ovek-a-mennyek-orszaga-cimu-filmet/
Módosítva: 2017.06.08.   07:47:03-kor Kriszta által
#6    2017.06.06.   21:30:52   JóB
A legújabb:

Lövöldözés volt Párizsban a Notre Dame székesegyház előtt. A hírek szerint egy terrorista kalapáccsal támadt rá a rendőrökre, akik tüzet nyitottak rá. Az első jelentések szerint a támadó nem halt meg, egy rendőr is megsebesült.

Franciaországban rendkívüli állapot van érvényben 2015 novembere óta, amikor 130 embert öltek meg egy szórakozóhelyen terroristák. Az elmúlt két évben több mint 230 embert gyilkoltak meg terrortámadásban az országban.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Meg kellene végre nevezni a háttérben meghúzódó felbujtókat, és az európai népárulókat is – mert a júdások közöttünk élnek!
#5    2017.06.06.   16:58:10   __
És vissza Londonhoz:

http://www.origo.hu/nagyvilag/20170606-a-londoni-terrorista-a-metronal-dolgozott.html

"Állítólag nem engedte a kicsinek, hogy tévét nézzen, nehogy a nyugati propaganda megfertőzze, és meleg legyen."

Azt nem értem, ha annyira gyűlölik a melegeket, leszbikusokat, stb. akkor miért az egész héten keményen dolgozó, szombaton pihenni vágyó, egy kávét megivó rendes emberek torkát vágyják el? És, most bocsánat, de miért nem a buzibárban szodomafertőként fetrengőket ölnek meg? Tudom, hogy ők is Isten gyermekei, de a bűnben a mocsokban élnek... Az átlag ember pedig aki a hídon sétál vagy éppen egy kávézóban megiszik egy sört, rövidet és elbeszélget mellette.... miért bűnösök ezek az emberek az ő szemükben?
#4    2017.06.06.   16:49:44   __
Előzmény: #3
Az ő "természetes" kultúrájuk....vajon mikor jönnek már rá a libsi eu-s hangadók, hogy ez nem egyezik a miénkkel?
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170606-kovekkel-tamadjak-a-buszokat.html

Amúgy egyszerűen nem is értem: nem utaznak busszal? és miért nem? mert nem dolgoznak? akkor ki tartja el őket? az EU? és miért jó ez az EU-nak? Na nem folytatom.....
#3    2017.06.06.   16:45:16   __
Istennek legyen hála, hogy nem "Francia" honban élünk, mert ott mint nők, már nem is számítanánk embernek:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170531-migransok-vernek-noket-parizs-belvarosaban-de-az-uj-elnokot-nem-erdekli.html

Nekik lehet, nyílt rasszizmus:
http://www.origo.hu/nagyvilag/20170605-megeroszakoltak-es-megkinoztak-muszlim-kamaszok-egy-lanyt-mert-francia.html
#2    2017.06.04.   09:51:13   JóB
A magyar kormány közleménye a terrortámadással kapcsolatban:

A magyar kormány elítéli a szombat éjszakai londoni terrortámadásokat - közölte Szijjártó Péter külügyminiszter. A miniszter szerint a merénylet időzítése azt is jelzi, hogy a terroristák el akarják törölni a keresztény kultúrát.

http://www.origo.hu/itthon/20170604-szijjarto-a-terroristak-a-kereszteny-kulturat-is-el-akarjak-torolni.html

A minisztérium közleménye szerint a kormány a lehető leghatározottabban elítéli a londoni, terrortámadásokat, a merénylet módja és pünkösdi időzítése azt mutatja, hogy a terroristák "semmilyen aljasságtól nem riadnak vissza", sőt

"egyértelmű, hogy a keresztény vallásunkat és kultúránkat is el akarják törölni".

A sokadik terrortámadás után "Európának végre ki kell mondania, hogy nem akarunk a terrorral együtt élni" - jelentette ki Szijjártó Péter. Erre a "szörnyű kihívásra" egyetlen jó válasz van:

"az Európába súlyos terrorveszélyt hozó illegális bevándorlás teljes megállítása, valamint a terrorral szembeni zéró tolerancia meghirdetése. Minden mással a saját pusztulásunkat idézzük elő" - hangsúlyozta.

#1    2017.06.04.   09:40:14   Kriszta
+1 :(

Egy afgán menedékkérő megölt egy ötéves orosz kisfiút szombat este egy bajorországi menekültszálláson.

Az incidens a Regensburg melletti Arnschwang egyik menekültszállásán történt, a rendőrök lelőtték a támadót, egy 41 éves afgán férfit. A szűkszavú rendőrségi tájékoztatóból még annyit lehet tudni, hogy az afgán férfi súlyosan megsebesítette a megölt kisfiú édesanyját is, de ő túlélte a támadást. Több szemtanú, így a megölt kisfiú bátyja és egy rendőr is sokkos állapotba került a látottaktól.

Forrás: Pestisrácok.hu