Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 34
- tegnap: 162
2017.06.21. 07:55 JóB
Hozzászólások: 3

Terror Európában: a célpont ismét Brüsszel

Terror Európában: a célpont ismét Brüsszel

Robbantás Brüsszelben - lelőtték az elkövetőt

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart és a város főterét egy időre. A támadó meghalt.

 

Meghalt a Brüsszel központi pályaudvarán elkövetett merényletkísérlet feltételezett elkövetője – közölte szerdán a belga ügyészség.

Az egyelőre ismeretlen férfi a pályaudvar pénztárainál hozta működésbe kedden a nála lévő robbanószerkezetet, amikor a katonai járőr felfigyelt rá.

 

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy “Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző katonák pedig meglőtték a támadót.

A hatóságok az eset miatt kiürítették Brüsszel főterét, az odavezető utcákat, valamint a központi pályaudvart. Mint az ügyészség később közölte, ez utóbbi intézkedést elővigyázatosságból hajtották végre. Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt.

Katonák járőröznek a brüsszeli központi pályaudvarnál, ahol robbanás történt 2017. június 20-án. A belga sajtó szerint rendőrök meglőttek egy robbanóövet viselő merénylőt. A hatóságok felfüggesztették a vonatközlekedést a pályaudvaron, és több metróvonalat is lezártak. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Szemtanúk beszámolója szerint érezhető volt a robbanás keltette légnyomás, de mint a hatóságok közölték, nincsenek áldozatok vagy sebesültek. A tudósítások szerint ugyanakkor pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahová a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki.

 

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik az esetet.

 

Charles Michel belga kormányfő, aki Jan Jambon belügyminiszterrel a brüsszeli válságközpontból követi az eseményeket, arra kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a rendőrség utasításainak. A miniszterelnök egyben szerda 9 órára rendkívüli ülésre összehívta a királyság biztonsági tanácsát.

 

A belga főváros több pályaudvarán felfüggesztették a vonatközlekedést, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek. Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban még mindig hármas, azaz “súlyos” fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, “lehetséges és valószínű” terrortámadás.

 

Korábban írtuk:

A robbanást követően a belga rendőrség a brüsszeli központi pályaudvart evakuálta, majd nem sokkal 23 óra után feloldották a kordont. A pályaudvarra azonban továbbra sem lehet bemenni.

Egy robbanómellényt viselő támadót egy járőröző katona ártalmatlanított a helyi sajtó kedd esti jelentései szerint. A rendőrség azt közölte, hogy nincsenek sebesültek és “ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet”. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint tűzszerészeket várnak a helyszínre, mivel a támadót nem mozdítják el a helyszínről, annak a testére továbbra is rá volt erősítve a robbanó mellény. Annak hatástalanítását követően szállították el a merénylőt.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros több pályaudvarán, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek egy jó ideig.

 

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy nem sokkal 21 óra előtt egy “Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltással egy férfi robbantott a központi pályaudvaron. Egy kisebb robbanást lehetett hallani. Az első híradások még lövésekről is szóltak.

Az MTVA tudósítója szerint a férfin egy robbanóöv és egy hátizsák volt, szemtanúk pedig arról számoltak be, hogy egy koffert tolt maga előtt. Áldozatokról egyelőre nincs hír.

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak. Belgiumban továbbra is a legnagyobb a terrorkészültség. Rendőrök és állig felfegyverzett katonákkal telt meg Brüsszel is.

Charles Michel belga kormányfő arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait. Egyes hírek szerint lehettek tettestársai is a férfinak.

forrás: BBC/MTI/M1 Híradó

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó anyagok:

- Terrortámadást akadályoztak meg Brüsszelben:

http://index.hu/kulfold/2017/06/20/belgium_brusszel_robbanas_fopalyaudvar/

- Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron:

http://inforadio.hu/kulfold/2017/06/20/robbanas_a_brusszeli_fopalyaudvaron/

- Suspect fatally shot in Brussels Central Station terror attack

http://edition.cnn.com/2017/06/20/europe/brussels-train-station-incident/index.html

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#3    2017.06.22.   17:53:43   JóB
A hír bizarr, és egyben sokkoló: Molenbeek lehet a terroristák egyik európai logisztikai bázisa

http://www.hirado.hu/2017/06/22/molenbeek-lehet-a-terroristak-egyik-europai-logisztikai-bazisa/?google_editors_picks=true

Molenbeek mint ˝lakókörnyezet˝ ráadásul már többszörösen visszatérő problémaként jelentkezik biztonsági szempontból Európában, a korábbi párizsi merényletek, a brüsszeli robbantások elkövetői közül többen is onnan érkeztek. ˝Ez a negyed, mint logisztikai bázis működik Európában˝ – szögezte le Horváth József.

A városrész olyan mélyen beágyazódott zárványként működik Brüsszelen belül, hogy még a törvények sem adnak lehetőséget teljes lezárására, alapos átfésülésére. A belga kormány ráadásul – fűzte hozzá a szakértő – a jelek szerint nem is vállalja fel mindennek az ódiumát.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Molenbeek Brüsszel egyik városrésze, mindössze 6-7 km-re található az Európa parlamenttől. Ha itt van az iszlám terroristák logisztikai központja, akkor mit is várhatunk az Európai parlament vezetőitől?

Ha Washingtonban a Fehér Háztól, vagy Moszkvában a Kremltől 6 km-re működne egy terrorista bázis, akkor az illetékes vezetőket már régen elzavarták volna a hivatalukból.
#2    2017.06.22.   11:42:19   __
Félreértés ne essék: én is hiszem, hogy minden embernek joga van, hogy a szülőföldjén ember módjára élhessen és ne a mammon által gerjesztett háborúk gyötörjék a gyermekeket, asszonyokat, családokat halálra! Sír a lelkem mikor a képsorokat látom róluk a híradásokban, de akkor meg háborgott amikor a magyar határon átdobták a gyermekeiket a kerítés túloldalára.

De! ezek a főleg FIATAL FÉRFI "migránsok" nem azok, akiknek hiszik, vagy épp tudatosan beállítják őket. Nap, mint nap bebizonyosodik, hogy mielőtt MAGYARORSZÁG két éve meg nem állította a beáramlást, ezek a terroristák a nyitott határ miatt ellepték a nyugatot, és mióta lezártuk kerítéssel az útvonalaikat egyre kevesebben tudnak beszivárogni. Ez már a nyugaton nem sokat segít, mert vannak elegen, de a mi hazánk legalább élhető maradt és megmaradt. Sok politikusnak igaza van abban, (direkt név nélkül) hogy meg kell állítani a háborút, és ott a hazájukban kell a nyomorult sorsra jutó embereket segíteni humanitáriusan mindennel, amire szükségük van. Hány és hány, most Törökország valamelyik menekült táborában nyomorgó családfő nyilatkozott, hogy ő nem akar idejönni, haza akar menni, mert boltja volt, megélhetése volt, mielőtt egy nagy hatalom (direkt név nélkül) ki nem robbantotta a háborút, az úgynevezett arab tavaszt minden muszlim országban. Neki viszont nem az az érdeke, hogy ezek a szerencsétlen emberek létezhessenek emberi körülmények között saját hazájukban saját vallásukban, hanem az, hogy Európát elárasszák a terroristákkal, és a kereszténységet kiirtva muszlimmá tegyék! Az EU vezetői viszont vagy nem akarják ezt észrevenni, vagy az Abba nagy slágercímét idézve: Money, money, money......., feláldozva ezért a saját gyermekeik, unokáik jövőit is.
#1    2017.06.22.   11:22:34   __
Drága jó Istenem! Hálát adok neked, hogy kis hazánkban nem kell mindennap erre az őrületre kelni és feküdni, biztonságban járhatunk az utcákon a nap minden percében (leszámítva a napi bűncselekményeket, ami mindenhol a sátán keze nyomán jelen van), nem kell rettegnünk, hogy egy hídon átmenve, vagy épp egy fárasztó munkával terhelt nap után egy fagyit elnyalva egy kávézó teraszán lekalasnyikoznak, elvágják a torkunkat, vagy belénk hajt egy teherautó, stb. sajnos hosszú a repertoár! Ez mind a józan belátó képességű, bár korántsem hiba nélkül való kormányfőnknek köszönhető. Hálát adok azért is, hogy nem enged a 21-ből, és nem hagyja Szent István királyunk országát elárasztani a migránsoknak nevezett vadakkal!

Sajnos egyházunknak van egy szégyen foltja is a váci püspök személyében, aki egyedüli módon feszegeti a józan ész határait és kiforgatja Jézus tanítását:

http://index.hu/belfold/2017/06/20/ket_magyar_puspok_racafol_a_menekulellenes_kormanypropagandara/

De hála Istennek büszkék lehetünk a többi vezetőre, pl. az ezen a honlapon már többször megjelenített veszprémi érsek nyilatkozataira, aki kellő teológiai felkészültséggel látja a veszélyt, ami a "keresztény" nyugatra leselkedik, vagyis már ami még van belőle. Isten áldja meg életét aranymiséje ünneplésével és adja meg, hogy még hosszú ideig szolgálhassa az igazságot, amit csak kevesen mernek kimondani a katolikus egyházban! Amen.