Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 770
- tegnap: 1252
2017.06.21. 07:55 JóB
Hozzászólások: 3

Terror Európában: a célpont ismét Brüsszel

Terror Európában: a célpont ismét Brüsszel

Robbantás Brüsszelben - lelőtték az elkövetőt

Egy robbanást követően kiürítették kedd este a brüsszeli főpályaudvart és a város főterét egy időre. A támadó meghalt.

 

Meghalt a Brüsszel központi pályaudvarán elkövetett merényletkísérlet feltételezett elkövetője – közölte szerdán a belga ügyészség.

Az egyelőre ismeretlen férfi a pályaudvar pénztárainál hozta működésbe kedden a nála lévő robbanószerkezetet, amikor a katonai járőr felfigyelt rá.

 

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy szemtanúk egy “Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallottak, majd egy robbanást és lövéseket. A közelben járőröző katonák pedig meglőtték a támadót.

A hatóságok az eset miatt kiürítették Brüsszel főterét, az odavezető utcákat, valamint a központi pályaudvart. Mint az ügyészség később közölte, ez utóbbi intézkedést elővigyázatosságból hajtották végre. Pierre Meys, a brüsszeli tűzoltóság szóvivője megerősítette, hogy egy kisebb robbanás történt.

Katonák járőröznek a brüsszeli központi pályaudvarnál, ahol robbanás történt 2017. június 20-án. A belga sajtó szerint rendőrök meglőttek egy robbanóövet viselő merénylőt. A hatóságok felfüggesztették a vonatközlekedést a pályaudvaron, és több metróvonalat is lezártak. (MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Szemtanúk beszámolója szerint érezhető volt a robbanás keltette légnyomás, de mint a hatóságok közölték, nincsenek áldozatok vagy sebesültek. A tudósítások szerint ugyanakkor pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahová a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki.

 

Eric Van Der Sypt, a belga szövetségi ügyészség szóvivője bejelentette, hogy meghiúsított terrortámadásként kezelik az esetet.

 

Charles Michel belga kormányfő, aki Jan Jambon belügyminiszterrel a brüsszeli válságközpontból követi az eseményeket, arra kérte az embereket, hogy tegyenek eleget a rendőrség utasításainak. A miniszterelnök egyben szerda 9 órára rendkívüli ülésre összehívta a királyság biztonsági tanácsát.

 

A belga főváros több pályaudvarán felfüggesztették a vonatközlekedést, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek. Tavaly március 22-én a belga fővárosban a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban még mindig hármas, azaz “súlyos” fokozaton tartják a terrorkészültségi szintet. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, “lehetséges és valószínű” terrortámadás.

 

Korábban írtuk:

A robbanást követően a belga rendőrség a brüsszeli központi pályaudvart evakuálta, majd nem sokkal 23 óra után feloldották a kordont. A pályaudvarra azonban továbbra sem lehet bemenni.

Egy robbanómellényt viselő támadót egy járőröző katona ártalmatlanított a helyi sajtó kedd esti jelentései szerint. A rendőrség azt közölte, hogy nincsenek sebesültek és “ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet”. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint tűzszerészeket várnak a helyszínre, mivel a támadót nem mozdítják el a helyszínről, annak a testére továbbra is rá volt erősítve a robbanó mellény. Annak hatástalanítását követően szállították el a merénylőt.

A vonatközlekedést felfüggesztették a belga főváros több pályaudvarán, a metróvonalakat lezárták és a buszok sem közlekedtek egy jó ideig.

 

A La Libre Belgique című napilap arról számolt be, hogy nem sokkal 21 óra előtt egy “Allahu Akbar!” (Allah a leghatalmasabb) kiáltással egy férfi robbantott a központi pályaudvaron. Egy kisebb robbanást lehetett hallani. Az első híradások még lövésekről is szóltak.

Az MTVA tudósítója szerint a férfin egy robbanóöv és egy hátizsák volt, szemtanúk pedig arról számoltak be, hogy egy koffert tolt maga előtt. Áldozatokról egyelőre nincs hír.

A tudósítások szerint pánik tört ki a helyiekkel és turistákkal zsúfolt környéken, ahol a rendőrök nagy erőkkel jelen vannak. Belgiumban továbbra is a legnagyobb a terrorkészültség. Rendőrök és állig felfegyverzett katonákkal telt meg Brüsszel is.

Charles Michel belga kormányfő arra kérte az embereket, hogy kövessék a rendőrség utasításait. Egyes hírek szerint lehettek tettestársai is a férfinak.

forrás: BBC/MTI/M1 Híradó

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Kapcsolódó anyagok:

- Terrortámadást akadályoztak meg Brüsszelben:

http://index.hu/kulfold/2017/06/20/belgium_brusszel_robbanas_fopalyaudvar/

- Robbanás a brüsszeli főpályaudvaron:

http://inforadio.hu/kulfold/2017/06/20/robbanas_a_brusszeli_fopalyaudvaron/

- Suspect fatally shot in Brussels Central Station terror attack

http://edition.cnn.com/2017/06/20/europe/brussels-train-station-incident/index.html

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#3    2017.06.22.   17:53:43   JóB
A hír bizarr, és egyben sokkoló: Molenbeek lehet a terroristák egyik európai logisztikai bázisa

http://www.hirado.hu/2017/06/22/molenbeek-lehet-a-terroristak-egyik-europai-logisztikai-bazisa/?google_editors_picks=true

Molenbeek mint ˝lakókörnyezet˝ ráadásul már többszörösen visszatérő problémaként jelentkezik biztonsági szempontból Európában, a korábbi párizsi merényletek, a brüsszeli robbantások elkövetői közül többen is onnan érkeztek. ˝Ez a negyed, mint logisztikai bázis működik Európában˝ – szögezte le Horváth József.

A városrész olyan mélyen beágyazódott zárványként működik Brüsszelen belül, hogy még a törvények sem adnak lehetőséget teljes lezárására, alapos átfésülésére. A belga kormány ráadásul – fűzte hozzá a szakértő – a jelek szerint nem is vállalja fel mindennek az ódiumát.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Molenbeek Brüsszel egyik városrésze, mindössze 6-7 km-re található az Európa parlamenttől. Ha itt van az iszlám terroristák logisztikai központja, akkor mit is várhatunk az Európai parlament vezetőitől?

Ha Washingtonban a Fehér Háztól, vagy Moszkvában a Kremltől 6 km-re működne egy terrorista bázis, akkor az illetékes vezetőket már régen elzavarták volna a hivatalukból.
#2    2017.06.22.   11:42:19   Pela
Félreértés ne essék: én is hiszem, hogy minden embernek joga van, hogy a szülőföldjén ember módjára élhessen és ne a mammon által gerjesztett háborúk gyötörjék a gyermekeket, asszonyokat, családokat halálra! Sír a lelkem mikor a képsorokat látom róluk a híradásokban, de akkor meg háborgott amikor a magyar határon átdobták a gyermekeiket a kerítés túloldalára.

De! ezek a főleg FIATAL FÉRFI "migránsok" nem azok, akiknek hiszik, vagy épp tudatosan beállítják őket. Nap, mint nap bebizonyosodik, hogy mielőtt MAGYARORSZÁG két éve meg nem állította a beáramlást, ezek a terroristák a nyitott határ miatt ellepték a nyugatot, és mióta lezártuk kerítéssel az útvonalaikat egyre kevesebben tudnak beszivárogni. Ez már a nyugaton nem sokat segít, mert vannak elegen, de a mi hazánk legalább élhető maradt és megmaradt. Sok politikusnak igaza van abban, (direkt név nélkül) hogy meg kell állítani a háborút, és ott a hazájukban kell a nyomorult sorsra jutó embereket segíteni humanitáriusan mindennel, amire szükségük van. Hány és hány, most Törökország valamelyik menekült táborában nyomorgó családfő nyilatkozott, hogy ő nem akar idejönni, haza akar menni, mert boltja volt, megélhetése volt, mielőtt egy nagy hatalom (direkt név nélkül) ki nem robbantotta a háborút, az úgynevezett arab tavaszt minden muszlim országban. Neki viszont nem az az érdeke, hogy ezek a szerencsétlen emberek létezhessenek emberi körülmények között saját hazájukban saját vallásukban, hanem az, hogy Európát elárasszák a terroristákkal, és a kereszténységet kiirtva muszlimmá tegyék! Az EU vezetői viszont vagy nem akarják ezt észrevenni, vagy az Abba nagy slágercímét idézve: Money, money, money......., feláldozva ezért a saját gyermekeik, unokáik jövőit is.
#1    2017.06.22.   11:22:34   Pela
Drága jó Istenem! Hálát adok neked, hogy kis hazánkban nem kell mindennap erre az őrületre kelni és feküdni, biztonságban járhatunk az utcákon a nap minden percében (leszámítva a napi bűncselekményeket, ami mindenhol a sátán keze nyomán jelen van), nem kell rettegnünk, hogy egy hídon átmenve, vagy épp egy fárasztó munkával terhelt nap után egy fagyit elnyalva egy kávézó teraszán lekalasnyikoznak, elvágják a torkunkat, vagy belénk hajt egy teherautó, stb. sajnos hosszú a repertoár! Ez mind a józan belátó képességű, bár korántsem hiba nélkül való kormányfőnknek köszönhető. Hálát adok azért is, hogy nem enged a 21-ből, és nem hagyja Szent István királyunk országát elárasztani a migránsoknak nevezett vadakkal!

Sajnos egyházunknak van egy szégyen foltja is a váci püspök személyében, aki egyedüli módon feszegeti a józan ész határait és kiforgatja Jézus tanítását:

http://index.hu/belfold/2017/06/20/ket_magyar_puspok_racafol_a_menekulellenes_kormanypropagandara/

De hála Istennek büszkék lehetünk a többi vezetőre, pl. az ezen a honlapon már többször megjelenített veszprémi érsek nyilatkozataira, aki kellő teológiai felkészültséggel látja a veszélyt, ami a "keresztény" nyugatra leselkedik, vagyis már ami még van belőle. Isten áldja meg életét aranymiséje ünneplésével és adja meg, hogy még hosszú ideig szolgálhassa az igazságot, amit csak kevesen mernek kimondani a katolikus egyházban! Amen.