Tiszta Forrás
2022. december 08.   
Névnap: Mária, Emőke

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
24 látogató

Látogatások

- ma: 81
- tegnap: 130
2017.07.01. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Valaki még ezen meglepődik? Én már egyáltalán nem!

Valaki még ezen meglepődik? Én már egyáltalán nem!

 

 

 

Németországban megszavazták a homoszexuális házasságot – a püspökök reakciója

 

 

Heiner Koch, Berlin érseke bírálta a Bundestag június 30-i döntését, hogy engedélyezi a „házasságot mindenki számára”.

A német parlament június 30-án, pénteken délelőtt szavazta meg a törvényt, amely megnyitja a házasság definícióját a homoszexuális párok előtt is. „Sajnálom, hogy a törvénykezés mellőzte a házasság fogalmának alapvető tartalmát” – fogalmazott Koch érsek, aki a német püspöki konferencián belül a családpasztoráció felelőse.

A főpásztor szerint „a parlamenti tagok archiválták a partnerkapcsolatok különböző formáinak pontos felfogását”. „A különbségtétel nem jelent diszkriminációt.” Az érsek sajnálatának adott hangot „a házasság hagyományos felfogásának felhígítása miatt”. „Szomorú, hogy a házasság intézménye belekerült a politikai stratégiák gépezetébe. A házasság nem ezt érdemli” – tette hozzá Heiner Koch berlini érsek.

A német parlament jóváhagyta az egynemű személyek házasságát, a szociáldemokraták törvénytervezetét. A törvényt 393 igen és 226 nem szavazattal fogadták el, három hónappal a választások előtt. Az új törvény értelmében a homoszexuális párok teljes joggal házasodhatnak és fogadhatnak örökbe gyermekeket. Angela Merkel, bár lelkiismereti szabadságot engedélyezett a szavazásban frakciója tagjainak, nemmel szavazott: „Számomra a házasság egy férfi és egy nő köteléke, és így értelmezi a német alkotmány 6. cikkelye.”

Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke rámutatott: „A házasság – nem csak keresztény meggyőződésből – egy férfi és egy nő élet- és szeretetközössége. Olyan egység, amely összhangban van azzal az állandó alapelvvel, hogy alapvetően nyitott az élet átadására. Úgy gondoljuk, hogy az államnak továbbra is védelmeznie és ösztönöznie kellene a házasság ezen formáját.” A bíboros kétségeinek adott hangot a törvény alkotmányossága kapcsán. Többek között kiemelte, hogy „félreértés a házasság sajátos jogi státuszát és különleges védelmezését a homoszexuális személyek elleni diszkriminációként értelmezni”.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

 

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy hazánkban a Pride betiltását kezdeményezőket segítsük:

KÉRLEK ÍRD ALÁ!!! - Ne engedélyezzék a "Budapest Pride" nevű LMBTQ felvonulást és semmilyen egyéb homoszexuális propagandát Magyarországon!

 

A petíció címzettje: Orbán Viktor Miniszterelnök - Pintér Sándor Belügyminiszter

"Kérjük Orbán Viktor Miniszterelnök Urat és Pintér Sándor Belügyminiszter Urat, hogy ne engedélyezzék a "Budapest Pride" nevű LMBTQ felvonulást és semmilyen egyéb homoszexuális propagandát Magyarországon. Magyarország Alaptörvénye hitet tett a keresztény erkölcsű, hagyományos családmodell mellett. melybe nem illeszthetőek be az olyan viselkedési formákat és életmódot népszerűsítő megmozdulások, mint ez a rendezvény, mely során fényes nappal, Budapest legszebb történelmi főútjain közszeméremsértő, provokatív módon nyilvánulnak meg tömegével a felvonulók úgy, hogy az arra járó emberek, családok méltóságát, vallását, és erkölcseit súlyosan sértik, nem beszélve az esetleges szemtanú gyermekek személyiségfejlődésében okozott károkról. A jelenlegi rossz demográfiai helyzetben a homoszexualitás mindennemű propagálása súlyos következményekkel jár. Kérjük, hogy a Magyar Kormány ne adjon teret az ilyen jellegű felvonulásoknak és rendezvényeknek.

 

Üdvözlettel:
[az Ön neve]"
 
Aki szeretne csatlakozni az aláírás gyűjtéshez az itt megteheti:
 
 
 
Jelenleg 19695 alírás gyűlt össze, már csak 305 szükséges a 20 ezerhez!!! Amíg ezt a cikket megszerkesztettem is aláírták 5-en, tehát 19700 a létszám!
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2017.07.01.   20:00:54   JóB
Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. (Teremtés könyve: 1.27)


De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott.
Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik,
és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy.
Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét." (Márk 10.6-9)

A teremtő és mindenható Isten szava szent: ezért a házasság mindig egy férfi és egy nő szeretetkapcsolata marad. A család az a megszentelt közösség, melyet az Isten alkotott, és szentelt meg. Ezért semmiféle más kapcsolat nem nevezhető házasságnak és családnak. Az isteni alkotás kisajátítása a Sátán műve.

Isten soha nem nézi tétlenül az alkotását gúny tárgyává tevő emberi gonoszságot:


Ezért az Úr így szólt: Szodoma és Gomorra miatt tetéződött a panasz, és bűnük nagyon súlyos.
Akkor Isten kén- és tűzesőt bocsátott az égből Szodomára és Gomorrára.
Így pusztította el ezeket a városokat, az egész vidéket, a városok minden lakóját és a mező egész növényzetét. (Teremtés könyve: 18,20 – 19,29)