Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 147
- tegnap: 148
2017.07.01. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Valaki még ezen meglepődik? Én már egyáltalán nem!

Valaki még ezen meglepődik? Én már egyáltalán nem!

 

 

 

Németországban megszavazták a homoszexuális házasságot – a püspökök reakciója

 

 

Heiner Koch, Berlin érseke bírálta a Bundestag június 30-i döntését, hogy engedélyezi a „házasságot mindenki számára”.

A német parlament június 30-án, pénteken délelőtt szavazta meg a törvényt, amely megnyitja a házasság definícióját a homoszexuális párok előtt is. „Sajnálom, hogy a törvénykezés mellőzte a házasság fogalmának alapvető tartalmát” – fogalmazott Koch érsek, aki a német püspöki konferencián belül a családpasztoráció felelőse.

A főpásztor szerint „a parlamenti tagok archiválták a partnerkapcsolatok különböző formáinak pontos felfogását”. „A különbségtétel nem jelent diszkriminációt.” Az érsek sajnálatának adott hangot „a házasság hagyományos felfogásának felhígítása miatt”. „Szomorú, hogy a házasság intézménye belekerült a politikai stratégiák gépezetébe. A házasság nem ezt érdemli” – tette hozzá Heiner Koch berlini érsek.

A német parlament jóváhagyta az egynemű személyek házasságát, a szociáldemokraták törvénytervezetét. A törvényt 393 igen és 226 nem szavazattal fogadták el, három hónappal a választások előtt. Az új törvény értelmében a homoszexuális párok teljes joggal házasodhatnak és fogadhatnak örökbe gyermekeket. Angela Merkel, bár lelkiismereti szabadságot engedélyezett a szavazásban frakciója tagjainak, nemmel szavazott: „Számomra a házasság egy férfi és egy nő köteléke, és így értelmezi a német alkotmány 6. cikkelye.”

Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke rámutatott: „A házasság – nem csak keresztény meggyőződésből – egy férfi és egy nő élet- és szeretetközössége. Olyan egység, amely összhangban van azzal az állandó alapelvvel, hogy alapvetően nyitott az élet átadására. Úgy gondoljuk, hogy az államnak továbbra is védelmeznie és ösztönöznie kellene a házasság ezen formáját.” A bíboros kétségeinek adott hangot a törvény alkotmányossága kapcsán. Többek között kiemelte, hogy „félreértés a házasság sajátos jogi státuszát és különleges védelmezését a homoszexuális személyek elleni diszkriminációként értelmezni”.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

 

Itt ragadom meg az alkalmat, hogy hazánkban a Pride betiltását kezdeményezőket segítsük:

KÉRLEK ÍRD ALÁ!!! - Ne engedélyezzék a "Budapest Pride" nevű LMBTQ felvonulást és semmilyen egyéb homoszexuális propagandát Magyarországon!

 

A petíció címzettje: Orbán Viktor Miniszterelnök - Pintér Sándor Belügyminiszter

"Kérjük Orbán Viktor Miniszterelnök Urat és Pintér Sándor Belügyminiszter Urat, hogy ne engedélyezzék a "Budapest Pride" nevű LMBTQ felvonulást és semmilyen egyéb homoszexuális propagandát Magyarországon. Magyarország Alaptörvénye hitet tett a keresztény erkölcsű, hagyományos családmodell mellett. melybe nem illeszthetőek be az olyan viselkedési formákat és életmódot népszerűsítő megmozdulások, mint ez a rendezvény, mely során fényes nappal, Budapest legszebb történelmi főútjain közszeméremsértő, provokatív módon nyilvánulnak meg tömegével a felvonulók úgy, hogy az arra járó emberek, családok méltóságát, vallását, és erkölcseit súlyosan sértik, nem beszélve az esetleges szemtanú gyermekek személyiségfejlődésében okozott károkról. A jelenlegi rossz demográfiai helyzetben a homoszexualitás mindennemű propagálása súlyos következményekkel jár. Kérjük, hogy a Magyar Kormány ne adjon teret az ilyen jellegű felvonulásoknak és rendezvényeknek.

 

Üdvözlettel:
[az Ön neve]"
 
Aki szeretne csatlakozni az aláírás gyűjtéshez az itt megteheti:
 
 
 
Jelenleg 19695 alírás gyűlt össze, már csak 305 szükséges a 20 ezerhez!!! Amíg ezt a cikket megszerkesztettem is aláírták 5-en, tehát 19700 a létszám!
Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2017.07.01.   20:00:54   JóB
Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinek és nőnek teremtette őket. (Teremtés könyve: 1.27)


De Isten a teremtés kezdetén férfit és nőt alkotott.
Az ember ezért elhagyja apját, anyját, a feleségéhez ragaszkodik,
és ketten egy test lesznek. Ettől kezdve többé már nem két test, hanem csak egy.
Amit tehát Isten összekötött, azt ember ne válassza szét." (Márk 10.6-9)

A teremtő és mindenható Isten szava szent: ezért a házasság mindig egy férfi és egy nő szeretetkapcsolata marad. A család az a megszentelt közösség, melyet az Isten alkotott, és szentelt meg. Ezért semmiféle más kapcsolat nem nevezhető házasságnak és családnak. Az isteni alkotás kisajátítása a Sátán műve.

Isten soha nem nézi tétlenül az alkotását gúny tárgyává tevő emberi gonoszságot:


Ezért az Úr így szólt: Szodoma és Gomorra miatt tetéződött a panasz, és bűnük nagyon súlyos.
Akkor Isten kén- és tűzesőt bocsátott az égből Szodomára és Gomorrára.
Így pusztította el ezeket a városokat, az egész vidéket, a városok minden lakóját és a mező egész növényzetét. (Teremtés könyve: 18,20 – 19,29)