Tiszta Forrás
2019. október 16.   
Névnap: Gál, Margit

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ELS SEGADORS ♦ ♦ ♦ Catalunya triomfant, tornarà a ser rica i plena. ♦ Endarrera aquesta gent tan unfana i tan superba. ♦ ♦ ♦ Bon cop de falç! ♦ Bon cop de falç, defensors de la terra! ♦ Bon cop de falç! ♦ ♦ ♦ Ara és hora, segadors. ♦ Ara és hora d΄ estar alerta. ♦ Per quan vingui un altre juny, esmolem ben bé les eines. ♦ ♦ ♦ Que tremoli l΄enemic, en veient la nostra ensenya. ♦ Com fem caure espigues d΄or, quan convé seguem cadenes. ♦ ♦ ♦

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 720
- tegnap: 820
2014.12.27. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Betlehemi történet egy menekülttáborban

2014. december 27. szombat

Több mint 120 ezer keresztény menekült el Irakból. A kurdisztáni Erbilben felállított sátrakban élő menekült családokban több gyermek is született karácsony táján – tájékoztat az Avvenire olasz katolikus napilap.

„Mariam édesanyja számára eljött a szülés ideje, világra hozta kislányát, betakargatta és a sátorba fektette” – két héttel ezelőtt történt kurd területen. Karácsony előtt néhány nappal ugyanilyen körülmények között megszületett a kis Elia, vagyis Illés: nevét a menekülttábort működtető Szent Illés (Mar Eillia) káld katolikus egyházról kapta. Augusztus óta 135, Karakasból elmenekült család, összesen 560 ember lelt menedékre ebben a táborban, a plébánia kertjében felállított, katonás rendben sorakozó világoskék sátrakban.

A sátrak között van egy kisebb katonai sátor is, amely egy másik menekült családot fogad be: betlehemi jászol Jézussal, Máriával, Józseffel. Valaki festékszóróval ráírta: Jézus sátra.

A kis Mariam volt a gyermek Jézus az élőbetlehem-előadáson – mesélte mosolyogva Douglas Bazi plébános. Hozzátette: az újszülöttek valóban a remény jelei ezen a helyen, ahonnan a terroristák mindössze 50 kilométer távolságra tanyáznak. 

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás