Tiszta Forrás
2020. július 06.   
Névnap: Csaba, Mária

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma este a nagy német meseíró Grimm testvérek meséjét láthatjátok. A mese címe: Rigócsőr király. ~ ♡ ~ ˝ A nap már hazaszállt: elfogyó, sárga folt – ~ ~ Az égi vizekben fürödni kezd a hold. ~ ~ Fürödni kezd a hold. A fűben csöpp bogár.~ ~ Végtelen mezőkön aranyat rejt a nyár. ˝ (Fecske Csaba: Aranyat rejt a nyár) ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
3 látogató

Látogatások

- ma: 159
- tegnap: 186
2014.12.27. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Betlehemi történet egy menekülttáborban

2014. december 27. szombat

Több mint 120 ezer keresztény menekült el Irakból. A kurdisztáni Erbilben felállított sátrakban élő menekült családokban több gyermek is született karácsony táján – tájékoztat az Avvenire olasz katolikus napilap.

„Mariam édesanyja számára eljött a szülés ideje, világra hozta kislányát, betakargatta és a sátorba fektette” – két héttel ezelőtt történt kurd területen. Karácsony előtt néhány nappal ugyanilyen körülmények között megszületett a kis Elia, vagyis Illés: nevét a menekülttábort működtető Szent Illés (Mar Eillia) káld katolikus egyházról kapta. Augusztus óta 135, Karakasból elmenekült család, összesen 560 ember lelt menedékre ebben a táborban, a plébánia kertjében felállított, katonás rendben sorakozó világoskék sátrakban.

A sátrak között van egy kisebb katonai sátor is, amely egy másik menekült családot fogad be: betlehemi jászol Jézussal, Máriával, Józseffel. Valaki festékszóróval ráírta: Jézus sátra.

A kis Mariam volt a gyermek Jézus az élőbetlehem-előadáson – mesélte mosolyogva Douglas Bazi plébános. Hozzátette: az újszülöttek valóban a remény jelei ezen a helyen, ahonnan a terroristák mindössze 50 kilométer távolságra tanyáznak. 

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás