Tiszta Forrás
2020. március 30.   
Névnap: Zalán

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 110
- tegnap: 234
2017.07.28. 19:10 JóB
Hozzászólások: 2

Késes terrortámadás Hamburgban, egy halott, több sérült

Késes terrortámadás Hamburgban, egy halott, több sérült

Péntek délután egy eddig ismeretlen támadó egy hamburgi szupermarket előtt rontott rá egy óriási késsel a járókelőkre, majd az áruházba berohanva tovább szurkált. Egy embert megölt, többeket megsebesített. Bevetették az antiterrorista egységet, fél órán belül elkapták, mást nem keresnek az ámokfutással összefüggésben. A rendőrség nem nyilatkozik a motivációiról, de a Bild megírta, hogy a terrorista azt ordibálta, hogy "Allah Akbar". Öten megsebesültek, egy ember életveszélyben van. A támadás helyszínét a rendőrség lezárta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szerkesztő megjegyzése:

Háború dúl Hamburgban. Mégpedig hadüzenet nélküli háború. Erről írtunk nemrégen a weboldalon, a G20-as csúcstalálkozó kapcsán.

Hadüzenet nélküli háború: Ostromállapot közepette tartották a G20-csúcstalálkozót:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/3759/Haduzenet-nelkuli-haboru/

A német nép, és az Európában őshonos lakosság elleni,- immár nem is titkolt – háború tovább szedi ártatlan áldozatait. A háttérből irányított, tüntetésnek álcázott gátlástalan randalírozás, a szinte minden napra jutó brutális merényletek ellen semmit nem tesznek az illetékes állami vezetők. Angela Merkel és kormánya már régen nem élvezi a német nép bizalmát, mégis hatalmon van. Az EU tehetetlen bábfigurái pedig asszisztálnak ehhez a káoszteremtő migránspolitikához.  Egyházunk felső vezetése sem a papjai, és hívei védelmét tekinti elsőrendű feladatának, hanem az Európába áramló idegen tömegek mindenáron való befogadását. A káoszteremtés, a keresztény értékek semmibe vétele, a gyűlölködők istápolása a szeretetparancsra való hivatkozással Isten elleni súlyos bűn, ami nem marad következmények nélkül.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Terrortámadás történt a németországi Hamburgban péntek délután, amikor egy késsel felfegyverkezett férfi egy szupermarket előtt rátámadt a járókelőkre. A német Focus szerint egy óriási kés volt nála. Több embert találomra megszúrkált, majd berohant az Edeka áruházba, ahol folytatta az akciót. A Bild információi szerint - ezt később több szemtanú is megerősítette - a merénylő többször "Allah Akbar" kiáltásokat hallatott.

A helyi rendőri erők szóvivője, Heike Uhde arról számolt be, hogy a támadás során egy ember meghalt és többen megsebesültek. A támadás motivációjáról egyelőre nem nyilatkozott.

Azt a hatóságok kizárták, hogy rablás történt volna, a "Hamburger Morgenpost" rendőrségi forrásokra hivatkozva pedig arról jelentett, hogy vizsgálják a terror eshetőségét. A sebesültek állapotáról egyelőre nincs hír és azt sem tudni, hogy pontosan hányan szenvedtek sérüléseket.

 

 

Az kiderült, hogy a járókelők 15:11 perckor riasztották a rendőrséget, akik fél órával később már elkapták és egy rendőrautóba ültették az elkövetőt. Nem tudni, hogy milyen okból, de rajta is sérülések látszódtak.

A támadót egyelőre nem azonosították, és már elszállították a helyszínről.

 

Az Edeka környéke (Hamburg Barmbek negyede) rendőrségi zár alatt van, helikopterek és a mentőegységek is kiérkeztek. A hamburgi rendőrkapitányság megerősítette, hogy a merényletet egy férfi hajtotta végre. Ezzel kvázi magukat igazították helyre, egy korábbi Twitter-posztjukban még felmerült, hogy egy társtettes szökésben lehet.

Közlemény

A hamburgi rendőrség az eset után kiadott, frissített közleményében azt írta, hogy az elkövető férfi a nyomozás első megállapításai alapján a szupermarketbe belépve leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe.

 

A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített öt másikat.

A Focus.de szerint egyikük állapota súlyos.

 

http://videos.focus.de/video/201707/20170728164731_erste_bilder2_MP41280720.mp4

 

A támadót járókelők teperték, aki a dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök vették őrizetbe. Egy szemtanú arról számolt be az N-tv-nek, hogy

éppen a kassza mögött állt, amikor a merénylő belépett. Egy óriási konyhakés volt nála, amely maszatos volt a vértől. Dühöngött, a kezeivel kaszáló mozdulatokat tett.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2017.07.29.   11:13:03   Pela
Előzmény: #1
Elutasított menedékkérő lehetett a hamburgi késes támadó

A Hamburgban történt támadásban egy ember meghalt, hat megsebesült, a rendőrség az elkövető állampolgárságának és indítékának kiderítésén dolgozik.

A város vezetője, Olaf Scholz szombat reggelre kiadott közleményében kiemelte, hogy a támadó „nyilvánvalóan olyan ember, aki védelmet kért nálunk, Németországban, és aztán ellenünk fordította gyűlöletét."

Az elkövetőt „keményen meg kell büntetni" – tette hozzá a polgármester.

A nyomozás első megállapításai alapján a férfi „nyilvánvalóan egy külföldi, akinek el kellett volna hagyni az országot, de nem lehetett kitoloncolni, mert nem voltak papírjai". Ez is mutatja, hogy fel kell számolni a kitoloncolást hátráltató jogi és gyakorlati akadályokat - áll a szociáldemokrata politikus közleményében, amely szerint az erőszakos bűnözők célja „szabad társadalmunk megmérgezése félelemmel", de ez a kísérlet bukásra van ítélve, mert megmutatkozik városunk ereje és szolidaritása, amikor fenyegetés éri szabadságát és életformáját.

A rendőrség eddigi adatai szerint a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása azonban még folyamatban van.

A férfi péntek délután Hamburg Barmbek nevű városrészében a szupermarketbe lépve leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe. A támadót a járókelők fogták le, aki a dulakodás közben megsérült, végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök őrizetbe vették.

A halálos áldozat egy 50 éves német állampolgár (Nyugodjon békében! - a szerk.), valamint közvetlenül a támadásban egy 50 éves nő, valamint egy 64 éves, egy 57 éves, egy 56 és egy 19 éves férfi késszúrásos sebesüléseket szenvedett. A feltételezett támadó ártalmatlanítása közben megsebesült egy 35 éves török állampolgárságú férfi is. Mindannyiukat kórházba szállították, a súlyosabb sérülteket műteni kellett.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) (sic - a szerk.). A rendőrség ezt egyelőre nem erősítette meg. A nyomozás további eredményeiről szombaton tájékoztatnak.

A Spiegel Online hírportál biztonsági forrásokból származó értesülése szerint a támadó – Ahmad A. – menekültként érkezett Németországba, és egy hamburgi menekültszálláson lakott.

Arról még nincs értesülés, hogy politikai indítékból támadott-e. Az viszont biztos, hogy kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. Ugyanakkor az is ismert, hogy pszichés problémái voltak és rendszeresen fogyasztott kábítószert. (Nagyszerű, mégis honnan a fenéből van pénze egy kiutasított migráns terroristának drogra??? Rablás, lopás, betörés? stb. hosszú a repertoár - a szerk.)

Forrás: Origó
#1    2017.07.29.   11:00:13   Pela
Talán ébredezik a német nép???

Videón, hogyan estek neki a német járókelők a késes terroristának

Döbbenetes videó került elő és járta be a német sajtót a péntek délutáni hamburgi terrortámadás kapcsán. A felvételeken az látszik, hogy a járókelők ellenállnak a 26 éves arab támadónak, Ahmed A.-nak, aki egy késsel kaszabolt le embereket egy bevásárlóközpontban. Néhány férfi székkel támad neki a menekültként Németországba érkező merénylőnek, akit végül meg is futamítanak. A videót egy autós rögzítette:

http://www.origo.hu/itthon/20170728-video-van-rola-hogyan-vertek-meg-a-keses-terroristat-a-jarokelok.html