Tiszta Forrás
2023. november 28.   
Névnap: Stefánia, Jakab

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 122
- tegnap: 142
2017.07.28. 19:10 JóB
Hozzászólások: 2

Késes terrortámadás Hamburgban, egy halott, több sérült

Késes terrortámadás Hamburgban, egy halott, több sérült

Péntek délután egy eddig ismeretlen támadó egy hamburgi szupermarket előtt rontott rá egy óriási késsel a járókelőkre, majd az áruházba berohanva tovább szurkált. Egy embert megölt, többeket megsebesített. Bevetették az antiterrorista egységet, fél órán belül elkapták, mást nem keresnek az ámokfutással összefüggésben. A rendőrség nem nyilatkozik a motivációiról, de a Bild megírta, hogy a terrorista azt ordibálta, hogy "Allah Akbar". Öten megsebesültek, egy ember életveszélyben van. A támadás helyszínét a rendőrség lezárta.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

A szerkesztő megjegyzése:

Háború dúl Hamburgban. Mégpedig hadüzenet nélküli háború. Erről írtunk nemrégen a weboldalon, a G20-as csúcstalálkozó kapcsán.

Hadüzenet nélküli háború: Ostromállapot közepette tartották a G20-csúcstalálkozót:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/3759/Haduzenet-nelkuli-haboru/

A német nép, és az Európában őshonos lakosság elleni,- immár nem is titkolt – háború tovább szedi ártatlan áldozatait. A háttérből irányított, tüntetésnek álcázott gátlástalan randalírozás, a szinte minden napra jutó brutális merényletek ellen semmit nem tesznek az illetékes állami vezetők. Angela Merkel és kormánya már régen nem élvezi a német nép bizalmát, mégis hatalmon van. Az EU tehetetlen bábfigurái pedig asszisztálnak ehhez a káoszteremtő migránspolitikához.  Egyházunk felső vezetése sem a papjai, és hívei védelmét tekinti elsőrendű feladatának, hanem az Európába áramló idegen tömegek mindenáron való befogadását. A káoszteremtés, a keresztény értékek semmibe vétele, a gyűlölködők istápolása a szeretetparancsra való hivatkozással Isten elleni súlyos bűn, ami nem marad következmények nélkül.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Terrortámadás történt a németországi Hamburgban péntek délután, amikor egy késsel felfegyverkezett férfi egy szupermarket előtt rátámadt a járókelőkre. A német Focus szerint egy óriási kés volt nála. Több embert találomra megszúrkált, majd berohant az Edeka áruházba, ahol folytatta az akciót. A Bild információi szerint - ezt később több szemtanú is megerősítette - a merénylő többször "Allah Akbar" kiáltásokat hallatott.

A helyi rendőri erők szóvivője, Heike Uhde arról számolt be, hogy a támadás során egy ember meghalt és többen megsebesültek. A támadás motivációjáról egyelőre nem nyilatkozott.

Azt a hatóságok kizárták, hogy rablás történt volna, a "Hamburger Morgenpost" rendőrségi forrásokra hivatkozva pedig arról jelentett, hogy vizsgálják a terror eshetőségét. A sebesültek állapotáról egyelőre nincs hír és azt sem tudni, hogy pontosan hányan szenvedtek sérüléseket.

 

 

Az kiderült, hogy a járókelők 15:11 perckor riasztották a rendőrséget, akik fél órával később már elkapták és egy rendőrautóba ültették az elkövetőt. Nem tudni, hogy milyen okból, de rajta is sérülések látszódtak.

A támadót egyelőre nem azonosították, és már elszállították a helyszínről.

 

Az Edeka környéke (Hamburg Barmbek negyede) rendőrségi zár alatt van, helikopterek és a mentőegységek is kiérkeztek. A hamburgi rendőrkapitányság megerősítette, hogy a merényletet egy férfi hajtotta végre. Ezzel kvázi magukat igazították helyre, egy korábbi Twitter-posztjukban még felmerült, hogy egy társtettes szökésben lehet.

Közlemény

A hamburgi rendőrség az eset után kiadott, frissített közleményében azt írta, hogy az elkövető férfi a nyomozás első megállapításai alapján a szupermarketbe belépve leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe.

 

A késelés után elhagyta az üzletet, és menekülés közben megsebesített öt másikat.

A Focus.de szerint egyikük állapota súlyos.

 

http://videos.focus.de/video/201707/20170728164731_erste_bilder2_MP41280720.mp4

 

A támadót járókelők teperték, aki a dulakodás közben könnyebb sérüléseket szenvedett. Végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök vették őrizetbe. Egy szemtanú arról számolt be az N-tv-nek, hogy

éppen a kassza mögött állt, amikor a merénylő belépett. Egy óriási konyhakés volt nála, amely maszatos volt a vértől. Dühöngött, a kezeivel kaszáló mozdulatokat tett.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2017.07.29.   11:13:03   __
Előzmény: #1
Elutasított menedékkérő lehetett a hamburgi késes támadó

A Hamburgban történt támadásban egy ember meghalt, hat megsebesült, a rendőrség az elkövető állampolgárságának és indítékának kiderítésén dolgozik.

A város vezetője, Olaf Scholz szombat reggelre kiadott közleményében kiemelte, hogy a támadó „nyilvánvalóan olyan ember, aki védelmet kért nálunk, Németországban, és aztán ellenünk fordította gyűlöletét."

Az elkövetőt „keményen meg kell büntetni" – tette hozzá a polgármester.

A nyomozás első megállapításai alapján a férfi „nyilvánvalóan egy külföldi, akinek el kellett volna hagyni az országot, de nem lehetett kitoloncolni, mert nem voltak papírjai". Ez is mutatja, hogy fel kell számolni a kitoloncolást hátráltató jogi és gyakorlati akadályokat - áll a szociáldemokrata politikus közleményében, amely szerint az erőszakos bűnözők célja „szabad társadalmunk megmérgezése félelemmel", de ez a kísérlet bukásra van ítélve, mert megmutatkozik városunk ereje és szolidaritása, amikor fenyegetés éri szabadságát és életformáját.

A rendőrség eddigi adatai szerint a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, állampolgárságának megállapítása azonban még folyamatban van.

A férfi péntek délután Hamburg Barmbek nevű városrészében a szupermarketbe lépve leszúrt egy embert, aki belehalt sérüléseibe. A támadót a járókelők fogták le, aki a dulakodás közben megsérült, végül a helyszínre érkező civil ruhás rendőrök őrizetbe vették.

A halálos áldozat egy 50 éves német állampolgár (Nyugodjon békében! - a szerk.), valamint közvetlenül a támadásban egy 50 éves nő, valamint egy 64 éves, egy 57 éves, egy 56 és egy 19 éves férfi késszúrásos sebesüléseket szenvedett. A feltételezett támadó ártalmatlanítása közben megsebesült egy 35 éves török állampolgárságú férfi is. Mindannyiukat kórházba szállították, a súlyosabb sérülteket műteni kellett.

A Bild című lap értesülése szerint a férfi a szupermarketben azt kiabálta, hogy „Allahu Akbar!" (Allah a leghatalmasabb) (sic - a szerk.). A rendőrség ezt egyelőre nem erősítette meg. A nyomozás további eredményeiről szombaton tájékoztatnak.

A Spiegel Online hírportál biztonsági forrásokból származó értesülése szerint a támadó – Ahmad A. – menekültként érkezett Németországba, és egy hamburgi menekültszálláson lakott.

Arról még nincs értesülés, hogy politikai indítékból támadott-e. Az viszont biztos, hogy kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. Ugyanakkor az is ismert, hogy pszichés problémái voltak és rendszeresen fogyasztott kábítószert. (Nagyszerű, mégis honnan a fenéből van pénze egy kiutasított migráns terroristának drogra??? Rablás, lopás, betörés? stb. hosszú a repertoár - a szerk.)

Forrás: Origó
#1    2017.07.29.   11:00:13   __
Talán ébredezik a német nép???

Videón, hogyan estek neki a német járókelők a késes terroristának

Döbbenetes videó került elő és járta be a német sajtót a péntek délutáni hamburgi terrortámadás kapcsán. A felvételeken az látszik, hogy a járókelők ellenállnak a 26 éves arab támadónak, Ahmed A.-nak, aki egy késsel kaszabolt le embereket egy bevásárlóközpontban. Néhány férfi székkel támad neki a menekültként Németországba érkező merénylőnek, akit végül meg is futamítanak. A videót egy autós rögzítette:

http://www.origo.hu/itthon/20170728-video-van-rola-hogyan-vertek-meg-a-keses-terroristat-a-jarokelok.html