Tiszta Forrás
2020. július 02.   
Névnap: Ottó

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

~ ~ ♡ ~ ~ KEDVES GYEREKEK! ~ ~ ♡ ~ ~ Ma a Zöld Péter című magyar népmesét láthatjátok. ~ ♡ ~ ˝Bezárja kelyhét a csöpp virág, ~ ~ hálóját a pók sem szövi már, ~ ~ bíbor színt rajzol az égre az alkony, ~ ~ alatta egy-két kisfecske száll.˝ ~ ♡ ~ Álmodjatok szépeket, jó éjszakát gyerekek! ~ ♡ ~

Jelen van

0 felhasználó
6 látogató

Látogatások

- ma: 131
- tegnap: 157
2017.08.10. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Ne küldjék vissza a keresztény menekültet Iránba, ahol börtön és halál várna rá!

Ne küldjék vissza a keresztény menekültet Iránba, ahol börtön és halál várna rá!

 

 

Egy iráni keresztény lányt a svéd hatóságok annak ellenére akarnak kitoloncolni az országból, hogy tudható, hazájában börtön vagy halál várna rá.

 

 

Aideen Strandsson 2014-ben érkezett meg Svédországba, majd nem sokkal utána nyilvánosan is megkeresztelkedett. Svédországban nem egyedülálló jelenség Strandsson megkeresztelkedése, hiszen sokan mások is áttérnek az iszlámról a kereszténységre, viszont többnyire nem vállalják fel ezt a nagy nyilvánosság előtt a muszlim közösség megtorlásától tartva.

Aideen azt szerette volna megmutatni a világnak, hogy Krisztus áll élete középpontjában. Ahogy egy interjúban elmondta: "Nyilvánosan akartam megkeresztelkedni, mert ki szerettem volna mondani, hogy szabad vagyok, hogy keresztény vagyok, és azt akartam, hogy ezt mások is tudják."

Az iráni lány menedékjogi kérelmét immáron másodszor utasították vissza a svéd hatóságok annak ellenére, hogy a kiutasítás ellentmond a hatóság saját szabályozásának is, valamint azon nemzetközi egyezményeknek, amelyeknek Svédország is a részese. A Genfi Egyezmény például kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti. Ráadásul a Svéd Migrációs Ügynökség saját weboldalának listáján Irán a 17 országból az egyik, amelynek menekültjeivel szemben különleges figyelmet írnak elő a törvények. Mindezen tények ismerete ellenére a svéd hatóságok konokul ragaszkodnak a megkeresztelkedett lány Iránba való visszatoloncolásához.

Petíciónkban arra kérjük a Svéd Migrációs Ügynökség vezetőjét, Mr Mikael Ribbenviket, hogy vizsgálják felül Aideen ügyét a bizonyítékok fényében, és ne toloncolják ki az országból.

Az ügy sürgős - Strandsson ügye a Migrciós Ügynökségtől átkerült a svéd határőrséghez.

Svédország hamis ígéretekkel invitálta meg a menekülteket az országba. Itt az alkalom, hogy megmutassa, a keresztény menekültekkel is törődik.

Köszönjük, hogy Ön is csatlakozik a petícióhoz! 11 117 támogató már aláírta ezt a petíciót. Segítsen, hogy elérjünk 20 000 aláírást.

 
A peticiót itt lehet aláírni:
 

 


A svédek kiutasították, mi befogadhatjuk

 
Hazánk adhat új otthont az iráni keresztény lánynak
Ha segítséget kér hazánkban, a magyar állam kész menekültként elismerni azt az iráni lányt, akit a svéd hatóságok vissza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, dacára annak, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülne az élete – közölte lapunkkal az Orbán Viktor szabadsága miatt jelenleg kormányfői teendőket is ellátó Semjén Zsolt.
 

Magyarország kész segítséget nyújtani annak az iráni nőnek, akit sajtóhírek szerint a svéd hatóságok haza akarnak toloncolni az iszlám köztársaságba, nem törődve azzal, hogy ott a kereszténység felvétele miatt komoly veszélybe kerülhet az élete – közölte lapunkkal Semjén Zsolt.

A miniszterelnök-helyettes, aki Orbán Viktor nyaralása miatt jelenleg a kormány első számú vezetőjének tekinthető, elmondta: ha Aideen Strandsson menedéket kér hazánktól, a hivatalos eljárás végén – amelynek része természetesen a nemzetbiztonsági ellenőrzés is – kedvező elbírálásra számíthat, Magyarország ugyanis nem küld vissza senkit olyan államba, ahol az élete vagy a testi épsége veszélyben van.

 

Forrás: Facebook

Magyarország különbséget tesz az illegális bevándorlók és a menekültek, mint Aideen Strandsson (képünkön) között

– Mi a kezdetektől fogva különbséget tettünk a gazdasági migránsok és a valódi menekültek között. Magyarországot megvédjük a migránsok inváziójától, de akik valódi menekültek, tehát mindazok, akiknek az élete közvetlen veszélyben van vallásuk, nemzetiségük vagy politikai beállítottságuk miatt, azokon segítünk – fogalmazott Semjén.

Kiemelte, hogy az iszlám világban, különösen az arab tavasz óta, a keresztények nagy veszélyben vannak, sőt a legveszélyeztetettebb csoportokat alkotják. Nem feltétlenül azért, mert az adott ország államilag üldözi őket, hanem mert a helyi muszlim közösséggel szemben nem tudja, vagy nem akarja megvédeni a keresztény megtérteket – fejtette ki Semjén Zsolt. Hozzátette: az üldözött keresztények befogadása egyszerre erkölcsi és alkotmányos kötelességünk.

A miniszterelnök-helyettes arra is felhívta a figyelmet, hogy a keresztények könnyen integrálhatók a keresztény európai civilizációba, szemben a muszlimokkal, akik nem akarnak integrálódni. Semjén Zsolt egy személyes megjegyzéssel zárta lapunknak adott nyilatkozatát.

– Fontosnak tartom, hogy a magyar társadalom immunitását is erősíti, ha a keleten üldözött keresztények Magyarországra érkezve elmondják, hogy a keresztényeknek milyen életük van az iszlám világban – hangsúlyozta.

A fiatal nő helyzetére az elmúlt napokban a CitizenGo című európai civil portál hívta fel a közvélemény figyelmét, egyúttal petíciót indított annak érdekében, hogy jobb belátásra bírja a svéd kormányt. A beszámoló szerint Aideen Strandsson 2014-ben érkezett Svédországba, majd nem sokkal utána nyilvánosan is megkeresztelkedett. Svédországban nem egyedülálló jelenség Strandsson megkeresztelkedése, hiszen sokan mások is áttérnek az iszlámról a kereszténységre, de ezt többnyire nem vállalják fel a nagy nyilvánosság előtt, tartva a muszlim közösség megtorlásától.

A lány azonban fontosnak tartotta, hogy megtérése nagyobb nyilvánosságot kapjon. Egy interjúban elmondta: „Nyilvánosan akartam megkeresztelkedni, mert ki szerettem volna mondani, hogy szabad vagyok, hogy keresztény vagyok, és azt akartam, hogy ezt mások is tudják.”

 

Forrás: Facebook

Magyarország nem toloncolja ki a valódi menekülteket

A CitizenGo jelezte: az iráni lány menedékjogi kérelmét a közelmúltban másodszor utasították vissza a svéd hatóságok annak ellenére, hogy a kiutasítás ellentmond a hatóság saját szabályozásának is, valamint az olyan nemzetközi egyezményeknek, mint például a genfi egyezmény, amely kifejezetten tiltja a kitoloncolást olyan országokba, ahol a kiutasítottat veszély fenyegetheti.

– Nagyjából 1000 Aideenhez hasonló keresztény tartózkodik jelenleg Svédországban. Önök hívták meg őket, azt ígérve nekik, hogy megvédik őket az üldöztetéstől. Ne hagyják őket most cserben! – követeli petíció­jában a szervezet.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás