Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
44 látogató

Látogatások

- ma: 739
- tegnap: 1252
2017.08.17. 20:20 JóB
Hozzászólások: 2

Muszlim terror - Barcelona

2017.08.17. 17:38

Egy fehér furgon hajtott a tömegbe késő délután a La Ramblán, Barcelona szívében. 13-an meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek a város legzsúfoltabb sétálóutcájában. A sofőr egy muszlim férfi, aki a gázolás után elmenekült helyszínről, és egy közeli étteremben ejtett túszokat.

 

Többen épp a lámpánál akartak átmenni, amikor elgázolta őket a fehér furgon. Szemtanúk szerint a kocsi a sétálóutca egyik végénél hajtott fel a zsúfolt útra, majd nagy sebességgel megindult. Az emberek jajveszékelve menekültek, több gyalogost elgázolt a kocsi. Végül egy újságárus bódéjának csapódott neki.

Az Espana Diario szerint eddig 13 halottja van a támadásnak, köztük egy kislány. Az El Periódico szerint 32-en megsérültek, aThe Local szerint ebből három gyerek.

Lavanguardia szerint a sofőr cikk-cakk-ban haladt, hogy minél több embert elüthessen.

Legalább egy tucat mentő érkezett a helyszínre, ahol szemtanúk szerint mindenhol járókelők hevernek a földön. A helyszínt lezárták és kiürítették. Bezártak minden üzletet és lezárták a szállodákat is. A metró és a vasútállomás is bezár. 

A furgon sofőrje elmenekült. Rendőrségi források szerint nagyon komoly "incidens" történt.

A barcelonai rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet, mivel a sofőr elmenekült a helyszínről - írja a Metro.co.uk. A lap információi szerint két fegyveres berontott a La Boquería piachoz közeli török étterembe, és túszul ejtették a vendégeket. Az MTI szerint az egyik fegyveres maga a tömegbe gázoló sofőr. A The Local szerint a török étterem neve Luna De Istanbul, amit már körülvettek a rendőrök.

Az Espana Diario szerint a terroristák még továbbra is az étteremben vannak, de a túszokat elengedték. Először a gyerekeket, majd a nőket, aztán a férfiakat.


Földön fekvő sebesültet ápolnak Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Legalább két ember életét vesztette, sokan megsebesültek

Forrás: MTI/AP/Oriol Duran

Egyes források lövöldözésről is adtak hírt, de a rendőrség ezt cáfolta.

A rendőrség megtalálta a másik furgont, amit a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni. Azt a furgont, amivel a támadást elkövették, egy muszlim férfi bérelte.

Espana Diario azt írta, információik szerint a sofőr egy 170 centis marokkói származású férfi lehet, fehér polóban volt.

A CBS News szerint a rendőrség már azonosította a gázolót, egy 20 éves férfit. Az El Periódico szerint a férfit Driss Oukabir-nek hívják, ő bérelte a furgont.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal. "A legfontosabb: a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése."

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2017.08.18.   19:41:37   JóB
1. Egy "Allahu Akbar" –t üvöltő muszlim megkéselt több embert péntek délután a Finnország délnyugati részén lévő Turkuban. A támadót őrizetbe vették, de valószínűleg vannak társai, őket keresik. Két ember nem élte túl a késelést.

http://hvg.hu/vilag/20170818_keseltek_a_finnorszagi_turkuban_tobben_megserultek

A cikkben egy amatőr videó felvétel alatt ez olvasható:

Muslim shouting "Allahu Akbar" stabs multiple people in Turku, Finland.
Please, wake up Western Civilization.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Halálos késelés történt a németországi Wuppertalban pénteken, egy ember életét vesztette - jelentette a dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva. A tettes elmenekült a helyszínről.

http://hvg.hu/vilag/20170818_wuppertal_keseles

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Valóban, ideje lenne felébrednie a magát civilizált társadalomnak valló Nyugatnak.

A hazaáruló, kollaboráns, idegen betolakodókat betelepítő politikusokat is ideje lenne leváltani, és büntetőjogi felelősségre vonni.
#1    2017.08.18.   12:03:09   Pela
Újabb merénylet Spanyolországban, a rendőrök lelőttek öt terroristát

MTI2017.08.18. 04:14

A katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. Egy embert megsebesítettek és elfogtak - jelentette be hajnalban egy rendőrségi szóvivő. Néhány órával később a sérült ember is meghalt.

A tájékoztatás szerint a lelőtt emberek gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A rendőrség a nyomukba eredt, rajtuk ütött, és lelőtte őket. Négyen azonnal meghaltak, az ötödiket súlyos állapotban vitték kórházba, de nem sokkal később ő is meghalt.

A helyi média szerint a cambrilsi gázolók nekihajtottak egy rendőrautónak is, amellett, hogy járókelőket gázoltak el.

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanómellényt hordtak a testükön. Később, a mellények irányított felrobbantásakor kiderült, hogy azok hamisak voltak, nem volt bennük robbanóanyag.

Azt még vizsgálják, hogy milyen összefüggés van a csütörtöki barcelonai és az éjszakai cambrilsi merénylet között. Joaquín Forn katalán belügyminiszter azt mondta: a hét embert megsebesítő gázolásos merényletet ugyanúgy követték el, mint a barcelonait. Azt nem árulta el, hogy a hatóságok milyen más kapcsolatot látnak a két eset között. Megerősítette, hogy a barcelonai merényletben gázoló kisteherautó sofőrje még mindig szökésben van.

A város lakóit felszólították a hatóságok az interneten, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcára, ne kockáztassák az életüket. Cambrils polgármestere, Camí Mendoza megdöbbenéssel beszélt a várost ért terrortámadásról, és megköszönte a biztonsági erők, különösen a katalán rendőrség gyors és hatékony közbelépését.

Egy év alatt ez a hetedik olyan terrortámadás Európában, ahol járműveket használtak fegyverként a merénylők.

Robbanás történt, meghalt egy ember

A katalán rendőrség tájékoztatása szerint még szerdán, a Cambrilstól délre fekvő Alcanar városában (Barcelonától 200 km-nyire délre) robbanás történt egy házban. Egy ember meghalt, hatan megsérültek. Az épületben nagy mennyiségben találtak gázpalackokat, valószínűleg az egyik helyiségben a gáz felhalmozódása okozta a robbanást. A rendőrség eredetileg külön kezelte az ügyet, de a barcelonai merénylet után úgy vélik, kapcsolat lehetett a cambrilsi támadók és az alcanari házban történt robbanás között. Azt feltételezik, hogy az épületben robbanóeszközöket készítettek.

Lehetett tudni?

Az El Pais úgy tudja, hogy a CIA két hónapja adott át információkat a katalán hatóságoknak egy várható merényletről, amelyben a terroristák lehetséges célpontjaként megemlítették a Las Ramblast is. Barcelona híres sétálóutcáján követték el a dzsihadisták az első csütörtöki támadást.

Az éjjel megöltek még egy embert

A spanyol rendőrség azt közölte, hogy Barcelonától északra, San Just Desvernben, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál agyonlőttek egy embert, de az esetnek nincs köze a barcelonai terrortámadáshoz. Később azt közölték, hogy az útakadálynál nem az autó vezetője halt meg, hanem az autó utasa, akit halálra késeltek. Az áldozatot az autó tulajdonosaként azonosították. A rendőrség szerint az autó vezetője ölhette meg a tulajt, aki viszont elmenekült. Lehet, hogy mégis köze volt a csütörtöki barcelonai merénylethez.

Javier Zaragoza, a spanyolországi Legfelsőbb Bíróság főügyésze szerint sem a barcelonai, ​​sem a cambrilsi támadók korábban nem voltak ismertek a rendőrök előtt, nem szerepeltek a bűnügyi nyilvántartásban. Gérard Collomb francia belügyminiszter azt mondta: nem találtak jelet, ami arra utalna, hogy kapcsolat volt a mostani spanyol, és a korábbi francia merényletek elkövetői között.

Letartóztattak egy embert

A katalán rádió szerint Ripoll városában letartóztattak egy embert, aki kapcsolatba hozható a barcelonai és a cambrilsi terrortámadásokkal.