Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 143
- tegnap: 148
2017.08.17. 20:20 JóB
Hozzászólások: 2

Muszlim terror - Barcelona

2017.08.17. 17:38

Egy fehér furgon hajtott a tömegbe késő délután a La Ramblán, Barcelona szívében. 13-an meghaltak, és mintegy harmincan megsérültek a város legzsúfoltabb sétálóutcájában. A sofőr egy muszlim férfi, aki a gázolás után elmenekült helyszínről, és egy közeli étteremben ejtett túszokat.

 

Többen épp a lámpánál akartak átmenni, amikor elgázolta őket a fehér furgon. Szemtanúk szerint a kocsi a sétálóutca egyik végénél hajtott fel a zsúfolt útra, majd nagy sebességgel megindult. Az emberek jajveszékelve menekültek, több gyalogost elgázolt a kocsi. Végül egy újságárus bódéjának csapódott neki.

Az Espana Diario szerint eddig 13 halottja van a támadásnak, köztük egy kislány. Az El Periódico szerint 32-en megsérültek, aThe Local szerint ebből három gyerek.

Lavanguardia szerint a sofőr cikk-cakk-ban haladt, hogy minél több embert elüthessen.

Legalább egy tucat mentő érkezett a helyszínre, ahol szemtanúk szerint mindenhol járókelők hevernek a földön. A helyszínt lezárták és kiürítették. Bezártak minden üzletet és lezárták a szállodákat is. A metró és a vasútállomás is bezár. 

A furgon sofőrje elmenekült. Rendőrségi források szerint nagyon komoly "incidens" történt.

A barcelonai rendőrség terrortámadásként kezeli az esetet, mivel a sofőr elmenekült a helyszínről - írja a Metro.co.uk. A lap információi szerint két fegyveres berontott a La Boquería piachoz közeli török étterembe, és túszul ejtették a vendégeket. Az MTI szerint az egyik fegyveres maga a tömegbe gázoló sofőr. A The Local szerint a török étterem neve Luna De Istanbul, amit már körülvettek a rendőrök.

Az Espana Diario szerint a terroristák még továbbra is az étteremben vannak, de a túszokat elengedték. Először a gyerekeket, majd a nőket, aztán a férfiakat.


Földön fekvő sebesültet ápolnak Barcelonában 2017. augusztus 17-én, miután egy fehér furgon járókelők közé hajtott a járdára a katalán főváros Las Ramblas negyedében. Legalább két ember életét vesztette, sokan megsebesültek

Forrás: MTI/AP/Oriol Duran

Egyes források lövöldözésről is adtak hírt, de a rendőrség ezt cáfolta.

A rendőrség megtalálta a másik furgont, amit a támadás elkövetői béreltek, feltehetően azzal akartak elmenekülni. Azt a furgont, amivel a támadást elkövették, egy muszlim férfi bérelte.

Espana Diario azt írta, információik szerint a sofőr egy 170 centis marokkói származású férfi lehet, fehér polóban volt.

A CBS News szerint a rendőrség már azonosította a gázolót, egy 20 éves férfit. Az El Periódico szerint a férfit Driss Oukabir-nek hívják, ő bérelte a furgont.

Mariano Rajoy spanyol kormányfő Twitter-üzenetében együttérzéséről biztosította a halálos áldozatok hozzátartozóit és a sérülteket, valamint hozzátette, hogy folyamatos kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal. "A legfontosabb: a sebesültek ellátása a Las Ramblas-on és a biztonsági erők munkájának megkönnyítése."

 

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2017.08.18.   19:41:37   JóB
1. Egy "Allahu Akbar" –t üvöltő muszlim megkéselt több embert péntek délután a Finnország délnyugati részén lévő Turkuban. A támadót őrizetbe vették, de valószínűleg vannak társai, őket keresik. Két ember nem élte túl a késelést.

http://hvg.hu/vilag/20170818_keseltek_a_finnorszagi_turkuban_tobben_megserultek

A cikkben egy amatőr videó felvétel alatt ez olvasható:

Muslim shouting "Allahu Akbar" stabs multiple people in Turku, Finland.
Please, wake up Western Civilization.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

2. Halálos késelés történt a németországi Wuppertalban pénteken, egy ember életét vesztette - jelentette a dpa hírügynökség rendőrségi forrásokra hivatkozva. A tettes elmenekült a helyszínről.

http://hvg.hu/vilag/20170818_wuppertal_keseles

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Valóban, ideje lenne felébrednie a magát civilizált társadalomnak valló Nyugatnak.

A hazaáruló, kollaboráns, idegen betolakodókat betelepítő politikusokat is ideje lenne leváltani, és büntetőjogi felelősségre vonni.
#1    2017.08.18.   12:03:09   __
Újabb merénylet Spanyolországban, a rendőrök lelőttek öt terroristát

MTI2017.08.18. 04:14

A katalán rendőrség agyonlőtt négy feltételezett terroristát egy éjszakai akcióban. Egy embert megsebesítettek és elfogtak - jelentette be hajnalban egy rendőrségi szóvivő. Néhány órával később a sérült ember is meghalt.

A tájékoztatás szerint a lelőtt emberek gázolásos merényletet követtek el a Barcelonától 120 kilométerre délre fekvő Cambrils tengerparti üdülőhely központjában, és hét embert megsebesítettek, kettőt közülük súlyosan. A rendőrség a nyomukba eredt, rajtuk ütött, és lelőtte őket. Négyen azonnal meghaltak, az ötödiket súlyos állapotban vitték kórházba, de nem sokkal később ő is meghalt.

A helyi média szerint a cambrilsi gázolók nekihajtottak egy rendőrautónak is, amellett, hogy járókelőket gázoltak el.

A rendőrség azt is közölte, hogy a gyanúsítottak robbanómellényt hordtak a testükön. Később, a mellények irányított felrobbantásakor kiderült, hogy azok hamisak voltak, nem volt bennük robbanóanyag.

Azt még vizsgálják, hogy milyen összefüggés van a csütörtöki barcelonai és az éjszakai cambrilsi merénylet között. Joaquín Forn katalán belügyminiszter azt mondta: a hét embert megsebesítő gázolásos merényletet ugyanúgy követték el, mint a barcelonait. Azt nem árulta el, hogy a hatóságok milyen más kapcsolatot látnak a két eset között. Megerősítette, hogy a barcelonai merényletben gázoló kisteherautó sofőrje még mindig szökésben van.

A város lakóit felszólították a hatóságok az interneten, hogy maradjanak otthon, ne menjenek ki az utcára, ne kockáztassák az életüket. Cambrils polgármestere, Camí Mendoza megdöbbenéssel beszélt a várost ért terrortámadásról, és megköszönte a biztonsági erők, különösen a katalán rendőrség gyors és hatékony közbelépését.

Egy év alatt ez a hetedik olyan terrortámadás Európában, ahol járműveket használtak fegyverként a merénylők.

Robbanás történt, meghalt egy ember

A katalán rendőrség tájékoztatása szerint még szerdán, a Cambrilstól délre fekvő Alcanar városában (Barcelonától 200 km-nyire délre) robbanás történt egy házban. Egy ember meghalt, hatan megsérültek. Az épületben nagy mennyiségben találtak gázpalackokat, valószínűleg az egyik helyiségben a gáz felhalmozódása okozta a robbanást. A rendőrség eredetileg külön kezelte az ügyet, de a barcelonai merénylet után úgy vélik, kapcsolat lehetett a cambrilsi támadók és az alcanari házban történt robbanás között. Azt feltételezik, hogy az épületben robbanóeszközöket készítettek.

Lehetett tudni?

Az El Pais úgy tudja, hogy a CIA két hónapja adott át információkat a katalán hatóságoknak egy várható merényletről, amelyben a terroristák lehetséges célpontjaként megemlítették a Las Ramblast is. Barcelona híres sétálóutcáján követték el a dzsihadisták az első csütörtöki támadást.

Az éjjel megöltek még egy embert

A spanyol rendőrség azt közölte, hogy Barcelonától északra, San Just Desvernben, egy rendőrségi ellenőrzőpontnál agyonlőttek egy embert, de az esetnek nincs köze a barcelonai terrortámadáshoz. Később azt közölték, hogy az útakadálynál nem az autó vezetője halt meg, hanem az autó utasa, akit halálra késeltek. Az áldozatot az autó tulajdonosaként azonosították. A rendőrség szerint az autó vezetője ölhette meg a tulajt, aki viszont elmenekült. Lehet, hogy mégis köze volt a csütörtöki barcelonai merénylethez.

Javier Zaragoza, a spanyolországi Legfelsőbb Bíróság főügyésze szerint sem a barcelonai, ​​sem a cambrilsi támadók korábban nem voltak ismertek a rendőrök előtt, nem szerepeltek a bűnügyi nyilvántartásban. Gérard Collomb francia belügyminiszter azt mondta: nem találtak jelet, ami arra utalna, hogy kapcsolat volt a mostani spanyol, és a korábbi francia merényletek elkövetői között.

Letartóztattak egy embert

A katalán rádió szerint Ripoll városában letartóztattak egy embert, aki kapcsolatba hozható a barcelonai és a cambrilsi terrortámadásokkal.