Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 201
- tegnap: 203
2014.12.29. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Gyermek született karácsonykor a menekülteket mentő hajón

2014. december 29. hétfő 10:02

Karácsony napjaiban is folyamatosan érkezett a menekültek áradata a szicíliai partok felé. Az éhezés és a háborúk elől menekülő emberek között volt egy asszony, aki a hajón szülte meg gyermekét karácsony napján – az Avvenire híradása.

 


A tengeren viharok dúlnak, csontig hatoló a hideg – ám ilyen időjárási körülmények között is százával érkeznek a menekültek Afrika felől a lélekvesztőkön. Karácsony napjaiban több mint 1200 embernek nyújtottak segítséget az olasz haditengerészet hajói.

Az Etna nevű hajó – amely 223 menekültnek segített földet érni – különleges esemény tanúja volt karácsonykor, amely meghatotta az utasokat és a legénységet is. Egy nigériai édesanya gyermeknek adott életet, akinek a Testimony Salvatore nevet adta. A hajón szolgáló pap meg is keresztelte a gyermeket, a keresztapja pedig a hajó kapitánya lett. A 28 éves várandós édesanya 15 hónapos kislányával együtt december 23-án kelt útra Líbiából. Nigériából menekültek, férje és két nagyobbik gyermeke egyelőre Algériában van. „Nagyon szép napon született a fiam, Isten áldása van rajta” – mondta.

Fotó: Radio Vaticana

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás