Tiszta Forrás
2023. szeptember 26.   
Névnap: Jusztina, Kozma

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

OLVASMÁNY: 2023-09-26 ~ ~ ~ ~ A babiloni fogság után Dárius király írásbeli rendelkezést adott ki a Folyón-túli országrészek vezetőinek. A rendelkezés így hangzott: ~ ~ ˝A zsidó nép vezérének és főembereinek adjatok engedélyt az építkezések elkezdésére: hadd építsék újjá templomukat ugyanazon a helyen, ahol az régen is állt! Hogy pedig a zsidó népnek ezek a vezetői megszakítás nélkül folytathassák templomuk építését, így rendelkezem: ~ ~ Az építési költségeket hiánytalanul fizessék ki a királyi kincstárból; pontosabban abból az adóból, amely a Folyón-túli országrészekből befolyik. Én, Dárius hoztam ezt a rendelkezést, és megkövetelem, hogy pontosan végre is hajtsák.˝ ~ ~ A választott nép főemberei így eredményesen folytatták tovább templomépítő munkájukat Aggeus és Zakariás prófétai szavainak értelmében. Folytatták, és be is fejezték az építkezést a választott nép Istenének parancsából, valamint Kürosz, Dárius és Artaxerxész perzsa királyok rendelete alapján. El is készültek az Isten háza építésével Dárius uralkodásának hatodik esztendejében, a tavaszkezdés hónapjának harmadik napján. ~ ~ Együtt örvendeztek a papok és a leviták. Örvendezett a számkivetésből hazatérő egész nép, amikor felszentelték az Isten templomát. A templomszentelési ünnepen több száz állatot: bikaborjút, kost és bárányt vágtak le áldozatul. Egész Izrael bűneiért pedig törzseinek száma szerint tizenkét kecskebak feláldozásával engesztelték az Istent. ~ ~ Tisztükbe állították osztályuk szerint a papokat, csoportjaik szerint a levitákat. Nekik kellett ellátniuk az Úr szolgálatát Jeruzsálemben, amint ezt Mózes törvénye előírja. ~ ~ A tavaszhónap tizennegyedik napján a Pászkát, vagyis a húsvétot is megünnepelte a számkivetésből hazatérő választott nép. Miután a papok és a leviták mind elvégezték a tisztulási szertartásokat, leölték a húsvéti bárányt a hazatértek számára, úgyszintén paptestvéreik és a maguk számára is. (Ezd 6,7-8.12b.14-20) ~ ~ ~ ~ Ez az Isten igéje.

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 45
- tegnap: 162
2017.08.31. 00:00 __
Hozzászólások: 1

Végre egy értelmes ember ki meri mondani:

Végre egy értelmes ember ki meri mondani:

 

 

 

A muszlim terroristák a puszta létezésünk miatt gyűlölnek minket

 

 

 

Turisták takarodjatok, gyertek migránsok! Így tüntettek Barcelonában baloldali szervezetek. Néhány nappal a barcelonai muszlim terrorakció előtt. A terrortámadásban 15 embert gyilkoltak meg, köztük több turistát. A baloldali tüntetők utána csendben maradtak. Többen viszont megszólaltak. Így például a nagy francia filozófus, író és esszéista, Pascal Bruckner is.

                                                                      Turisták takarodjatok, gyertek migránsok!

 

Pascal Bruckner, a Keserű méz írója a barcelonai gyilkos merényletek után a Le Figaróban fogalmazta meg gondolatait. Bruckner volt egyébként a konzervatív elnökjelölt, Francois Fillon egyik tanácsadója a tavaszi kampányban.

                                                                                            Pascal Bruckner

Így fogalmazott:

"Nem az iszlámgyűlölet váltja ki a terrorizmust, hanem a terrorizmus teszi gyűlöletessé az iszlámot és bünteti a nem radikális muszlimokat."

A gondolat azért fontos, mert az európai baloldali közbeszéd része volt sokáig az, hogy tulajdonképpen az áldozat (az európai ember) is tehet arról, hogy van muszlim terrorizmus.

 

Barcelona, két héttel ezelőtt. A főként turisták által látogatott La Rambla sétálóutcában történt merénylet  mérlege: 15 halott, 131 sérült.

 

Az hogy éppen Barcelonában támadtak a muszlim, alapvetően migráns hátterű terroristák, azért különösen érdekes, mert kevesebb toleránsabb város van Európában, mint Barcelona.

Kifejezetten támogatják a migránsokat, a szocialista polgármester is a turistákkal ellenséges.

 

                                         Ima a turista halottakért, akiket a polgármester kedvenc migránsai öltek meg

 

Csakhogy a terroristákat Barcelona európai jellege taszítja. Vagy mint Bruckner fogalmaz: ahogy Camus A pestisében olvasható, éppen egy ártatlan városra csap le az aljasság.

 

                                                   Néptánc Fesztivál a Barcelónai Katedrális, a Sagrada Familia előtt

 

Pascal Bruckner azt is írta: nem azért gyűlölnek minket a muszlim terroristák, amit csinálunk, hanem azért, mert vagyunk.

A puszta létezésünk miatt. 

 

                                                       A magyarok is mernek létezni Közép-Európában!

 

Az író-filozófus szerint az Allah Akbar mára a halál kiáltása lett. Véleménye szerint végre nevén kellene nevezni a dolgokat.

 

                                                                        Tombol a muzulmán terror Európában

 

Az elmúlt két és fél évben Európában 40 muszlim terrortámadás volt, többségüket migránshátterű bűnözők követték el. 363 embert gyilkoltak meg, és 1570 ember sérült meg. Párizs, Koppenhága, Brüsszel, London, Stockholm, Berlin, München, Hamburg, Manchester, Barcelona, Moszkva, Szentpétervár, Nizza, Charleroi, Turku.

 

                                        Migráns terroristák ünneppelnek a véres Európai merényletek után

 

A Le Figaro a barcelonai terrortámadást követő vezércikkében egyébként, a cikkből külön kiemelt betűkkel arról írt, amit a magyar kormány már hosszú ideje mond: szoros kapcsolat van a migráció és a terrorizmus között.

 

(Forrás: Origó.hu, képek sajátjaim a netről)

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2017.08.31.   22:41:04   JóB
„A capite foetet piscis.” (Fejétől bűzlik a hal.)

Már az ókorban is felismerték, hogy mi a bajok fő forrása, és okozója. Az ókori Görögországban a nép által megteremtett demokrácia viszonylag rövid idő alatt elmúlt. A világban a maguk hasznát kereső „népvezérek” megteremtették a maguk „ál-demokráciáját”.

Napjainkban ál-civil szervezetek rombolják a még meglévő társadalmi, kulturális értékeket, támadják a fennálló államrendet. Ál(nok) európai vezetők hathatós közreműködésével telepítik be a muszlim, és egyéb régiókból a terroristákat. A sátánista erők már az élet minden területére behatoltak. A végidőkre vonatkozó evangéliumi próféciák napjain valóságává váltak.

Közel az aratás, mikor a konkolyt külön választják a tiszta búzától. A tiszta búzát a teremtő Isten csűrjébe gyűjtik, a konkoly pedig a gyehenna tüzén fog elégni.

Nem mindegy tehát, hogy kit szolgálunk!