Tiszta Forrás
2019. június 19.   
Névnap: Gyárfás

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
23 látogató

Látogatások

- ma: 781
- tegnap: 1252
2017.11.01. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Már a jenkiket is utolérte tegnap az allah akbározás (a halloveen ünneplésekor)

Már a jenkiket is utolérte tegnap az allah akbározás (a halloveen ünneplésekor)

 

 

 

Terrortámadás New Yorkban: Allah akbart kiáltott

a merénylő

 

 

Nyolc ember meghalt, tizenegyen megsebesültek a kedden délután New Yorkban történt gázolásos merényletben. A rendőrség azóta kiderítette: az elkövető a 29 éves, üzbég származású Sayfullo Saipov, aki 2010 óta élt az Egyesült Államokban. Sajtóértesülések szerint a férfi az Iszlám Állam nevében ölt. Donald Trump amerikai elnök a támadás után elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. Üzbegisztán segíti az amerikai hatóságokat a nyomozásban.

Nyolc ember meghalt, és tizenegy megsebesült kedden New Yorkban, amikor egy kisteherautó forgalmas bicikliútra hajtott, több embert elgázolt, majd egy iskolabusszal ütközött. 

A Manhattan délnyugati részében történt támadás után a sofőr két, fegyvernek látszó tárggyal szállt ki az autóból, majd azt kiabálta, hogy "Allah akbar!". A 29 éves férfit a rendőrök hasba lőtték, majd őrizetbe vették.  A támadót kórházba szállították, és megműtötték.

Nem voltak társai

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója sajtóértekezletén elmondta, a feltételezett elkövető láthatóan egyedül cselekedett. "Nincs bizonyíték arra, hogy egy szélesebb körű összeesküvés vagy terv lett volna. Ezek egy magányos elkövetőnek a tettei, aki fájdalmat, sérüléseket, talán halálosat akart okozni".

                                             Nyolc ember halt meg a New York-i gázolásos merényletben

                                                            Forrás: MTI/AP/Bebeto Matthews

Az amerikai sajtó értesülése szerint annyit máris tudni az elkövetőről, hogy  Üzbegisztánból származik, és 2010-ben érkezett az Egyesült Államokba.  Lakhelye a floridai Tampában van és sofőrként dolgozik, többek között az Ubernél is. Neve: Sayfullo Saipov. 

Saipov 2013 márciusában feleségül vett egy üzbég nőt. Házassági anyakönyvi kivonatuk szerint mindketten taskenti születésűek. Ohio államban a férfi bejegyeztetett két vállalkozást is, az egyiket 2011-ben, a másikat 2013-ban teherautósofőrként, gépkocsivezetői engedélyét Florida államba állították ki - az amerikai közlekedési minisztérium adatbázisa szerint.

Az Ubernél dolgozott a terrorista

Az Uber együttműködik az FBI-al a merénylet nyomozásában. A társaság közölte: egyetlen olyan panaszt sem talált az utasoktól, amely Saipov biztonságosságára utalt volna. A férfi átment a cég ellenőrzési mechanizmusán, 1400 alkalommal szállított utast.

Volt azonban számos közlekedési kihágása: 2016 áprilisában letartóztatási parancsot adtak ki ellene, mert nem jelent meg azon a bírósági meghallgatáson, amelyen a teherautójának hibás fékjei miatt történt balesetet tárgyalták. Az ügyet végül pénzbüntetéssel megúszta.

                                A bűnügyi helyszínelők dolgoznak az egykori Világkereskedelmi Központ emlékműve közelében

                                                                                  Forrás: MTI/AP/Bebeto Matthews

Nyugodt ember volt, de megkörnyékezte az Iszlám Állam

A Sky News szerint a család egyik barátja, Dilnoza Abdusamatova "nyugodt emberként" írta le a férfit, aki "gyakorlatilag csak aludni járt haza, a munkahelyén kívül pedig nem ment máshova." 

Saipov az első vizsgálatok szerint nincs jelen a közösségi médiában.

A CNN hírtévé értesülése szerint a támadó azt állította, hogy az Iszlám Állam nevében cselekedett. A nekik nyilatkozó belügyi forrás szerint az Iszlám Állam propagandájának hatása alatt állhatott, de nincs jele annak, hogy közvetlen kapcsolatban állt volna a dzsihadista szervezettel.

Bill de Blasio New York-i polgármester "gyáva terrorcselekménynek" minősítette a történteket.

Diákok és turisták az áldozatok között

James O' Neill New York-i rendőrfőnök arról számolt be, hogy az elkövető kedd délután 15 óra öt perckor hajtott be a Manhattan délnyugati részén lévő kerékpárútra, paintball fegyverrel, valamint egy légpuskával felfegyverezve. Bicikliseket és gyalogosokat gázolt el, majd teherautója egy iskolabusznak ütközött, amelyben két gyerek és két felnőtt megsérült.

A rendőrfőnök azt mondta, hogy az elkövető egy bérelt teherautót vezetett. A rendőrség azt egyelőre nem közölte, hogy hol vette bérbe. A támadás után biciklironcsok terítették be a kerékpárutat. Hat ember a helyszínen meghalt, ketten a kórházba szállítás után haltak meg  - tette hozzá O' Neill.

                                                                  Forrás: MTI/AP/Bebeto Matthews

A belga külügyminisztérium közlése szerint a halálos áldozatok között van egy belga állampolgár is. Valamint 5 argentin állampolgár is meghalt, akik a 30 éves osztálytalálkozójukat ünnepelték, 2 áldozatot pedig egyelőre még nem azonosítottak.

A magyar Külgazdasági és Külügyminisztériumnak nincs tudomása magyar érintettről. Daniel Nigro tűzoltóparancsnok adatai szerint 11 sérültet kórházban ápolnak, állapotuk nem életveszélyes.

Trump: Elég volt!

A Fehér Ház közleményben fejezte ki együttérzését a halálos áldozatok családtagjainak és a sebesülteknek. Donald Trump a rendőröknek is köszönetet mondott, amiért "megállították a gyanúsítottat, és azonnali segítséget nyújtottak az aljas támadás áldozatainak". A közleményben egyúttal bejelentették, hogy a kormány minden segítséget megad a New York-i rendőrségnek, beleértve a közös nyomozást a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) munkatársaival.

Donald Trump kedden a késő esti órákban újabb Twitter-bejegyzésben tudatta, hogy elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. A politikai korrektség remek dolog, de nem ebben az esetben" - írta az elnök.

Elaine Duke, a belbiztonsági minisztérium ügyvezető irányítója szintén terrortámadásról beszélt, és emlékeztetett arra, hogy Európában és szerte a világban hasonló jellegű támadásoknak voltak. A támadásról tájékoztatták Jeff Sessions igazságügyi minisztert és Christopher Wray FBI-igazgatót is. A külügyminisztérium szintén közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy "szorosan figyelemmel kíséri" a fejleményeket.

                                        A 29 éves üzbég Sayfullah Habibullahevic Saipov volt a merénylő

                                                          Forrás: AFP/St. Charles County Dept. Of Corr

Közben az elkövetőről újabb részletek derültek ki. Az NBC televízió értesülései szerint az üzbég férfi a New Jersey államban lévő Petersonban él, a helyi mecset rendszeres látogatója volt. A mecset 2006 óta - a muzulmán közösségeket megfigyelő kormányzati program keretében - már a rendőrség célkeresztjébe került, ám 2014-ben a megfigyelési programot felfüggesztették.

Argentína New York-i konzulátusa közölte, hogy öt argentin állampolgár van a halálos áldozatok között, a belga hatóságok jelentése szerint pedig egy belga nő életét vesztette, három belga állampolgár pedig megsérült a Manhattan déli részén, a 2001. szeptember 11-i merénylet emlékhelye mellett elkövetett teherautós támadásban.

Twitter-bejegyzést tett közzé Melania Trump is. "Megszakad a szívem New Yorkért" - írta a first lady.

Üzbegisztán segít Amerikának

Üzbegisztán kész minden lehetséges forrásával segíteni a New Yorkban elkövetett támadás nyomozását - közölte Savkat Mirzijojev üzbég elnök szerdán levélben Donald Trump amerikai elnöknek írt levelében, amelyben hazája együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóval, és az Egyesült Államokkal.

Nyolc ember meghalt, tizenegyen megsebesültek a kedden délután New Yorkban történt gázolásos merényletben. A rendőrség azóta kiderítette: az elkövető a 29 éves, üzbég származású Sayfullo Saipov, aki 2010 óta élt az Egyesült Államokban. Sajtóértesülések szerint a férfi az Iszlám Állam nevében ölt. Donald Trump amerikai elnök a támadás után elrendelte a belbiztonsági minisztériumnak a már előkészített szigorú határellenőrzési intézkedések azonnali életbe léptetését, az Egyesült Államokba belépő külföldi állampolgárok szigorú ellenőrzését. Üzbegisztán segíti az amerikai hatóságokat a nyomozásban.

Forrás: Origó.hu

 

A szerk. megjegyzése:

Nagyon sajnálom az ártatlan áldozatokat, nyugodjanak békében, de most a Soros-terv nyomán Európa után már Amerika is megtapasztalhatta, hogy milyen az igazi muszlim terrorizmus!!!

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2017.11.06.   08:19:54   JóB
Legalább 26 embert ölt meg egy korábban az amerikai hadseregben szolgáló ámokfutó Sutherland Springsben, Texasban, egy baptista templomban.

Az ördögi gonoszság nem ismer határokat. Az erkölcs, a humánum, az egyetemes emberi értékek hiánya egyre jobban eltorzítja a valamikor egészséges társadalmakban élő embereket. A világszerte egyre gyakoribbá váló véres merényletek a gonosz térnyerésének a jelei. Az isteni szeretet helyett a sátáni gyűlölet válik uralkodóvá a globalizált világ által eltorzított társadalmakban.