Tiszta Forrás
2020. július 05.   
Névnap: Emese, Sarolta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 120
- tegnap: 178
2014.12.31. 00:00 Pela
Hozzászólások: 0

Ne menjünk el a földön fekvő emberek mellett!

2014. december 31. szerda

A hideg időben mindenkire fokozott felelősség hárul, aki földön fekvő emberrel találkozik. Magatehetetlen emberekhez Budapesten a 06 1 338 4186-os számon a nap huszonnégy órájában lehet segítséget hívni – hívja fel a figyelmet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

 

A következő napokban várható hidegben könnyen és gyorsan kihűlhetnek a szabadban elalvó emberek, a veszély nemcsak az utcán élő hajléktalan embereket fenyegeti, hanem azokat is, akik szilveszter éjszaka például buszra várva elbóbiskolnak a megállóban. A földön fekvő, padon ülő emberek keringése lelassul a nagy hidegben, cselekvőképességük a testhőmérséklet csökkenésével fokozatosan romlik, egy idő után már kifejezni sem tudják magukat. Az alkoholos befolyásoltság a közhiedelemmel ellentétben kifejezetten rontja a túlélés esélyeit.

Amíg a hőmérséklet tartósan fagypont alatt marad, mindenkire fokozott felelősség hárul, aki földön fekvő emberrel találkozik, és tétlenül elmegy mellette. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkit arra kér, hogy aki kihűlés veszélyének kitett embert lát, értesítse a hajléktalan ellátás 24 órában működő diszpécser szolgálatát, amely rövid időn belül krízisautót küld a helyszínre, és a szakemberek megfelelő segítséget nyújtanak.

Budapesten a 06 1 338 4186-os számon lehet bejelentést tenni, vidéken pedig a helyi ellátó szervezeteket, ezek hiányában a mentőszolgálatot érdemes hívni.

A hajléktalanellátó szervezetek mindenkit el tudnak helyezni, aki az ellátást elfogadja. A legnagyobb veszélyben azok a hajléktalan emberek vannak, akik ilyenkor is elutasítják a segítséget. A Máltai Szeretetszolgálat utcai gondozószolgálata a téli krízisidőszakban éjjel-nappal működik, a szociális munkások rendszeresen felkeresik a szabadban éjszakázókat, az öntudatlan, vagy kommunikációra képtelen esetekhez pedig riasztják a mentőt.

Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták, hogy a kihűléses halálesetek többsége fűtetlen lakásokban történt. A Máltai Szeretetszolgálat ezért mindenkitől azt kéri, ezekben a napokban figyeljen oda a környezetében élőkre, és ne maradjon közömbös, ha azt veszi észre, hogy valaki már hosszabb ideje nem adott életjeleket magáról.

Fotó: Máltai.hu

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás