Tiszta Forrás
2018. április 26.   
Névnap: Ervin, Klétusz

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen.

Jelen van

0 felhasználó
43 látogató

Látogatások

- ma: 902
- tegnap: 686
2018.04.08. 07:20 JóB
Hozzászólások: 0

Újabb terrortámadás Németországban: tömegbe hajtott egy furgon

Újabb terrortámadás Németországban: tömegbe hajtott egy furgon

A német Spiegel online úgy tudja, a furgon több emberen is átgázolt Münsterben.

Négy halottról és több mint 20 sebesültről írnak, hatan válságos állapotban vannak.

A rendőrség robbanóanyagot keres, ezért lezárták a belvárost.

A Bild szerint hamarosan megrohamozzák a terrorista házát.  

 

 

 

Négy halottról és legalább 20 sérültről tudnak, és bár rendőrségi források még nem konkretizálták a számokat, de a tűzoltóság szóvivője szerint 50 embert gázolt el a furgonos terrorista.

A sérülteknek véradást szerveztek FORRÁS: AFP/MARTIN RUPIK

A sérültekhez mentőhelikoptert riasztottak, őket a környező kórházakba szállítják. Nekik véradást szerveztek. Az orvosi személynet egyébként megemelt létszámmal dolgozik, összesen 300 egészségügyi dolgozó látja el a sebesülteket. A Bild továbbá azt írta,hat sebesült életveszélyes állapotban van.

A Twitteren közzétett kép szerint asztaloknál üldögélő emberek voltak az áldozatok, a Kiepenkerl étterem előtt. A környék egyébként a turisták egyik kedvelt célpontja.

Studentin Lena a Bildnek azt mesélte, a barátnőjével éppen a merénylet helyszínén bicikliztek, amikor sikoltásokat hallottak. Amikor a furgon az emberek közé hajtott, sokan azt kiabálták: terror, terror! Attól féltek, hogy pillanatokon belül robbanást fognak hallani, vagy lőni fognak rájuk. 

A furgonban robbanóanyagot keresnek.  FORRÁS: AFP


A sofőr, aki a furgont vezette, öngyilkos lett.

A Bild információi szerint az a terrorista egy 48 éves férfi.A lap úgy tudja,megrohamozták a terrorista házát, mert szemtanúk a merénylet után két embert láttak leugrani a furgonról.

Az utcát teljes szélességében lezárták, a rendőrök házkutatást tartanak.

A belvárost lezárták, a környék rendvédelmi szerveit is a helyszínre vezérelték. A tömeges gázolás miatt a tartomány úthálózatának több pontján rendkívüli rendőri ellenőrzést kezdtek gépkarabéllyal felfegyverzett, golyóálló mellényes rendőrök részvételével - írta hírportálján a Rheinische Post című tartományi lap.

 A rendőrség egy táskát, illetve valamilyen gyanús tárgyat talált a furgonban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy micsodát. A Bild egyik újságírója szerintevakuálták a környező házakat.

A belvárost teljesen lezárták FORRÁS: AFP

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint bevándorló hátterű terrortámadás történt Münsterben. Azaz, egy első- vagy másodgenerációs migráns lehetett a terrorista. Németországban egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a merénylő származását, ezért - legalábbis egyelőre - nem írnak ennél többet. Azt a rendőrség hivatalosan is közölte, hogy nem baleset volt. Vagyis, dzsihadista módszerrel gyilkolt a terrorista.

Egy éve Stockholmban

Éppen egy éve történt hasonló merénylet Stockholmban, akkor négy ember halt meg és tizenöt megsebesült - köztük gyerekek. Egy migráns, egy muszlim terrorista teherautóval hajtott a tömegbe a Drottninggatan sétálóutcában, amellyel végül egy bevásárlóközpontba rohant. 

A Le Figaro összeállítást közölt a német terrorveszélyről. Felidézik, hogy 2016 decemberében 12 ártatlan embert ölt meg egy migráns, mert a berlini karácsonyi tömegbe hajtott furgonjával. Tavaly júliusban pedig szintén Németországban gyilkolt egy éppen a menekültstátusza elbírálására váró migráns. A Le Figaro összeállításából kiderül, hogy 10 ezer olyan migráns él Németországban, aki erősen szimpatizál a dzsihadizmussal. Közülük 1600 bármikor terrorakciót is végrehajtana, gyilkolna is.

Forrás:  MTI 2018.04.07.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás