Tiszta Forrás
2023. szeptember 24.   
Névnap: Gellért, Gerda

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
15 látogató

Látogatások

- ma: 15
- tegnap: 114
2018.04.08. 07:20 JóB
Hozzászólások: 0

Újabb terrortámadás Németországban: tömegbe hajtott egy furgon

Újabb terrortámadás Németországban: tömegbe hajtott egy furgon

A német Spiegel online úgy tudja, a furgon több emberen is átgázolt Münsterben.

Négy halottról és több mint 20 sebesültről írnak, hatan válságos állapotban vannak.

A rendőrség robbanóanyagot keres, ezért lezárták a belvárost.

A Bild szerint hamarosan megrohamozzák a terrorista házát.  

 

 

 

Négy halottról és legalább 20 sérültről tudnak, és bár rendőrségi források még nem konkretizálták a számokat, de a tűzoltóság szóvivője szerint 50 embert gázolt el a furgonos terrorista.

A sérülteknek véradást szerveztek FORRÁS: AFP/MARTIN RUPIK

A sérültekhez mentőhelikoptert riasztottak, őket a környező kórházakba szállítják. Nekik véradást szerveztek. Az orvosi személynet egyébként megemelt létszámmal dolgozik, összesen 300 egészségügyi dolgozó látja el a sebesülteket. A Bild továbbá azt írta,hat sebesült életveszélyes állapotban van.

A Twitteren közzétett kép szerint asztaloknál üldögélő emberek voltak az áldozatok, a Kiepenkerl étterem előtt. A környék egyébként a turisták egyik kedvelt célpontja.

Studentin Lena a Bildnek azt mesélte, a barátnőjével éppen a merénylet helyszínén bicikliztek, amikor sikoltásokat hallottak. Amikor a furgon az emberek közé hajtott, sokan azt kiabálták: terror, terror! Attól féltek, hogy pillanatokon belül robbanást fognak hallani, vagy lőni fognak rájuk. 

A furgonban robbanóanyagot keresnek.  FORRÁS: AFP


A sofőr, aki a furgont vezette, öngyilkos lett.

A Bild információi szerint az a terrorista egy 48 éves férfi.A lap úgy tudja,megrohamozták a terrorista házát, mert szemtanúk a merénylet után két embert láttak leugrani a furgonról.

Az utcát teljes szélességében lezárták, a rendőrök házkutatást tartanak.

A belvárost lezárták, a környék rendvédelmi szerveit is a helyszínre vezérelték. A tömeges gázolás miatt a tartomány úthálózatának több pontján rendkívüli rendőri ellenőrzést kezdtek gépkarabéllyal felfegyverzett, golyóálló mellényes rendőrök részvételével - írta hírportálján a Rheinische Post című tartományi lap.

 A rendőrség egy táskát, illetve valamilyen gyanús tárgyat talált a furgonban. Egyelőre nem lehet tudni, hogy micsodát. A Bild egyik újságírója szerintevakuálták a környező házakat.

A belvárost teljesen lezárták FORRÁS: AFP

Több német országos hírportál arról ír, hogy a rendőrség feltételezése szerint bevándorló hátterű terrortámadás történt Münsterben. Azaz, egy első- vagy másodgenerációs migráns lehetett a terrorista. Németországban egy friss törvény tiltja, hogy megnevezzék a merénylő származását, ezért - legalábbis egyelőre - nem írnak ennél többet. Azt a rendőrség hivatalosan is közölte, hogy nem baleset volt. Vagyis, dzsihadista módszerrel gyilkolt a terrorista.

Egy éve Stockholmban

Éppen egy éve történt hasonló merénylet Stockholmban, akkor négy ember halt meg és tizenöt megsebesült - köztük gyerekek. Egy migráns, egy muszlim terrorista teherautóval hajtott a tömegbe a Drottninggatan sétálóutcában, amellyel végül egy bevásárlóközpontba rohant. 

A Le Figaro összeállítást közölt a német terrorveszélyről. Felidézik, hogy 2016 decemberében 12 ártatlan embert ölt meg egy migráns, mert a berlini karácsonyi tömegbe hajtott furgonjával. Tavaly júliusban pedig szintén Németországban gyilkolt egy éppen a menekültstátusza elbírálására váró migráns. A Le Figaro összeállításából kiderül, hogy 10 ezer olyan migráns él Németországban, aki erősen szimpatizál a dzsihadizmussal. Közülük 1600 bármikor terrorakciót is végrehajtana, gyilkolna is.

Forrás:  MTI 2018.04.07.

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás