Tiszta Forrás
2020. április 04.   
Névnap: Izidor

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

VIRGINIS MARIAE, PATRONAE HUNGARIAE, ORA PRO NOBIS! ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
18 látogató

Látogatások

- ma: 175
- tegnap: 306
2018.04.26. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Mi ez, ha nem csoda? És megakarták ölni!

Mi ez, ha nem csoda? És megakarták ölni!

 

 

Önállóan lélegzik a kétéves kisfiú, Alfie, akit bírói döntésre lekapcsoltak a lélegeztetőgépről

 

 

Április 23-án este 22 órakor a liverpooli kórházban levették Alfie Evanst a lélegeztetőgépről. Kezdetben szülei mesterségesen lélegeztették a kisfiút, majd csodával határos módos önállóan kezdett lélegezni. Az orvosok visszakapcsolták a gépekre.

A kis Alfie Evans neurodegeneratív, vagyis az idegsejtek leépülését eredményező ismeretlen betegségben szenved. A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére döntött úgy, hogy megszakítja az életben tartáshoz szükséges kezelést, a brit legfelsőbb bíróság pedig nem adott helyt a szülők kérésének, hogy a római Bambino Gesù kórházba szállítsák. A liverpooli Alder Hey Gyermekkórház orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lenne.

A szülők hat órán át szájon keresztül mesterségesen lélegeztették a kisfiút, aki ezt követően kilenc órán keresztül önállóan lélegzett, majd az orvosok visszatették a gépekre, oxigént kap és hidratálják. A bíró újabb tárgyalást hívott össze délután fél ötre.

Alfie mellett jelenleg az édesapja, Tom és az édesanyja, Kate tartózkodik, valamint egy olasz pap, aki támogatta a családot az elmúlt napokban. A Szentszék gyermekkórháza készen áll Alfie fogadására, Mariella Enoc, a kórház igazgatója előző nap Liverpoolba utazott. Alfie az olasz belügyminiszter és külügyminiszter együttes engedélyével megkapta az olasz állampolgárságot, hogy azonnal átszállíthassák Rómába, ebbe azonban előző nap a liverpooli kórház nem egyezett bele. Az olasz hadügyminisztérium egy katonai repülőgépet biztosít, ha megkapják az engedélyt a szállításra. 

A kórházat rendőrök biztosítják, nem adnak ki információt a kisfiú állapotáról. Az igazgatóság azt kéri, az elsősegély-szolgálatot is csak akkor vegyék igénybe, ha valóban szükség van rá.

* * *

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta Alfie Evans édesapját, Thomast, és az aznapi általános kihallgatás végén újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: „Ismét felhívom a figyelmet Vincent Lambert és a kis Alfie Evans helyzetére. Szeretném újra hangsúlyozni és határozottan megerősíteni, hogy az élet egyetlen ura annak kezdetétől természetes végéig Isten! Nekünk pedig az a kötelességünk, hogy mindent megtegyünk az élet védelmezésére. Most csendben gondolkozzunk el és imádkozzunk!”

A pápa április 15-én, vasárnap a Regina Coeli imádság alkalmával is beszélt Alfie-ról és azt kérte, imádkozzunk azért, hogy minden betegnek tartsák tiszteletben a méltóságát és minden beteg részesüljön állapotának megfelelő ellátásban, családtagjaik, orvosaik és más egészségügyi dolgozók harmonikus együttműködésében és segítségével, nagy tiszteletben tartva az életet.

Forrás és fotó: Avvenire, Famiglia Cristiana

Magyar Kurír

 

A kisfiú sorsáról korábban itt számoltunk be:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/4220/Szulei-akarata-ellenere-levehetnek-a-lelegeztetogeprol-egy-brit-kisfiut/

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2018.04.26.   11:05:56   JóB
A kisfiú diagnosztizált betegsége az MDS - szindróma.

A mitokondriális depléciós szindróma (MDS) olyan, hasonló tünetekkel járó betegségek csoportja, ahol az érintett szövetek sejtjeiben a mitokondrium - a sejtek energiaközpontja, a légzési lánc, a biológiai lebontás, oxidáció működési helye - saját örökítő anyagának (mtDNS) számbeli csökkenése figyelhető meg.

Az MDS változatos súlyosságú kórképet alakíthat ki, az érintett szervek - szövetektől, a tünetek megjelenésétől függően.

------------------------------------------------------------------------------

Bárhogyan is alakuljon az immár világszerte ismert kisfiú sorsa, imádkozunk érte és a szüleiért.

Sokan könnyeznek ezért a kisgyermekért, de Isten majd „letöröl a szemünkről minden könnyet”.