Tiszta Forrás
2020. július 11.   
Névnap: Nóra, Lili

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
13 látogató

Látogatások

- ma: 124
- tegnap: 173
2018.04.26. 00:00 Pela
Hozzászólások: 1

Mi ez, ha nem csoda? És megakarták ölni!

Mi ez, ha nem csoda? És megakarták ölni!

 

 

Önállóan lélegzik a kétéves kisfiú, Alfie, akit bírói döntésre lekapcsoltak a lélegeztetőgépről

 

 

Április 23-án este 22 órakor a liverpooli kórházban levették Alfie Evanst a lélegeztetőgépről. Kezdetben szülei mesterségesen lélegeztették a kisfiút, majd csodával határos módos önállóan kezdett lélegezni. Az orvosok visszakapcsolták a gépekre.

A kis Alfie Evans neurodegeneratív, vagyis az idegsejtek leépülését eredményező ismeretlen betegségben szenved. A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére döntött úgy, hogy megszakítja az életben tartáshoz szükséges kezelést, a brit legfelsőbb bíróság pedig nem adott helyt a szülők kérésének, hogy a római Bambino Gesù kórházba szállítsák. A liverpooli Alder Hey Gyermekkórház orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lenne.

A szülők hat órán át szájon keresztül mesterségesen lélegeztették a kisfiút, aki ezt követően kilenc órán keresztül önállóan lélegzett, majd az orvosok visszatették a gépekre, oxigént kap és hidratálják. A bíró újabb tárgyalást hívott össze délután fél ötre.

Alfie mellett jelenleg az édesapja, Tom és az édesanyja, Kate tartózkodik, valamint egy olasz pap, aki támogatta a családot az elmúlt napokban. A Szentszék gyermekkórháza készen áll Alfie fogadására, Mariella Enoc, a kórház igazgatója előző nap Liverpoolba utazott. Alfie az olasz belügyminiszter és külügyminiszter együttes engedélyével megkapta az olasz állampolgárságot, hogy azonnal átszállíthassák Rómába, ebbe azonban előző nap a liverpooli kórház nem egyezett bele. Az olasz hadügyminisztérium egy katonai repülőgépet biztosít, ha megkapják az engedélyt a szállításra. 

A kórházat rendőrök biztosítják, nem adnak ki információt a kisfiú állapotáról. Az igazgatóság azt kéri, az elsősegély-szolgálatot is csak akkor vegyék igénybe, ha valóban szükség van rá.

* * *

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta Alfie Evans édesapját, Thomast, és az aznapi általános kihallgatás végén újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: „Ismét felhívom a figyelmet Vincent Lambert és a kis Alfie Evans helyzetére. Szeretném újra hangsúlyozni és határozottan megerősíteni, hogy az élet egyetlen ura annak kezdetétől természetes végéig Isten! Nekünk pedig az a kötelességünk, hogy mindent megtegyünk az élet védelmezésére. Most csendben gondolkozzunk el és imádkozzunk!”

A pápa április 15-én, vasárnap a Regina Coeli imádság alkalmával is beszélt Alfie-ról és azt kérte, imádkozzunk azért, hogy minden betegnek tartsák tiszteletben a méltóságát és minden beteg részesüljön állapotának megfelelő ellátásban, családtagjaik, orvosaik és más egészségügyi dolgozók harmonikus együttműködésében és segítségével, nagy tiszteletben tartva az életet.

Forrás és fotó: Avvenire, Famiglia Cristiana

Magyar Kurír

 

A kisfiú sorsáról korábban itt számoltunk be:

http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/4220/Szulei-akarata-ellenere-levehetnek-a-lelegeztetogeprol-egy-brit-kisfiut/

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#1    2018.04.26.   11:05:56   JóB
A kisfiú diagnosztizált betegsége az MDS - szindróma.

A mitokondriális depléciós szindróma (MDS) olyan, hasonló tünetekkel járó betegségek csoportja, ahol az érintett szövetek sejtjeiben a mitokondrium - a sejtek energiaközpontja, a légzési lánc, a biológiai lebontás, oxidáció működési helye - saját örökítő anyagának (mtDNS) számbeli csökkenése figyelhető meg.

Az MDS változatos súlyosságú kórképet alakíthat ki, az érintett szervek - szövetektől, a tünetek megjelenésétől függően.

------------------------------------------------------------------------------

Bárhogyan is alakuljon az immár világszerte ismert kisfiú sorsa, imádkozunk érte és a szüleiért.

Sokan könnyeznek ezért a kisgyermekért, de Isten majd „letöröl a szemünkről minden könnyet”.