Tiszta Forrás
2020. július 13.   
Névnap: Jenő, Henrik

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
14 látogató

Látogatások

- ma: 186
- tegnap: 203
2018.04.28. 00:00 Pela
Hozzászólások: 2

Visszaadta lelkét Teremtőjének Alfie Evans

Visszaadta lelkét Teremtőjének Alfie Evans

 

Ma hajnalban, április 28-án, helyi idő szerint hajnali fél háromkor, a mindössze huszonhárom hónapos Alfie Evans elhunyt a liverpooli Alder Hey gyermekkórházban, ahol öt nappal ezelőtt lekapcsolták a gépeket, amik életben tartották az alig kétéves kisfiút.

 

A kis Alfie Evans neurodegeneratív, vagyis az idegsejtek leépülését eredményező ismeretlen betegségben szenvedett. A liverpooli bíróság a szülők akarata ellenére döntött úgy, hogy megszakítja az életben tartáshoz szükséges kezelést, a brit legfelsőbb bíróság pedig nem adott helyt a szülők kérésének, hogy Ferenc pápa hívására a római Bambino Gesù kórházba szállítsák. A liverpooli Alder Hey Gyermekkórház orvosai szerint a gyermek szenvedéseinek meghosszabbítása embertelen lenne.

Április 23-án este 22 órakor a liverpooli kórházban levették Alfie Evanst a lélegeztetőgépről. Kezdetben szülei mesterségesen lélegeztették a kisfiút, majd csodával határos módos önállóan kezdett lélegezni, majd az orvosok visszakapcsolták a gépekre.

A szülők hat órán át szájon keresztül mesterségesen lélegeztették a kisfiút, aki ezt követően kilenc órán keresztül önállóan lélegzett, majd az orvosok visszatették a gépekre, oxigént kap és hidratálják. A bíró újabb tárgyalást hívott össze délután fél ötre.

Alfie mellett az édesapja, Tom és az édesanyja, Kate tartózkodott, valamint egy olasz pap, aki támogatta a családot az elmúlt napokban. A Szentszék gyermekkórháza készen állt Alfie fogadására, Mariella Enoc, a kórház igazgatója előző nap Liverpoolba utazott. Alfie az olasz belügyminiszter és külügyminiszter együttes engedélyével megkapta az olasz állampolgárságot, hogy azonnal átszállíthassák Rómába, ebbe azonban előző nap a liverpooli kórház nem egyezett bele. Az olasz hadügyminisztérium egy katonai repülőgépet helyezet készenlétbe, ha megkapják az engedélyt a szállításra. Az engedély nem érkezett meg.

Az édesapa a következő üzenetet tett közzé: „A gladiátorom letette a pajzsát és elnyerte szárnyait ma 02:30-kor... megszakad a szívem... SZERETLEK FIAM”.

Az édesanya a következő üzenetet posztolta ki a támogatói facebookra: „A kisbabánk felöltötte szárnyait 02.30.kor. Megszakad a szívünk. Mindenkinek közönjük a támogatást”.

***

Ferenc pápa április 18-án reggel a Szent Márta-házban fogadta Alfie Evans édesapját, Thomast, és az aznapi általános kihallgatás végén újra felhívta a figyelmet a kisgyermek esetére: „Ismét felhívom a figyelmet Vincent Lambert és a kis Alfie Evans helyzetére. Szeretném újra hangsúlyozni és határozottan megerősíteni, hogy az élet egyetlen ura annak kezdetétől természetes végéig Isten! Nekünk pedig az a kötelességünk, hogy mindent megtegyünk az élet védelmezésére. Most csendben gondolkozzunk el és imádkozzunk!”

A pápa április 15-én, vasárnap a Regina Coeli imádság alkalmával is beszélt Alfie-ról és azt kérte, imádkozzunk azért, hogy minden betegnek tartsák tiszteletben a méltóságát és minden beteg részesüljön állapotának megfelelő ellátásban, családtagjaik, orvosaik és más egészségügyi dolgozók harmonikus együttműködésében és segítségével, nagy tiszteletben tartva az életet.

Forrás és fotó: Avvenire; Famiglia Cristiana

Magyar Kurír

 

A szigetországban sokan tiltakoztak a gyermek sorsát ért döntés ellen a napokban, egy elég kemény vélemény a sok közül:

Sokakat dühít a Katalin hercegné szülése körül kialakult felhajtás

Az alig 23 hónapos kisfiú egy nagyon ritka agyi elváltozással született, életben maradásához pedig sürgős műtétre lenne szüksége, ám ezt a brit állam jelenleg nem támogatja. Szülei, Tom Evans és Kate James még az Európai Parlamentet is megkeresték, de onnan is elutasították őket.

"Katalin életet ad egy gyereknek és ebből hír lesz, de ez a szegény kisgyerek nem az. Ettől azt kívánom, hogy bárcsak ne lennék brit"

– írta az egyik cikk alá Scott Marshall.

Forrás: https://24.hu/elet-stilus/2018/04/23/katalin-hercegne-szules-alfie-evans/

 

És a végén egy kicsit elmélkedem a történteken, amiről mi is beszámoltunk korábban: (http://www.tiszta-lap.hu/napi_gondjaink/4320/Mi-ez-ha-nem-csoda-Es-megakartak-olni/)

1. A bírók azzal már aláírták a halálos ítéletét, hogy meghozták a lekapcsolásról a döntést, és egy ilyen pici szervezet már nem tudott ellenállni ennek a nagy traumának. Sajnos annak ellenére sem, hogy a jó Isten figyelmeztette az emberiséget azzal, hogy a kisfiú elkezdett újra saját maga lélegezni, amivel azt üzente a Gonviselő: állj meg ember! csak Én döntök életről-halálról!

2. Újra döntöttek a halálos ítéretről azzal, hogy a brit legfelsőbb bíróság nem adott helyt a szülők kérésének, hogy Ferenc pápa hívására a római Bambino Gesù kórházba szállítsák, pedig a Vatikán még az olasz állampolgárságot is megadta neki azonnal ehhez a lépéshez. Az olasz hadügyminisztérium egy katonai repülőgépet helyezet készenlétbe, ha megkapják az engedélyt a szállításra. Az engedély viszont nem érkezett meg...

3. Mi ez tehát, ha nem a Mindenható Isten elleni hatalmas bűn, bűnrészesség orvosok, bírók, más bürökraták által, amiért azért is, direkt meg akarták mutatni akaratukat azzal, hogy már pedig én, a kis porszem ember istent játszok, és akkor is nekem lesz igazam. Isten nem vitatkozott ezekkel az ateista emberekkel, hanem egyszerűen magához vette nagy bölcsességében a kisfiút, hogy megmentse a további emberek által! okozott szenvedésektől.

A csoda megtörtént! Az emberek megakarták ölni! És a végén meg is ölték? Nem lennék a helyükben, ha majd haláluk napján meg kell jelenniük Isten ítélőszéke előtt, és számot kellesz adniuk erről a cselekedetükről...

 

Kedves testvéreim, ezt a cikket talán fél óra után találtam miután a fentieket feltettem, és sírás nélkül nem tudtam végig olvasni, most olvassátok ti is:

Alfie hosszú éjszakája – Milyen végtelenül értékes az ember élete!

2018. április 26. csütörtök 19:59

Részleteket közlünk Marina Corradi, az Avvenire újságírója gondolataiból, amelyek az után az éjszaka után íródtak, amelyen a 23 hónapos Alfie Evanst lekapcsolták a lélegeztetőgépről, és a kisfiú az orvosi előrejelzés ellenére önállóan kezdett lélegezni.

„Milyen hosszú lehetett ez az éjszaka. Milyen végtelenül hosszú. Hétfőn este tíz órakor a liverpooli Alder Hey Kórház orvosai lekapcsolták a gépeket, és ott hagyták Alfie-t, egyedül a szüleivel. Percek kérdése kellett volna, hogy legyen. Mindenki biztos volt benne, hogy a gyermek nem tud önállóan lélegezni. Ehelyett abban a kicsiny szobában a 23 hónapos kis Alfie lélegzete utat tört magának: kezdetben bizonytalanul, aztán egyre kitartóbban. A gyermeknek meg kellett volna halnia, de ő nem akart meghalni…

Milyen végeláthatatlan éjszaka, milyen végtelenül hosszú éjszaka. A nagyon fiatal munkásember ott állt a fehér köpenyesek előtt, akik sokkal műveltebbek nála: „Nem látjátok, él?!” – mutatta a fiát. Az orvosok megadták magukat: ekkor a kis Alfie már kilenc órája önállóan lélegzett. Végül újra adtak neki oxigént, hidratálták. A bíró, aki kimondta a halálos ítéltét, új ülést hívott össze délutánra. Nem látták előre, hogy a kisfiú ennyire ragaszkodik az élethez. Egy oroszlán erejével a betegségtől gyenge testében. Mintha azt mondaná az orvosoknak: túl kevés, amit tudok az életről és a halálról, túl kevés ahhoz, hogy úgy kezeljetek egy embert, mintha egy meghibásodott gép lenne, amelyet ki lehet húzni a konnektorból. Egy angol kórházból magasztos tanítást adott az angol törvénynek és a nyugati orvoslásnak, amely ezt hiszi, mindent tud az emberről, az ember egészségéről és korlátairól… Egy szép új világ, amely halkan ugyan, de szilárdan meg van győződve arról, hogy a fogyatékos gyereket át kell adni a halálnak. A saját java érdekében…

Ott van a két fiatal egyedül a gyermekükkel. Aki köhög, gyenge, olyan, mintha már nem is lélegezne. De aztán csökönyös módon újra lélegezni kezd. Elkékül: az apa ekkor hirtelen szájon át kezdi lélegeztetni, végső próbálkozása ez két fiatalnak, akik az orvosok magukra hagytak. Ám ekkor a gyenge levegővétel egyre kitartóbb és önállóbb lesz, az édesanya ringatja Alfiet, együtt alszanak el. A fénykép bejárja az internetet: egyszerű és ősi anyaság, ami talán elnémítja a halálos ítélet támogatóit…

A 23 hónapos Alfie, ez a nagyon beteg és nagyon gyenge kisfiú, akinek néhány percen belül meg kellett volna halnia lélegeztetőgép nélkül, emlékeztette a gőgös és tanult Európát arra, hogy mi az ember, milyen végtelenül értékes.

Forrás és fotó: Avvenire

Magyar Kurír

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
#2    2018.05.02.   12:55:02   Kriszta
Ölelje magához a Mindenható Isten a kis Alfiet, aki már az égi vizeken vitorlázik,és add asék meg neki az örök világosság.

https://www.youtube.com/watch?v=D-A65x0JSYI

Éjszakák és álmok, Rád várok és szállok,
Újraélek mindent ott fent.
Elrejtett csillag, de ott vagy, én hívlak
Újraélsz egy szívben itt lent.

Nézz rám az éj ablakán,
Vár ma rám ott a fényben,
Nézz rám.

A múlt rejt, de a szív nem felejt,
Téged hív, érted harcol, ne ébressz fel álmomból.
A csókod éget lángol, én őrzöm légy bátor
Végleg Hozzád láncol a múlt.
Tárj ki minden ajtót, és úgy lesz mint rég volt,
Nélküled oly hosszú az út.
Nézz rám az éj ablakán, vár ma rám ott a fényben
Nézz rám

A múlt rejt, de a szív nem felejt,
Téged hív érted harcol, ne ébressz fel álmomból.
Jöjj hát, még száz álmon át, várok Rád, hajt a szívem tovább,
Szólj hát, és tégy száz csodát, úgy mint rég minden szép lesz
Az álmaimban várok Rád.
Módosítva: 2018.05.02.   13:02:04-kor Kriszta által
#1    2018.04.28.   15:47:56   JóB
˝I am sailing, I am sailing, home again cross the sea.
I am sailing, stormy waters, to be near you, to be free.
I am flying, I am flying, like a bird cross the sky.˝

˝Vitorlázom, vitorlázom: vissza haza, a tengeren át.
Áthajózom a viharos vizeken, hogy a közeledben legyek, szabadon.
Repülök, repülök: át az égen, mint a madár. ˝


https://www.youtube.com/watch?v=BRIAoqrNayw


Szóljon ez a dal a huszonhárom hónapos korában elhunyt kis Alfie Evansért, és mindazokért a gyermekekért, akik nem érhették meg a felnőtt kort.

Az értelmetlen háborúk, a gátlástalan terrorista merényletek, az abortuszok, a szegénység kis áldozataiért. . Hisszük, hogy áthajóztak a viharos tengeren, átrepültek az égen, és Isten ölelő karja várja őket az örök hazában.