Tiszta Forrás
2023. november 28.   
Névnap: Stefánia, Jakab

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
21 látogató

Látogatások

- ma: 111
- tegnap: 142
2018.05.22. 00:00 __
Hozzászólások: 0

A migránsoknak nem tetszik, hogy Németországban a Ramadán idején is kell vizsgázni

A migránsoknak nem tetszik, hogy Németországban a Ramadán idején is kell vizsgázni

 

 

A németországi iszlám vallású, migráns hátterű szülők nem értenek azzal egyet, hogy a gyerekeiket a Ramadán ideje alatt is vizsgáztassák. Azt szeretnék elérni, hogy kapjanak felmentést a hagyományos muszlim böjt idejére.

 

Heinz-Peter Meidinger, a Német Tanárok Szövetségének az elnöke arról panaszkodott:

"egyre több a problémát vett fel a Ramadán a muszlim szülők körében, akik azt teszik szóvá, hogy a gyerekeiket a böjt alatt megterhelik az oktatási intézményekben"

– írja a Breitbart London az osztrák Kronen Zeitung cikke alapján.

               Migráns hátterű diákok egy aacheni iskolában.Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Henning Kaiser

A legtöbb panasz Berlinből érkezik, ott a migránsok szülei azt akarják elérni, hogy a gyerekeiket egyáltalán ne vizsgáztassák ez idő alatt.Meiding szerint ez kérdés számos problémát okoz a német iskolákban, arról viszont nincsenek információi, hogy hány esetben kaptak felmentést az iszlám vallású diákok.

A szociáldemokrata Franziska Giffey német családügyi miniszter véleménye alapján a gyerekeknek a Ramadán ideje alatt is szükségük van a normális érkezésre, máskülönben nem tudnak teljesíteni az iskolákban.

A német miniszter némileg önellentmondásba keveredet, hiszen azt is hozzátette, hogy

"ennek érdekében a tanároknak és a diáktársaknak nem szabad nyomást kifejteniük a muszlim tanulókra."

A Ramadán kapcsán tavaly Hágában robbant ki nagyobb botrány.

Épp a böjt ideje alatt készítettek csoportképet a város egyik iskolájának az osztályról, azonban mivel két iszlám vallású ikernővér akkor épp nem tartózkodott az oktatási intézményben, ezért lehagyták őket a fotóról.

A lányok szülei felháborodtak emiatt és 10 ezer eurós kártérítés követeltek az iskolától, diszkriminációra hivatkozva.
A bíróság a muszlimoknak adott igazat és végül fejenként 500 eurós kártérítést ítélt meg nekik.

A Ramadán alatt az iszlám hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát. Felmentést csak a 14 éven aluli gyermekek, az utazók, a terhes és szoptatós anyák, a csatában harcolók és a betegek kapnak.

 

Forrás: Origó.hu

 

A szerk. megjegyése:

megmondom őszintén, hogy egyrészről csodálom ezeket a szülőket, akik képesek betartatnia a gyermekeikkel az egy évben egyszer előírt szigorú böjtöt és még ki is állnak mellettük az iskolák vezetői ellenében. Vajon hány katolikus szülő teszi ezt meg a 40 nap alatt a mi Nagyböjtünkben a gyermekével a mai Magyarországon, vagy éppen Nyugat-Európában??? A lelkiatyám mindig azt mondja, hogy "nem az erős iszlámtól, hanem a gyenge kereszténységtől kell félnünk Európában", és mennyire igaza van. Én a gyermekeimnek kiskorukban mindig kihúztam a rádiót a konnektorból már Hamvazószerdán és nem engedtem nekik zenehallgatást, sőt, a kisebbiknek, aki refi általánosba járt, még a farsangolást is megtiltottam, mert már a Nagyböjtben rendezték a bulit. Hála az Istennek, hogy egy jó gyermekem volt és megértette, és ő sem akart rajta részt venni. Ezek a muszlim fiatalok engedelmeskednek a szüleiknek,míg a mi fiataljaink nemhogy nem böjtölnek, de még a hangos mulatságról sem képesek lemondani. Szóval mindenkinek lelkiismerete szerint kéne szembenéznie a keresztény gyermekneveléssel hazánkban.

Másrészt viszont bosszantó, hogy ezeknek a muszlim embereknek nem a mi Európánk a hazájuk, hanem az arab országok, és nem itt kellene terrorizálniuk a keresztény iskolák tanárait, vezetőiket és az egész társadalmat, feltéve ami még megmaradt belőle a nyugaton, hanem vissza kéne menniük a lerombolt hazájukba, újjáépíteni azt, és újra kezdeni ott, a szülőföldjükön az életet a népes családjukkal. Én tisztelem más kultúráju emberek hitét, de csak akkor, ha azt nem az én kulturám és vallásom kárára akarja a saját hazámban gyakorolni.

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás