Tiszta Forrás
2021. szeptember 27.   
Névnap: Adalbert, Vince

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ANGELUS ~ ~ ♡ ~ ~ Angelus Domini nuntiavit Mariae. ~ ~ Et concepit de Spiritu Sancto. ~ ~ ~ AVE MARIA, GRATIA PLENA. ~ DOMINUS TECUM, ~ BENEDICTA TU IN MULIERIBUS, ~ ET BENEDICTUS FRUCTUS VENTRIS TUI: IESUS. ~ SANCTA MARIA, MATER DEI, ~ ORA PRO NOBIS PECCATORIBUS, ~ NUNC ET IN HORA MORTIS NOSTRAE. ~ AMEN. ~ ~ ~ Ecce Ancilla Domini. ~ ~ Fiat mihi secundum verbum tuum. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Et Verbum caro factum est. ~ ~ Et habitavit in nobis. ~ ~ ~ AVE MARIA… ~ ~ ~ Ora pro nobis Sancta Dei Genitrix. ~ ~ Ut digni efficiamur promissionibus Christi. Oremus. Gratiam tuam, quesumus, Domine, mentibus nostris infunde, út qui angelo nuntiante Christi Filii tui incarnationem cognovimus, per passionem eius et crucem ad resurrectionis gloriam perducamur. Per eumdem Christum Dominum nostrum. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ ÚRANGYALA ~ ~ ~ ~ Az Úr angyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát. ~ ~ És ő méhébe fogadá Szentlélektől szent Fiát. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA, MALASZTTAL TELJES. ~ AZ ÚR VAN TEVELED; ~ ÁLDOTT VAGY TE AZ ASSZONYOK KÖZÖTT, ~ ÉS ÁLDOTT A TE MÉHEDNEK GYÜMÖLCSE: JÉZUS. ~ ASSZONYUNK, SZŰZ MÁRIA, ISTENNEK SZENT ANYJA! ~ IMÁDKOZZÁL ÉRETTÜNK, BŰNÖSÖKÉRT, ~ MOST ÉS HALÁLUNK ÓRÁJÁN. ~ ÁMEN. ~ ~ ~ Íme az Úrnak szolgáló leánya. ~ ~ Legyen nékem a te igéd szerint. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ És az Ige testté lőn. ~ ~ És miköztünk lakozék. ~ ~ ~ ÜDVÖZLÉGY, MÁRIA… ~ ~ ~ Imádkozzál érettünk Istennek Szent Anyja. ~ ~ Hogy méltóak lehessünk Krisztus ígéreteire. Könyörögjünk. Kérünk téged, Úristen, öntsd lelkünkbe szent malasztodat, hogy akik az angyali üzenet által szent Fiadnak, Jézus Krisztusnak megtestesülését megismertük, az ő kínszenvedése és keresztje által a feltámadás dicsőségébe vitessünk. Ugyanazon a mi Urunk Jézus Krisztus által. ~ ~ Ámen. ○ ○ ○ Szent Isten, szent erős Isten, szent halhatatlan Isten, irgalmazz nekünk! ○ ○ ○ Éhínségtől, járványtól, tűzvésztől és háborútól ments meg, Uram, minket! ○ ○ ○

Jelen van

0 felhasználó
20 látogató

Látogatások

- ma: 79
- tegnap: 167
2018.10.12. 00:00 Kriszta
Hozzászólások: 0

Azbej Tristan: A Szentatya magához vonta a magyar zászlót

Azbej Tristan: A Szentatya magához vonta a magyar zászlót
 

Fontos megerősítést kaptunk a Szentatyától, aki úgy fogalmazott, nagyon mélyen megérinti, hogy Magyarország ilyen szolidárisan viszonyul az üldözött keresztények szenvedéséhez – nyilatkozta portálunknak Azbej Tristan vatikáni látogatásával kapcsolatban, amelynek során a magyar delegációnak és az üldözött közel-keleti, afrikai és ázsiai ösztöndíjasok egy csoportjának alkalma nyílt találkozni Ferenc pápával. Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár elmondta, a Szentatyát tájékoztatták a magyar ösztöndíj lényegéről, amelynek révén a hazatérő fiatalok megszerzett tudásukat hazájuk újraépítésében kamatoztathatják majd. Hozzátette, Ferenc pápa a közös fényképezkedés alkalmával magához vonta a delegáció magyar zászlaját, amelyet az államtitkár nagyon fontos gesztusnak nevezett.

 

Azbej Tristan államtitkár portálunk kérdésére elöljáróban arról beszélt, kétnapos programsorozatot szerveztek a Vatikánba, illetve Rómába, amelynek célja, hogy bemutassák és még erőteljesebben felhívják a figyelmet az üldözött keresztények helyzetére a világban. Emellett ismertetik a Hungary Helps program keretében a keresztényüldözésre adott magyar humanitárius választ, egy olyan példát, amelyet követni lehet. Hangsúlyozta, az időpont megválasztása azért lényeges, mert jelenleg is tart a katolikus egyház püspöki szinódusa (gyűlése), amelynek során a világ minden tájáról érkező püspökök, egyházi és ifjúsági vezetők gyűlnek össze. A szinódus témája ezúttal a világ ifjúságának helyzete, jövője és az előttük álló kihívások. Hozzátette, a tanácskozás napirendjén ugyanakkor helyet kapott a keresztényüldözés problémája és az erre adandó válaszok kérdése is.

 

Magyarország a világ nyilvánossága előtt felvállalta az üldözött keresztények képviseletét

Az államtitkár elmondta, a programsorozat célja a szolidaritás kiterjesztése, annak a missziónak a képviselete, amely során Magyarország felvállalta a nyilvánosság előtt és a diplomácia színterein a szenvedők, az üldözöttek hangjának felerősítését. Azbej Tristan hozzátette, Magyarország Szentszéki Nagykövetségével együttműködve erre a szándékra lett felfűzve a programsorozat is, amelynek része a Magyar Nemzeti Múzeum által megvalósított Kereszt-tűzben című kiállítás Vatikáni bemutatása is. Az államtitkár utóbbit úgy jellemezte, hogy a kiállítás az érzelmekre és az értelemre is hat, amikor a keresztényüldözés tragikus és kiterjedt voltát kutatásokkal és tényekkel támasztja alá.

Ferenc pápa és Azbej Tristan a magyar ösztöndíjasok gyűrűjében; fotó: facebook.com

Az államtitkár a kedden megnyitott kiállítás kapcsán elmondta, III. József Younan szír katolikus pátriárka megnyitóbeszédében úgy fogalmazott, Magyarország ad igazi segítséget, ugyanakkor élesen bírálta a migrációt támogató nyugati vezetőket, akik az ő megfogalmazása szerint elszipkázzák olcsó munkaerőként a fiataljaikat. A pátriárka hozzátette, Magyarország ellenben tényleg segít.

A Szentatya magához vonta a magyar zászlót

Azbej Tristan kiemelte, az eseménysorozat fénypontja mégis az volt, amikor a pápai általános kihallgatást követően Habsburg Eduard szentszéki nagykövettel személyesen volt alkalma bemutatni a Szentatyának a lassan kétszáz üldözött keresztény ösztöndíjas közül húszat, akik a magyar delegációval érkeztek Rómába. Ferenc pápát tájékoztatták arról is, Magyarország azért támogatja ösztöndíjjal ezeket a fiatalokat, hogy a magyar egyetemeken tanulva európai szintű szaktudást szerezhessenek, amelyeket hazatérve a közösség javára és az országaik újjáépítése érdekében kamatoztathatnak. Mint az államtitkár kiemelte,

"hatalmas megerősítést kaptunk a Szentatyától, aki úgy fogalmazott, nagyon mélyen megérinti, hogy Magyarország ilyen szolidárisan viszonyul az üldözött keresztények szenvedéséhez. Külön méltatta az ösztöndíjasok bátorságát és elhivatottságát, hogy készek európai tanulmányaik után visszatérni a közösségeikhez, hogy javítsák a sorsukat."

Azbej Tristan hozzátette, a Szentatya áldást adott a fiatalokra, majd közösen imádkoztak. Megemlítette, hogy a pápai kihallgatáson az ösztöndíjasoknál volt egy magyar zászló, és amikor a közös fényképezésre került a sor,

a Szentatya magához vonta a  magyar zászlót, amelyet ő tartott az ösztöndíjasok előtt. Az államtitkár szerint ez a gesztus nagyon fontos üzenet is egyben.

Azbej Tristan arról is beszélt, a programok mellett hivatalos tárgyalásokat is folytat többek között a Közel-Keleten is aktív jótékonysági szervezet, a AVSI-al egy lehetséges közös szíriai projektről. Emellett a Máltai Lovagrend főkancellárjával, illetve a jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend főkormányzójával is egyeztet majd.

 

Forrás:    PestiSárcok.hu; vezetőkép: facebook.com

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás