Tiszta Forrás
2020. március 30.   
Névnap: Zalán

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

˝Urunk, Istenünk, taníts minket önfegyelmezésre, és tápláld lelkünket szent Igéddel a negyvennapos húsvéti előkészület idején! Add, hogy teljes odaadással megtagadjuk magunkat érted, és mindenkor egy szívvel-lélekkel imádkozzunk!˝ ○ ○ ○ Kedves Testvéreim! ○ ○ ○ Ebben a nehéz, válságos időszakban erőnkhöz mérten segítsük embertársainkat, idős testvéreinket! ○ Vigasztaljuk a szomorkodókat, a betegeket, az elesetteket! ○ Imádkozzunk a járvány megszűnéséért! ○ Imádkozzunk országunk vezetőiért, az orvosokért, ápolókért és minden emberért, akik a járvány idején értünk dolgoznak! ○ Imádkozzunk papjainkért, az egyház elöljáróiért, hogy bűnbánó lélekkel, szent kötelességeiket alázatos szívvel teljesítve engeszteljenek az egyház, és a világ bűneiért! ○ Imádkozzunk azokért is, akik ma is üldözik és gúnyolják Istent, és azokat, akik a közjó szolgálatáért tevékenykednek! ○ ˝Boldog az az ember, aki nem követi a gonoszok tanácsát, nem áll a vétkesek útján, és nem ül le a gúnyolódók gyülekezetében, hanem az Úr törvényében leli kedvét, s törvényét éjjel-nappal eszében forgatja!˝ ○ ○ ○ Az Úr oltalmazzon mindnyájunkat!

Jelen van

0 felhasználó
10 látogató

Látogatások

- ma: 74
- tegnap: 234
2018.10.17. 21:15 JóB
Hozzászólások: 0

Amerikába tartó migráns áradat

Amerikába tartó migráns áradat

A Mexikón át északra tartó, már több mint hétezer fősre duzzadt migránskaraván csak 1600 kilométernyi távolságra van az amerikai határtól, ahol feltehetően rendkívüli állapot kihirdetésével és a hadsereg bevetésével várja majd őket Donald Trump kormányzata.

 

 

 

A The Wall Street Journal beszámolója szerint már több mint hétezer fősre nőtt a Közép-Amerikából az Egyesült Államok felé tartó migránskaraván létszáma. Ezzel egy időben pedig már egy második migránskaraván is indulásra készül Honduras határövezetéből. 

 

A legfrissebb hírek szerint az illegális migránsok első nagyobb csoportja a Mexikón belüli átvonulása során jelenleg 1600 kilométeres, azaz 1100 mérföldes távolságban van attól a mexikói oldalon levő Reynosa nevű határvárostól, amellyel szemben az amerikai oldalon a Texas államhoz tartozó McAllen nevű város található. 

Az amerikai sajtó egyes orgánumai szerint a Trump-adminisztráció még nem döntötte el, hogy pontosan milyen lépéseket is tesz majd, ha a migránsok addigra ki tudja mekkorára duzzadó karavánja eléri a mexikói-amerikai határt. 

A feltételezések szerint a közel két hét múlva esedékes félidős amerikai választások miatt az a legvalószínűbb, hogy a Trump-kormányzat – a diplomáciai megoldások helyett vagy azok mellett – a rendkívüli állapot kihirdetésével és a hadsereg bevetésével akarja majd megakadályozni, hogy az illegális migránsok betörjenek az USA területére. 

A migránskaravánokkal kapcsolatban az amerikai belbiztonsági szervezetek ugyanakkor megerősítették Donald Trump korábbi értesüléseit, melyek szerint a csoport nagy részét hondurasiak alkotják, de az amerikai határ felé vonuló illegális migránsokból álló csoportban sok körözött bűnöző, szervezett bűnözői csoporthoz tartozó tag és számos közel-keleti származású, ismeretlen személyazonosságú ember is van.

Közben a guatemalai hatóságok azt közölték, hogy a hondurasi határszakaszukon mostanra összegyűlt egy újabb migránscsoport is, amelyet a becslések szerint legalább 2500 illegális migráns alkot. 

A guatemalai sajtó szerint ez a második migránskaraván hétfőn este a kelet-guatemalai Chiquimulánál lépte át a határt.

Így indult el a második migránskaraván hétfőn Chiquimula városából.

A közelgő amerikai választási kampány miatt a demokrata párti sajtó úgy véli, hogy Donald Trump érdekeit szolgálja a migránskaraván körüli helyzet minél erőteljesebb kiélezése, emiatt nincs is megoldás a vonuló illegális migránsok ügyére. A Trump-párti republikánus sajtó szerint viszont a Demokrata Párt, illetve az azt támogató Soros György-féle szervezeti hálózat szervezi a mostani, minden eddiginél nagyobb migránskaravánt. A feltételezésük szerint a Soros-hálózat azért szervezte a migránskaravánt pont a választások idejére, hogy a Demokrata Párt mellett aktivizálják az USA latinó szavazóit, ami akár el is döntheti a félidős választások kimenetelét. 

Forrás: 888.hu

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás