Tiszta Forrás
2020. július 02.   
Névnap: Ottó

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

ORA PRO CHRISTIAN EUROPE! ~ ~ ~ ~ PRECES MATUTINAE SANCTAE ROMANAE ECCLESIAE - 2: ~ ~ ~ ~ Redde mihi, Pater aeterne, et conserva in me vestem innocentiae, quam in Baptismate recepi, ne paradiso caelesti excludar. ~ ~Amen. ~ ~ ~ Indue me, Iesu Christe, rex gloriae, fragrantibus virtutum tuarum vestimentis, humilitatis scilicet, patientae, caritatis et castitatis, ut Patris caelestis obtineam benedictionem. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ Orna me, Spiritus Sancte, tunica polymita donorum tuorum, ut in oculis tuis gratiam inveniam. ~ ~ Amen. ~ ~ ~ ~ I I I ~ ~ ~ ~ A RÓMAI EGYHÁZ REGGELI MAGÁNIMÁI - 2: ~ ~ ~ ~ Add vissza nekem, örök Atya, és őrízd is meg rajtam az ártatlanság ruháját, melyet a szent Keresztségben kaptam, és ne zárj ki engem a mennyei Paradicsomból. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ Öltöztess be, Jézus Krisztus, dicsőség Királya, a te erősséged illatos öltönyébe, az alázat, a tűrés, a szeretet és a tisztaság ruhájába, hogy kieszközölhessem a mennyei Atya áldását. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ Díszíts fel, Szentlélek, a te sokféle ajándékod öltözetével, hogy kegyelmet találjak a te szemeidben. ~ ~ Ámen. ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 30
- tegnap: 157
2018.12.08. 15:50 JóB
Hozzászólások: 0

Macron-ellenes lázadás Párizsban

Macron-ellenes lázadás Párizsban

A szerkesztő megjegyzése:

Liberté, égalité, fraternité, ou la mort!?

- Merci, non!

-------------------------------------------------------------------------- 

Harckocsikat vethetnek be szombaton Franciaországban, a sárgamellényesek tüntetésén a francia hatóságok. A csendőrség hivatalos lapjában megjelent információk szerint tizenöt harckocsit készítenek elő a folytatódó tüntetések feloszlatására, amennyiben máshogy nem tudják kezelni a helyzetet a rendőrök. A hetek óta tartó sárgamellényes tüntetés Emmanuel Macron dilettáns gazdaságpolitikája miatt robbant ki. A francia lakosság elsöprő többsége támogatja a tiltakozókat, Macron népszerűségi indexe pedig rekordmélységben van. Szombaton annak ellenére várható minden eddiginél nagyobb tüntetés, hogy Macron megfutamodott: a héten kénytelen volt visszavonni a környezetvédelmi büntetőadót.

15 páncélozott harckocsit készít elő a francia csendőrség a szombatra meghirdetett tüntetésre, erre utoljára 13 évvel ezelőtt volt példa, akkor a Párizs melletti migránsgettóban, Seine-Saint-Denisben vetették be a járműveket a lázadó migránsok ellen. A polgárháborús állapotokat idéző állapot akkor három hétig tartott, és több halottja is volt.

FORRÁS: MTI/AP/THIBAULT CAMUS

A csendőrség hivatalos lapjában megjelent információ szerint a harckocsik bevetésére kizárólag a miniszterelnök vagy a párizsi prefeketus parancsára kerülhet sor, abban az esetben, ha más megoldás már nem lenne a tömeg feloszlatására. A négykerék-meghajtású, 13 tonnás páncélautók egyszerre 13 csendőrt tudnak szállítani, képesek arra, hogy barikádokat, utcai akadályokat semmisítsenek meg.

 A csendőrség teljes állományát mozgósítják december 8-án, senki nem vehet ki pihenőnapot, és a tartalékosokat is berendelték.

 A nagyobb városokban lemondták a városi ünnepségeket.

Ezzel összefüggésben jelentette be a francia rendőrszakszervezet vezetője, Yves Lefebvre a Macron-közeli BFM tv-csatornán, hogy

 

rendbontás esetén a rendőrök fegyvert fognak használni,

ez pedig nem jelenthet mást, mint azt, hogy a rendőrök tűzparancsot kapnak. 

 

Döbbenetes felvételek a tüntetők megveréséről 

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot, ahogy brutálisan verik a rendőrök a tüntetőket, sőt, majdnem halálra rugdostak egy tüntetőt a rendőrök Párizsban. Ráadásul a francia sajtó szerint a rendőrség és a belügyminisztérium hibái vezettek ahhoz, hogy a sárgamellényesek tüntetését kihasználva bűnözők egész Párizsban gyújtogattak és fosztogattak, ennek oka többek között az lehet, hogy egyszerűen túl kevés rendőrt vezényeltek az utcákra, és azok is egész nap szolgálatban voltak étlen-szomjan. 

Bár a bukott szocialista miniszterből lett elnök, Emmanuel Macron és Édouard Philippe miniszterelnök azóta meghátrált, és bejelentették, hogy mégsem emelik az adókat, minden eddiginél nagyobb tüntetés várható szombaton.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Minden eddiginél brutálisabb Macron-ellenes lázadásra számítanak Párizsban

Miközben Párizs lángokban állt, Macron miniszterelnöke szülinapozott

Beismeri a vereséget Macron: befagyasztják az üzemanyagadó emelését

A franciák elsöprő többsége támogatja a sárga mellényeseket

Ismét fellázadt Párizs népe Macron rezsimje ellen

 

Forrás: Origó

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás