Tiszta Forrás
2019. május 19.   
Névnap: Ivó, Iván

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~~~~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~~ II ~~ Május hónapban imáinkat a Krisztust hűségesen követő papokért, az Evangélium tanításait magukénak valló hívőkért, az üldözést szenvedő emberekért és a világ békéjéért ajánljuk fel. ~~ Ebben a hónapban imádkozunk az érettségiző diákokért is, és a vizsgákon a Szűzanya oltalmába ajánljuk őket. ~~ II ~~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~~~~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~~~~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~~~~

Jelen van

0 felhasználó
12 látogató

Látogatások

- ma: 184
- tegnap: 526
2018.12.26. 07:55 JóB
Hozzászólások: 0

"Vigyázó szemetek ..."

"Vigyázó szemetek ..."

Legendák szólnak arról, hogy a Google mindent tud.

Meg tudjuk nézni, hogy pontosan mi is az a „minden”. Sőt, némileg még szabályozni is képesek vagyunk.

 
 
 
Kicsit rémítő lesz az elénk táruló adattömeg, meg sok időbe telik majd letölteni, de megéri, mert nem csak láthatjuk, hanem el is menthetjük az egész dossziét, amit a Google szerverei tárolnak rólunk.

Nyilvánvaló, hogy az információtömeghez, amit a Google kezel (s amiből, vagyis a kérve-kéretlen az arcunkba tolt reklámokkal óriásvállalatként megél), ahhoz sok adatot kell gyűjtenie.

De hogy ennyire sokat?

Évekre visszamenően rögzítik a szerverek, hogy hol voltunk, mire kerestünk rá, pontosan mikor, mit hallgattunk, néztünk és csináltunk. Nemcsak a Gmail, a Névjegyek, a Google Dokumentumok, a Naptár jegyzetel rólunk, hanem minden más Google-alkalmazás is – természetesen az Android mobiljainkon megforduló adatokkal együtt.

 

A jó hír az, hogy megtudhatjuk, hogy milyen adatokat gyűjt rólunk a Google. Még jobb, hogy minden információt letölthetünk számítógépre a személyes nyilvántartásunkból, s a legjobb, hogy mindezt kitartó türelemmel, sok munkával ki is tisztogathatjuk.

Ide kattintva, vagy a böngésző címsorába írva 

https://takeout.google.com/settings/takeout 

elérhetjük a Google Takeout szolgáltatáson keresztül, hogy letöltsük magunknak a guglis internetes lábnyomunkat.

Kattintás után az alábbihoz hasonlóan ijesztő terjedelmű választóoldal fogad bennünket. Nem kell hátrahőkölni: a kék tolókákat mozgatva eldönthetjük, hogy milyen szolgáltatások adatait kérjük le magunkról a Fotóktól a Fitneszig tartó adatbázisokból.

A sokat internetezőket olyan meglepetés érheti, hogy az adatok leválogatása, majd letöltése akár fél napon át is tarthat. De közben nem kell a számítógép, vagy a mobil előtt ülni és figyelni, mert a gugli figyelmeztető e-mailt küld, mikor a letöltést tényleg megkezdhetjük.

Ezt viszont a mérete miatt csakis wifin, vagy valamilyen más, költségmentes kapcsolaton tegyük.

Lementhetjük az adatainkat magunknak

Az adathalom begyűjtése a tényekkel való szembesülésen túl arra is alkalmas, hogy ha bármilyen oknál fogva meg akarunk szabadulni a Google nyilvántartási buzgalmától, akkor a fiók törlése előtt magunknak lementhessünk mindent.

Aki nem készül végső szakításra, vagyis fióktörlésre, a keresőóriás mérhetetlen figyelmét némileg visszafoghatja, fésülheti és törölheti a Saját tevékenységek oldalán, vagy a felhasználónevének és jelszavának beírásával ezen a címen: https://myactivity.google.com/myactivity.

Elsőre az oldal elég meghökkentő, mert a Google-fiókkal rendelkezők megnézhetik az úgynevezett Idővonalon, hogy mondjuk két évvel ezelőtt, egy adott hónap bizonyos napján, pontosan merre is jártak, ott hány percet tartózkodtak, milyen útvonalon sikerült odajutniuk.

Ezeket az adatokat, hogy merre jártunk, mit csináltunk, mire kerestünk rá a számítógépen, mobiltelefonon, elvileg név szerint csak a Google „látja” és mi magunk.

Ha azonban lehetséges, hogy más is hozzájutott a fiókunk jelszavához, akkor célszerű egyenként gyomlálni, törölni a keresőóriás memóriájából.

A gyakori jelszócsere pedig bármennyire is fárasztó, amúgy is kötelező teendő.

Forrás: BAMA

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás