Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

KEDVES TESTVÉREINK! ~ ~ ~ ~ A weboldalon működik egy virtuális imaközösség, melyet Szent Kristófról neveztünk el. Minden hónapban meghatározott célra ajánljuk fel imáinkat. ~ ~ II ~ ~ December hónapban a következő szándékokra ajánljuk fel imádságainkat: > Imádkozunk a koronavírus járvány megszűnéséért. > Imádkozunk a családokért. > Imádkozunk a Kárpát-medencében élő magyarokért. > Imádkozunk az európai országokban élő honfitársainkért, és a világon szétszóródott magyarokért. > Imádkozunk a békéért, a háborúk áldozataiért, a hitükért vértanúságot szenvedett keresztény testvéreinkért. > Imádkozunk a terrortámadások áldozataiért, a meggyilkolt papokért és civilekért, az erőszakot szenvedett nőkért, gyermekekért. > Imádkozunk Krisztus urunk második eljöveteléért. ~ ~ II ~ ~ Kérjük minden kedves olvasónkat, hogy csatlakozzon a felajánlott imádsághoz! ~ ~ Áldja meg az Isten az imádkozókat, és minden embernek adjon békességet! ~ ~ II ~ ~ Domine Deus, Rex caelestis, Deus Pater omnipotens, Domine Fili, unigenite Iesu Christe. Domine Deus, Agnus Dei, Filius Patris! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, miserere nobis! ~ ~ Qui tollis peccata mundi, suscipe deprecationem nostram! ~ ~ ~ ~ Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten; Urunk Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia! Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk! Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket! ~ ~ ~ ~

Jelen van

0 felhasználó
17 látogató

Látogatások

- ma: 97
- tegnap: 148
2019.01.24. 19:20 JóB
Hozzászólások: 0

Tűz pusztított a Ráday utcai református kollégiumban

Tűz pusztított a Ráday utcai református kollégiumban

Egyelőre nem lehet tudni, miért gyulladt ki a budapesti református teológia kollégiuma, a hatósági vizsgálatok folynak. A tűzoltók még most is dolgoznak, mert a kisebb tűzfészkeket és a parázsló területeket is lokalizálni kell. Az épületet evakuálták, nincs áram. A Ráday utca érintett részére autóval nem lehet behajtani, a házba sem lehet bemenni.

 

    • ♦ A legfrissebb információk a cikk végén. ♦ 

A Ráday Kollégiumban szerda este keletkezett tűz, egy ember bent égett az épületben.A kollégiumban 125 diák lakott, de sokan nem voltak bent, mert a vizsgaidőszakban hazautaztak. Az épület tulajdonosa, a Dunamelléki Református Egyházkerület este felhívást tett közzé a Facebookon, amelyben azt kérték a diákoktól, hogy egy megadott számon adjanak életjelet magukról. Az elszállásolt – vendéglakó – kivételével ezt mindannyian megtették, így az egyetlen áldozat személye valószínűsíthető, de nem biztos. A rendőrségi vizsgálat még tart.

Az egyházkerület vezetése délben válságstábot tart a Károli Gáspár Református Egyetem rektori hivatalában, ahol a – többi közt – azt is megtárgyalják, hogyan biztosíthatnak elhelyezést az otthon nélkül maradt diákoknak. A tragédiáról Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke, dunamelléki püspök sajtótájékoztatót tart csütörtökön 14.00-kor.

A Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke ma reggeli közleményében köszönetet mondott a tűzoltóknak, hogy a riasztástól számítva nyolc perc alatt a helyszínre értek és ember feletti erőfeszítéseket tettek a tűz megfékezésére. Megköszönte a rendőrség munkáját, valamint a diákok megsegítésére érkezett több száz felajánlást. Bogárdi Szabó István külön köszönetet mondott a 9. kerület polgármesterének, Bácskai Jánosnak, aki azonnal megnyitotta a közeli önkormányzat épületét a téli hidegben kint rekedt diákok előtt. Az önkormányzati dolgozók hajnalig bent maradtak a hivatalban, hogy segíteni tudjanak. A diákok biztonságban töltötték az éjszakát. A püspök köszönetet mondott a felajánlásokért a Magyarországi Evangélikus Egyháznak, a Magyar Református Szeretetszolgálatnak, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának, a lelkipásztoroknak, gyülekezeti tagoknak és minden jószándékú embernek.

 

Forrás: reformatus.hu, fotó: Kalocsai Richárd

-----------------------------------------------------------------------------

Legújabb információk:

Bogárdi Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke a csütörtökön tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy  a Ráday utcai kollégium a szerda esti tűz miatt használhatatlanná vált, a vizsgaidőszakot felfüggesztették, a diákokat sikerült elszállásolni.

Elmondta, hogy érkeztek tárgyi és pénzbeli felajánlások is.

A pénzbeli támogatásokat az egyetem bankszámlájára (11705008-20492223) várják, és kérik, hogy a rovatban tüntessék fel: „tűzeset”. A tárgyi felajánlásokat a Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai koordinálják majd.

Forrás: Origó

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta a leégett kollégiumot  (videófelvételen a látogatás): 

 

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hősként ünneplik a diákot, aki kimentette társait a kollégiumtűzből

Csak egy szendvicsért indult el Borza Ferenc teológushallgató a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumából szerda este, amikor bekövetkezett a katasztrófa. A fiatal fiú szobáról szobára járt, hogy a társait mentse. 

A képen Borza Ferenc teológus hallgató Szent Péterrel

(Szentföld - 2015)

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás