Tiszta Forrás
2023. december 10.   
Névnap: Judit, Loretta

Laudetur Jesus Christus!

Te öntöd a források vizét patakokba, a hegyek közt csörgedeznek.
Inni adsz a mező vadjainak, a szomjas vadszamár merít belőlük.
Az ég madarai partjaikon laknak, az ágak közt zengik énekük.
A hegyeket kamráid vizéből öntözöd, eged gyümölcsével a földet jóltartod.
Füvet nevelsz az állatoknak, és növényeket, hogy az ember jóllakhasson; hogy a földből kenyeret nyerjen. (Zsolt 104.10 – 14.)

De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok, az nem szomjazik meg soha többé, mert a víz, amelyet én adok, örök életre szökellő vízforrás lesz benne." (Jn 4.14)

Jelen van

0 felhasználó
25 látogató

Látogatások

- ma: 26
- tegnap: 148
2019.04.13. 12:05 JóB
Hozzászólások: 0

Sarah bíboros: „Tévedés Isten Szavát a tömeges bevándorlás reklámozására felhasználni”

Sarah bíboros: „Tévedés Isten Szavát a tömeges bevándorlás reklámozására felhasználni”

 

Robert Sarah guineai bíboros a Valeurs Actuelles-nek adott interjújában keményen bírálta, sőt „a rabszolgaság új formájának" nevezte a jelenlegi tömeges bevándorlást.

 

 

 

 

A Vatikán Istentiszteleti és Szentségi Kongregációjának Ferenc pápa által nem is oly rég kinevezett prefektusa – minden bizonnyal egyes püspöktársai megszólalásaira is célozva – kijelentette: „Isten szavát a bevándorlás reklámozására használni nem más, mint téves bibliaértelmezés”.

Szerinte az Egyház semmiképpen “sem asszisztálhat a rabszolgaság ezen új formájához; amennyiben a Nyugat tovább halad a mostani végzetes úton, úgy a születések visszaesése miatt egyszerűen el fog tűnni, helyét pedig elfoglalják az érkező idegenek, mint ahogy egykor Rómát is megszállták a barbárok.” Majd mindehhez még hozzátette: „A hazám muszlim többségű, tehát tudom, miről beszélek.

Az ún. „konzervatív nézeteiről” is elhíresült Sarah bíborosnak egyébként két vaskos (interjú)kötete is kapható már magyarul: az Isten vagy a semmi, illetve a tavaly év vége felé megjelent A csönd ereje. (Mindkét könyvet Barsi Balázsaz idén Széchenyi-díjjal kitüntetett ferences szerzetes fordította.)

Forrás: Valeurs Actuelles/vasarnap.hu

----------------------------------------------------------------------------------------

Isten vagy a semmi

Beszélgetés a hitről

Sarah, Robert - Diat, Nicolas

Robert Sarah 1945-ben született az afrikai Guineában. Egy őserdei animista törzs fiaként találkozik először a kereszténységgel, s amikor tizenegy éves gyermekként bejelenti, hogy Isten szolgálatára szeretné szentelni életét, rokonai hitetlenkedve fogadják: „Egy fekete fiúból nem lehet a Katolikus Egyház papja!” Ő azonban kis batyujával elhagyja szülőfaluját, s ezzel egy fordulatos életút veszi kezdetét: szegénység, távolság a családtól, később a hazáját feldúló függetlenségi háború, a marxista diktatúra és ezzel együtt a katonai üldöztetés…

Ám Robert minden gátló körülmény ellenére kitart elhatározása mellett, s mindössze 34 éves, amikor VI. Pál pápa kinevezi püspökké. Ekkor ő a világ legfiatalabb fő-pásztora. Az azóta eltelt évtizedekben több fontos egyházi megbízatást is betöltött, s ma az Istentiszteleti és Szentségi Fegyelmi Kongregáció bíboros- prefektusa.

Ebben a könyvben Nicolas Diat Vatikán-szakértő, ok-nyomozó újságíró beszélget vele életútjáról, és az Egyház időszerű kérdéseiről.

 

• Melyek az Egyház jövőjét illető jelek, amelyekre leginkább oda kell figyelnünk?

• Mi a véleménye a könnyű és divatos lelkiségekről, amelyek beférkőznek a katolikus hitbe?

• Ön nagyon kritikusnak, sőt keménynek tűnik az ősi keresztény kultúra európai fejlődésével szemben…

• Miért „hagyja” Isten a Közel-Keleten lemészárolni azokat a gyermekeit, akik hűek hozzá, egészen életük fájdalmas felajánlásáig?

• Melyek az Egyház kudarcai?

 

Bátor kérdések – őszinte válaszok: ezek a legfőbb jellemzői a könyvnek, amely nem csupán a problémákról szól, hanem a lelki megújulásban és az Isten felé fordulásban gyökerező megoldásokról is.

................................................................................

(Sarah bíboros Egyházról szóló nyilatkozata ITT olvasható.)

 

Archívum

Hozzászólások

Ide írhatja hozzászólását...
A hozzászóláshoz jelentkezzen be!
Még nem érkezett hozzászólás